Očala za branje bodo kmalu preteklost

Poslovni svet je prikovan pred naprave, ki lahko pospešijo slabšanje vida. Mnoga podjetja že vlagajo v kakovostnejše LCD zaslone, ki so boljši za oči in imajo običajno antirefleksno površino. Zahvaljujoč novi tehnologiji v svetu zaslonov, se bodo očala za branje hitro poslovila.
Očala za branje bodo kmalu preteklost

Zdi se, da se bomo lahko poslovili od očal (Vir slike: YouTube)

Tehnologija, ki jo razvijajo raziskovalci univerze Berkeley v Kaliforniji v sodelovanju s podjetjem Microsoft, deluje s pomočjo algoritmov, ki predvidevajo, kako se bo človeško oko odzivalo. Na podlagi tega prilagajajo zaslon oziroma njegovo sliko. Slika se prilagaja glede na dioptrijo posameznika, obenem pa prilagaja tudi poseben filter za osvetljenost.

Tisti, ki uporabljajo očala za gledanje televizije ali delo na računalniku, bi se lahko s pomočjo te tehnologije znebili očal. To sicer ni prvi tovrstni poskus, se pa ta pristop razlikuje od drugih po tem, da ustvarja veliko bolj ostro sliko s kontrasti. Po besedah enega od raziskovalcev, Briana A. Barskyja, je v ospredju želja po uničenju posledic, ki jih trpijo naše oči ob uporabi naprav.

Video: Warren Buffet in Bill Gates o uspehu >>

Poleg tistih, ki uporabljajo očala le za branje ali gledanje televizije, bo takšna tehnologija pomagala tudi tistim, ki imajo izrazitejše težave, takšne, ki se jih ne da odpraviti z očali oziroma kontaktnimi lečami. Takšen primer je sferična aberacija, ki nastane, ko se vzporedni žarki svetlobe, ki padajo na rob leče ali zrcala, ki je del krogelnega odseka, odbijejo drugače, kot tisti, ki se odbijejo blizu optične osi. Zato se žarki med seboj ne sekajo v isti točki, posledica pa je motna in neostra slika.

Delo omenjene univerze bo predstavljeno na letni konferenci Siggraph, ki bo avgusta v Kanadi. Sicer pa raziskovalce čaka še kar precej dela. Tehnologija je namreč odvisna od razdalje od zaslona, pri testiranju pa je moral testiranec imeti umirjen pogled. Prav zato je v načrtu izdelava programske opreme, ki bi omogočala sledenju glave in temu ustrezno prilagajala sliko.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

30.03.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje