Pop-up dom sedaj kraljuje v Benetkah!

Pop-up dom, ki je namenjen vsem kreativcem in kreativkam po duši, se je iz Ljubljane, kjer je kraljeval med koncem novembra in preteklega decembra ter ponujal zanimiva predavanja, delavnice, pravno, računovodsko, arhitekturno in crowdfunding svetovanje –, preselil v Benetke.
Pop-up dom sedaj kraljuje v Benetkah!

Pop-up dom sedaj kraljuje v Benetkah! (Vir fotografije: Studio Fludd)

Pop-up dom namreč predstavlja skupnostni projekt, osnovan na pobudi mladih slovenskih oblikovalcev, arhitektov in umetnikov. V mestu na vodi bo dogodek gostoval med 16. januarjem in 8.marcem.

Skupina Pop-up dom se je namreč odzvala na javni razpis Obalnih Galerij za možnost razstavljanja v Galeriji A+A, Slovensko razstavišče http://www.aplusa.it. V Benetke so preselili izbor decembrskega Pop-up doma v Ljubljani, na razstavi pa sodeluje okoli 50 mladih slovenskih oblikovalcev.

                                                   

Vir fotografije: Studio Fludd 

Pester program beneških dogodkov navdušuje

Pop-up dom tako kot v Ljubljani tudi v Benetkah nudi pester program dogodkov. Delavnice, pogovorni večeri ter performansi so tokrat oblikovani skupaj s sodelujočimi avtorji. »V galeriji A+A smo ustvarili prostor, ki je v zimskem zatišju prinesel sveže dogajanje v Benetke. Beneškemu občinstvu smo med drugim predstavili slovensko striparsko iniciativo Stripolis, pevko Sašo Vipotnik (Neomi), audio-vizualen dogodek skupine Izland in Jesusonecstasy, pogovor med mladimi slovenskimi mizarji Tok Tok in italijanskim izdelovalcem kitar, kulinarična skupina Trapez pa je kuhala kosila,« pripoveduje Nina Mršnik, ki je z januarjem prevzela vodenje oziroma koordinacijo Pop-up doma in je tudi ”krivec” za selitev projekta v Benetke.

Pop-up dom zastavljen kot platforma, ki jo za svoje dogodke lahko uporabljajo mladi italijanski oblikovalci

Pop-up dom so zastavili tudi kot platformo, ki jo za svoje dogodke lahko uporabljajo mladi italijanski ustvarjalci. Vrata galerije so vsak dan odprta za vse ustvarjalce, katerim tam nudijo delovno mizo ter internetno povezavo.

Ključne razlike med slovensko in italijansko izvedbo Pop-up doma

Beneški Pop-up dom se od ljubljanskega razlikuje po velikosti, saj je njihov tamkajšnji prostor precej manjši od Tobačne. Razstava je tudi daljša kot v Ljubljani, traja kar dva meseca. »V Benetkah je projekt Pop-up dom popolnoma nepoznan, kar pomeni, da publika ni samoumevna ter jo moramo privabiti na različne načine. Kupcem se tukaj ne zdimo dragi, oblikovanje veliko bolj cenijo, kar je po našem mnenju največja razlika med slovenskim ter italijanskim kupcem,« še pojasni Mršnikova.

Več o dogodkih si lahko preberete na spletni strani: Pop-Up Dom

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje