Pop-up dom sedaj kraljuje v Benetkah!

Pop-up dom, ki je namenjen vsem kreativcem in kreativkam po duši, se je iz Ljubljane, kjer je kraljeval med koncem novembra in preteklega decembra ter ponujal zanimiva predavanja, delavnice, pravno, računovodsko, arhitekturno in crowdfunding svetovanje –, preselil v Benetke.
Pop-up dom sedaj kraljuje v Benetkah!

Pop-up dom sedaj kraljuje v Benetkah! (Vir fotografije: Studio Fludd)

Pop-up dom namreč predstavlja skupnostni projekt, osnovan na pobudi mladih slovenskih oblikovalcev, arhitektov in umetnikov. V mestu na vodi bo dogodek gostoval med 16. januarjem in 8.marcem.

Skupina Pop-up dom se je namreč odzvala na javni razpis Obalnih Galerij za možnost razstavljanja v Galeriji A+A, Slovensko razstavišče http://www.aplusa.it. V Benetke so preselili izbor decembrskega Pop-up doma v Ljubljani, na razstavi pa sodeluje okoli 50 mladih slovenskih oblikovalcev.

                                                   

Vir fotografije: Studio Fludd 

Pester program beneških dogodkov navdušuje

Pop-up dom tako kot v Ljubljani tudi v Benetkah nudi pester program dogodkov. Delavnice, pogovorni večeri ter performansi so tokrat oblikovani skupaj s sodelujočimi avtorji. »V galeriji A+A smo ustvarili prostor, ki je v zimskem zatišju prinesel sveže dogajanje v Benetke. Beneškemu občinstvu smo med drugim predstavili slovensko striparsko iniciativo Stripolis, pevko Sašo Vipotnik (Neomi), audio-vizualen dogodek skupine Izland in Jesusonecstasy, pogovor med mladimi slovenskimi mizarji Tok Tok in italijanskim izdelovalcem kitar, kulinarična skupina Trapez pa je kuhala kosila,« pripoveduje Nina Mršnik, ki je z januarjem prevzela vodenje oziroma koordinacijo Pop-up doma in je tudi ”krivec” za selitev projekta v Benetke.

Pop-up dom zastavljen kot platforma, ki jo za svoje dogodke lahko uporabljajo mladi italijanski oblikovalci

Pop-up dom so zastavili tudi kot platformo, ki jo za svoje dogodke lahko uporabljajo mladi italijanski ustvarjalci. Vrata galerije so vsak dan odprta za vse ustvarjalce, katerim tam nudijo delovno mizo ter internetno povezavo.

Ključne razlike med slovensko in italijansko izvedbo Pop-up doma

Beneški Pop-up dom se od ljubljanskega razlikuje po velikosti, saj je njihov tamkajšnji prostor precej manjši od Tobačne. Razstava je tudi daljša kot v Ljubljani, traja kar dva meseca. »V Benetkah je projekt Pop-up dom popolnoma nepoznan, kar pomeni, da publika ni samoumevna ter jo moramo privabiti na različne načine. Kupcem se tukaj ne zdimo dragi, oblikovanje veliko bolj cenijo, kar je po našem mnenju največja razlika med slovenskim ter italijanskim kupcem,« še pojasni Mršnikova.

Več o dogodkih si lahko preberete na spletni strani: Pop-Up Dom

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje