Očala za branje bodo kmalu preteklost

Poslovni svet je prikovan pred naprave, ki lahko pospešijo slabšanje vida. Mnoga podjetja že vlagajo v kakovostnejše LCD zaslone, ki so boljši za oči in imajo običajno antirefleksno površino. Zahvaljujoč novi tehnologiji v svetu zaslonov, se bodo očala za branje hitro poslovila.
Očala za branje bodo kmalu preteklost

Zdi se, da se bomo lahko poslovili od očal (Vir slike: YouTube)

Tehnologija, ki jo razvijajo raziskovalci univerze Berkeley v Kaliforniji v sodelovanju s podjetjem Microsoft, deluje s pomočjo algoritmov, ki predvidevajo, kako se bo človeško oko odzivalo. Na podlagi tega prilagajajo zaslon oziroma njegovo sliko. Slika se prilagaja glede na dioptrijo posameznika, obenem pa prilagaja tudi poseben filter za osvetljenost.

Tisti, ki uporabljajo očala za gledanje televizije ali delo na računalniku, bi se lahko s pomočjo te tehnologije znebili očal. To sicer ni prvi tovrstni poskus, se pa ta pristop razlikuje od drugih po tem, da ustvarja veliko bolj ostro sliko s kontrasti. Po besedah enega od raziskovalcev, Briana A. Barskyja, je v ospredju želja po uničenju posledic, ki jih trpijo naše oči ob uporabi naprav.

Video: Warren Buffet in Bill Gates o uspehu >>

Poleg tistih, ki uporabljajo očala le za branje ali gledanje televizije, bo takšna tehnologija pomagala tudi tistim, ki imajo izrazitejše težave, takšne, ki se jih ne da odpraviti z očali oziroma kontaktnimi lečami. Takšen primer je sferična aberacija, ki nastane, ko se vzporedni žarki svetlobe, ki padajo na rob leče ali zrcala, ki je del krogelnega odseka, odbijejo drugače, kot tisti, ki se odbijejo blizu optične osi. Zato se žarki med seboj ne sekajo v isti točki, posledica pa je motna in neostra slika.

Delo omenjene univerze bo predstavljeno na letni konferenci Siggraph, ki bo avgusta v Kanadi. Sicer pa raziskovalce čaka še kar precej dela. Tehnologija je namreč odvisna od razdalje od zaslona, pri testiranju pa je moral testiranec imeti umirjen pogled. Prav zato je v načrtu izdelava programske opreme, ki bi omogočala sledenju glave in temu ustrezno prilagajala sliko.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje