Poročilo z dogodka: Pravo & Startupi

Med 25. in 27. februarjem se je na Pravni fakulteti v Ljubljani odvijal dogodek Pravo in Startupi. Na njem so sodelovali strokovnjaki s pravnih področij ter uspešni slovenski podjetniki. Kratek povzetek si lahko preberete v nadaljevanju.
Poročilo z dogodka: Pravo & Startupi

Pravo & Startupi. (Vir slike: https://www.facebook.com/pravoinstartupi)

Pravo in Startupi je iniciativa Ženevskega kluba na Pravni fakulteti v Ljubljani, ki je želel s tem dogodkom bodočim pravnikom predstaviti delovanje in pravne probleme startupov, hkrati pa mladim podjetnikom ponuditi možnost, da pravnikom zastavijo kakšno pravno vprašanje ali pa jim predstavijo pravni problem, s katerim so se soočili na njihovi podjetniški poti.

Uvod v dogodek je naredil Jaka Repanšek, pravnik, ki se ukvarja s področjem medijskega prava, interneta, oglaševanja in prava informacijskih tehnologij. Repanšek je na kratko predstavil svojo karierno pot, kjer se je osredotočil predvsem na njegovo sodelovanje v raznih startupih in na koncu poudaril, kako pomembna je prisotnost pravnikov v svetu podjetništva.

Sledilo je predavanje Borisa Eržena, pravnika v Outfit7, podjetju, ki je izdelalo priljubljeno aplikacijo Talking Tom. Eržen je v svojem predavanju predstavil pravni institut opcije, povedal, kako se delajo flipi in obrazložil pojem vesting.

Potrebujete pomoč pri registraciji blagovne znamke?

Zadnja predavateljica na prvem dnevu eventa je bila dr. Maja Bogataj Jančič, ustanoviteljiae Inštituta za intelektualno lastnino. Njeno predavanje se je osredotočilo na izzive, s katerimi se podjetniki v startupih srečujejo na področju intelektualne lastnine, predvsem na področju avtorskega prava in zaščite blagovnih znamk.

Drugi dan dogodka je otvoril Miha Babič, odvetniški pripravnik v odvetniški družbi Ilić, ki je predaval na temo zaposlovanja tujcev v Sloveniji in predstavil nekatere birokratske ovire, s katerimi se je sam srečal pri pridobivanju dovoljenj za delo in dovoljenj za zaposlitev tujcev v Sloveniji.

Nato je Jernej Kosec, novinar Financ opravil intervju v živo s poslovnim angelom in investitorjem Brankom Drobnakom. Govorila sta o pomoči, ki jo lahko poslovni angeli ponudijo startupom. Ta ni le finančna, poslovni angeli namreč pomagajo predvsem s svojim socialnim kapitalom.

Tudi vas zanima coworking?

Na koncu drugega dne je Luka Piškorič predstavil “crowdfunding” in spletne kampanje ter osvetlil prednosti coworkinga, Zavod ZMAG pa pravne vidike in prizadevanja za ureditev področja množičnega financiranja v Sloveniji.

Zadnji dan se je pričel s pogovorom z Andražem Torijem, ustanoviteljem in vodjo projektov in tehnologij v mednarodno uspešnem podjetju Zemanta. Nato so podjetniki iz uspešnih podjetij, kot so Koofr, Musguard, OptiPrint, Studio 404 in Bright Visuals predstavili svoje produkte, pravniki pa so poskušali odgovoriti na nekaj pravnih vprašaj, ki so jim jih zastavili podjetniki.

Sledila je pogostitev in navezovanje novih stikov ter druženje med pravniki in podjetniki.

Zaradi velikega zanimanja se že nestrpno pričakuje organizacija dogodka Pravo in Startupi št. 2.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje