Poročilo z dogodka: Pravo & Startupi

Med 25. in 27. februarjem se je na Pravni fakulteti v Ljubljani odvijal dogodek Pravo in Startupi. Na njem so sodelovali strokovnjaki s pravnih področij ter uspešni slovenski podjetniki. Kratek povzetek si lahko preberete v nadaljevanju.
Poročilo z dogodka: Pravo & Startupi

Pravo & Startupi. (Vir slike: https://www.facebook.com/pravoinstartupi)

Pravo in Startupi je iniciativa Ženevskega kluba na Pravni fakulteti v Ljubljani, ki je želel s tem dogodkom bodočim pravnikom predstaviti delovanje in pravne probleme startupov, hkrati pa mladim podjetnikom ponuditi možnost, da pravnikom zastavijo kakšno pravno vprašanje ali pa jim predstavijo pravni problem, s katerim so se soočili na njihovi podjetniški poti.

Uvod v dogodek je naredil Jaka Repanšek, pravnik, ki se ukvarja s področjem medijskega prava, interneta, oglaševanja in prava informacijskih tehnologij. Repanšek je na kratko predstavil svojo karierno pot, kjer se je osredotočil predvsem na njegovo sodelovanje v raznih startupih in na koncu poudaril, kako pomembna je prisotnost pravnikov v svetu podjetništva.

Sledilo je predavanje Borisa Eržena, pravnika v Outfit7, podjetju, ki je izdelalo priljubljeno aplikacijo Talking Tom. Eržen je v svojem predavanju predstavil pravni institut opcije, povedal, kako se delajo flipi in obrazložil pojem vesting.

Potrebujete pomoč pri registraciji blagovne znamke?

Zadnja predavateljica na prvem dnevu eventa je bila dr. Maja Bogataj Jančič, ustanoviteljiae Inštituta za intelektualno lastnino. Njeno predavanje se je osredotočilo na izzive, s katerimi se podjetniki v startupih srečujejo na področju intelektualne lastnine, predvsem na področju avtorskega prava in zaščite blagovnih znamk.

Drugi dan dogodka je otvoril Miha Babič, odvetniški pripravnik v odvetniški družbi Ilić, ki je predaval na temo zaposlovanja tujcev v Sloveniji in predstavil nekatere birokratske ovire, s katerimi se je sam srečal pri pridobivanju dovoljenj za delo in dovoljenj za zaposlitev tujcev v Sloveniji.

Nato je Jernej Kosec, novinar Financ opravil intervju v živo s poslovnim angelom in investitorjem Brankom Drobnakom. Govorila sta o pomoči, ki jo lahko poslovni angeli ponudijo startupom. Ta ni le finančna, poslovni angeli namreč pomagajo predvsem s svojim socialnim kapitalom.

Tudi vas zanima coworking?

Na koncu drugega dne je Luka Piškorič predstavil “crowdfunding” in spletne kampanje ter osvetlil prednosti coworkinga, Zavod ZMAG pa pravne vidike in prizadevanja za ureditev področja množičnega financiranja v Sloveniji.

Zadnji dan se je pričel s pogovorom z Andražem Torijem, ustanoviteljem in vodjo projektov in tehnologij v mednarodno uspešnem podjetju Zemanta. Nato so podjetniki iz uspešnih podjetij, kot so Koofr, Musguard, OptiPrint, Studio 404 in Bright Visuals predstavili svoje produkte, pravniki pa so poskušali odgovoriti na nekaj pravnih vprašaj, ki so jim jih zastavili podjetniki.

Sledila je pogostitev in navezovanje novih stikov ter druženje med pravniki in podjetniki.

Zaradi velikega zanimanja se že nestrpno pričakuje organizacija dogodka Pravo in Startupi št. 2.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje