Potreben bo preskok v glavah ljudi!

Na prvem tematskem startup vikendu na temo lesa bo sodeloval tudi Matej Košir iz ribniškega podjetja Rimarket, ki razvija inovativne lesene otroške stole Froc, ki je na enem od pohištvenih sejmov Ambient prejel nagrado za najboljši izdelek.
Potreben bo preskok v glavah ljudi!

Prvi “leseni” startup vikend bo potekal od 20. do 22. junija (Vir slike: YouTube)

Les je torej material, s katerim je Matej Košir in njegova ekipa v nenehnem stiku. Prav zato ni nenavadna odločitev, da bo na startup vikendu, ki bo potekal med 20. in 22. junijem, obiskovalcem priskočil na pomoč pri vprašanjih. Svoje izkušnje bodo delili tudi nekateri drugi, med njimi tudi Damjan Matičič iz startup podjetja Koofr.

Težko se kosamo z drugimi zaradi nižjih stroškov

“Les je material prihodnosti,” poudarja Košir, ki meni, da se je včasih veliko več vlagalo v razvoj in dizajn, zadnjih 10 oziroma 15 let pa se je stanje spremenilo. “Mislim, da je to največja posledica padca lesne industrije. Več kot bomo imeli lastnih inovativnih izdelkov in blagovnih znamk, bolj uspešni bomo, ker so tukaj dodane vrednosti večje. Pri proizvodnji za večje multinacionalke se težje kosamo z državami, kot so Poljska, Slovaška in Romunija, zaradi nizkih stroškov, zato se moramo čedalje bolj osredotočiti v ta segment. Najboljša slovenska podjetja so ravno tista, ki imajo svoje lastne izdelke in so inovativna,” izpostavlja pa Akrapoviča in Pipistrela, medtem ko jih na področju lesnih izdelkov po mnenju Koširja nimamo.

Potrebujemo subvencije!

Pravi, da ne glede na to, za kakšen material gre, bolj pomembno je to, kako znamo material izkoristiti. “Les je relativno drag v primerjavi s plastičnimi, kovinskimi in betonskimi izdelki, ima pa svoje prednosti in slabosti. Potreben bo preskok v glavah ljudi, da je les še vedno izreden trden gradbeni material in ima kopico drugih prednosti, ki jih drugi materiali nimajo,” zato meni, da bi morali v Sloveniji dodatno subvencionirati gradnjo lesenih hiš. Še posebej zdaj, ko je ponudba po lesu bistveno večja kot je povpraševanje.

Konec tedna prvič o lesu

Kakšen je poslovni potencial lesa, bo govora na prvem tematskem vikendu na temo lesa, ki bo potekal od 20. do 22. junija na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Dogodek bo namenjen študentom in študentkam, ki bodo s tem dobili priložnost spoznati, kakšne možnosti nudi lesna industrija. Konec tedna bodo namreč preživeli v družbi podjetnikov in akademikov, ki to naravno bogastvo še kako poznajo.

Kako svetlo prihodnost imajo lahko lesni izdelki, pričajo uspehi nekaterih slovenskih izdelkov, ki so zbirali denar na platformah za množično financiranje. Prvi slovenski projekt, ki je predstavljal izdelek iz lesa, je bil LL stol, pri zbiranju finančnih sredstev pa je bil uspešen tudi projekt z Ondu fotoaparati. Na IndieGoGo pa se je preizkusil tudi projekt Iris Trstenjak, ki je zasnovala lesene dilde pod imenom Dee Lee Doo.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje