Posel ne steče? Mogoče je prišel čas, da nekaj spremenite

Težko je zaključiti ali spremeniti svoj posel, zlasti če je bilo vanj vloženega ogromno truda, denarja in časa. Vendar, če posel ostaja nič več kot le borba za preživetje, je to verjetno znak, da naj odnehamo ali spremenimo svoje poslovanje.
Posel ne steče? Mogoče je prišel čas, da nekaj spremenite

Posel ne steče? Mogoče je prišel čas, da nekaj spremenimo (Vir slike: Freeimages.com)

Lori Cheek, ustanoviteljica Cheek’d, družbenega omrežja za zmenke, je bila zaradi slabih rezultatov primorana reševati svoj posel s prihranki, ki jih je zaslužila v svoji več kot 15-letni karieri v arhitekturi.

Le redke stranke so želele plačevati za storitve, ki jih je Cheek’d ponujal. Cheekova je v preveliki vnemi za lastno družbeno omrežje celo prodajala svojo lastnino in v najem oddajala svoje stanovanje. Kljub temu so rezultati ostajali negativni, dokler se ni končno zavedla, da mora nekaj spremeniti.

Bodite pozorni na opozorilne znake

Študija, objavljena v preteklem letu v International Small Business Journal, je razkrila, da nekateri podjetniki nočejo odnehati pri svoji dejavnosti, tudi če se ponudi nova poslovna priložnost, ki bi lahko vodila do uspešnejših rezultatov.

Podjetniki težko opustijo svoj posel, tudi če so rezultati negativni ali se pojavljajo nove tržne priložnosti, ker so za trenutni posel investirali preveč denarja in časa. Raje se držijo zadnjih nitk svojega podjetja in želijo vanj investirati še zadnja razpoložljiva sredstva, čeprav bi bilo verjetno bolje, da bi se premaknili naprej na druga področja.

Bodite pozorni na opozorilne znake, ki kažejo na to, da nekaj v vašem poslu ne gre v pravo smer.

Ste mogoče bolj kot na to, da bi preživeli vi in vaši zaposleni, pozorni na to, da bi preživel vaš posel? Preverjanje zdravstvenega stanja vašega podjetja je lahko merilni inštrument, ki vam pri tem pomaga.

Nekateri podjetniki precenjujejo svoje sposobnosti, da bi prodali svoj produkt oziroma storitve ali da bi transformirali zaspan posel v izrazito uspešno podjetje. To je sicer do neke mere dobrodošlo, vendar obstaja nevarnost, da zavzetost preseže kritično mejo nerealnih pričakovanj.

Opravljajte samorefleksijo, preverjajte, če vaše presoje niso postale zamegljene, in premislite, če ste upoštevali priporočila vaših kolegov.

Danes Cheekova išče druge poti, da bi zagnala svoj posel. Njen načrt je, da bi namesto zaračunavanja naročnin raje povečala svojo bazo uporabnikov z brezplačno mobilno aplikacijo, ki bi proti plačilu ponujala dodatne funkcije.

Vir: Entrepreneur.com  

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje