Poučna zabava na spletu

Avtor — 09.08.2014
Ste naveličani smešnih videov mačk ali zalezovanja Facebook prijateljev? Splet ponuja uporabnejše vsebine, ki vam lahko z nekaj discipline pomagajo graditi vašo kariero. Preverite pet predlogov, ki vam bodo vaš preživeti čas na spletu obrnili v prid.
Poučna zabava na spletu

Mačke vladajo internetu (Vir slike: www.justphotographer.com)

1. Digital Photography School

Spletno mesto ponuja zakladnico člankov o tem, kako izboljšati svoje fotografske sposobnosti, ki vam pridejo prav tudi, če ste popolni začetnik. Na voljo je tudi forum z aktivno skupnostjo, kamor lahko prispevate svoje fotografije ali pa delite svoje izkušnje.

2. Duolingo

Naučite se novega tujega jezika ali pa obnovite znanje tistega, ki ste ga že skoraj pozabili. Duolingo je brezplačen, zabaven in enostaven pripomoček za učenje. Storitev nudi učenje španskega, italijanskega, nemškega, francoskega, portugalskega in nizozemskega jezika, učenje pa je na voljo tudi v obliki mobilne aplikacije za tablice in pametne mobilnike. Če vam to ni dovolj, pobrskajte po BBC-jevem portalu.

3. Investopedia

Spletno mesto, ki vam ponuja vse, kar želite vedeti o investiranju, trgih in osebnih financah. Izhodišče za vse gospodarske analfabete.

4. TED-Ed 

»Lekcije, ki jih je vredno deliti.« Namen nove TED-Ed inicative je ustvariti knjižnico nagrajenih, animiranih lekcij, ki so jih ustvarili strokovnjaki, scenaristi in animatorji. Lekcije lahko ustvarite tudi sami ali pa k skupnosti prispevate z vprašanji in diskusijo. TED-Ed tako predstavlja nov učni pripomoček, ki ga velja uporabiti v izobraževalne namene.

5. VSauce

Kanal, ki ga najdete na YouTube-u, ponuja različne videe z odgovori na življenjsko pomembno vprašanja kot so, kaj bi se zgodilo, če bi se Zemlja nehala vrteti, kakšna je hitrost teme, zakaj so grde besede grde. Zabavno in poučno!

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje