Posel ne steče? Mogoče je prišel čas, da nekaj spremenite

Težko je zaključiti ali spremeniti svoj posel, zlasti če je bilo vanj vloženega ogromno truda, denarja in časa. Vendar, če posel ostaja nič več kot le borba za preživetje, je to verjetno znak, da naj odnehamo ali spremenimo svoje poslovanje.
Posel ne steče? Mogoče je prišel čas, da nekaj spremenite

Posel ne steče? Mogoče je prišel čas, da nekaj spremenimo (Vir slike: Freeimages.com)

Lori Cheek, ustanoviteljica Cheek’d, družbenega omrežja za zmenke, je bila zaradi slabih rezultatov primorana reševati svoj posel s prihranki, ki jih je zaslužila v svoji več kot 15-letni karieri v arhitekturi.

Le redke stranke so želele plačevati za storitve, ki jih je Cheek’d ponujal. Cheekova je v preveliki vnemi za lastno družbeno omrežje celo prodajala svojo lastnino in v najem oddajala svoje stanovanje. Kljub temu so rezultati ostajali negativni, dokler se ni končno zavedla, da mora nekaj spremeniti.

Bodite pozorni na opozorilne znake

Študija, objavljena v preteklem letu v International Small Business Journal, je razkrila, da nekateri podjetniki nočejo odnehati pri svoji dejavnosti, tudi če se ponudi nova poslovna priložnost, ki bi lahko vodila do uspešnejših rezultatov.

Podjetniki težko opustijo svoj posel, tudi če so rezultati negativni ali se pojavljajo nove tržne priložnosti, ker so za trenutni posel investirali preveč denarja in časa. Raje se držijo zadnjih nitk svojega podjetja in želijo vanj investirati še zadnja razpoložljiva sredstva, čeprav bi bilo verjetno bolje, da bi se premaknili naprej na druga področja.

Bodite pozorni na opozorilne znake, ki kažejo na to, da nekaj v vašem poslu ne gre v pravo smer.

Ste mogoče bolj kot na to, da bi preživeli vi in vaši zaposleni, pozorni na to, da bi preživel vaš posel? Preverjanje zdravstvenega stanja vašega podjetja je lahko merilni inštrument, ki vam pri tem pomaga.

Nekateri podjetniki precenjujejo svoje sposobnosti, da bi prodali svoj produkt oziroma storitve ali da bi transformirali zaspan posel v izrazito uspešno podjetje. To je sicer do neke mere dobrodošlo, vendar obstaja nevarnost, da zavzetost preseže kritično mejo nerealnih pričakovanj.

Opravljajte samorefleksijo, preverjajte, če vaše presoje niso postale zamegljene, in premislite, če ste upoštevali priporočila vaših kolegov.

Danes Cheekova išče druge poti, da bi zagnala svoj posel. Njen načrt je, da bi namesto zaračunavanja naročnin raje povečala svojo bazo uporabnikov z brezplačno mobilno aplikacijo, ki bi proti plačilu ponujala dodatne funkcije.

Vir: Entrepreneur.com  

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje