Očala za branje bodo kmalu preteklost

Poslovni svet je prikovan pred naprave, ki lahko pospešijo slabšanje vida. Mnoga podjetja že vlagajo v kakovostnejše LCD zaslone, ki so boljši za oči in imajo običajno antirefleksno površino. Zahvaljujoč novi tehnologiji v svetu zaslonov, se bodo očala za branje hitro poslovila.
Očala za branje bodo kmalu preteklost

Zdi se, da se bomo lahko poslovili od očal (Vir slike: YouTube)

Tehnologija, ki jo razvijajo raziskovalci univerze Berkeley v Kaliforniji v sodelovanju s podjetjem Microsoft, deluje s pomočjo algoritmov, ki predvidevajo, kako se bo človeško oko odzivalo. Na podlagi tega prilagajajo zaslon oziroma njegovo sliko. Slika se prilagaja glede na dioptrijo posameznika, obenem pa prilagaja tudi poseben filter za osvetljenost.

Tisti, ki uporabljajo očala za gledanje televizije ali delo na računalniku, bi se lahko s pomočjo te tehnologije znebili očal. To sicer ni prvi tovrstni poskus, se pa ta pristop razlikuje od drugih po tem, da ustvarja veliko bolj ostro sliko s kontrasti. Po besedah enega od raziskovalcev, Briana A. Barskyja, je v ospredju želja po uničenju posledic, ki jih trpijo naše oči ob uporabi naprav.

Video: Warren Buffet in Bill Gates o uspehu >>

Poleg tistih, ki uporabljajo očala le za branje ali gledanje televizije, bo takšna tehnologija pomagala tudi tistim, ki imajo izrazitejše težave, takšne, ki se jih ne da odpraviti z očali oziroma kontaktnimi lečami. Takšen primer je sferična aberacija, ki nastane, ko se vzporedni žarki svetlobe, ki padajo na rob leče ali zrcala, ki je del krogelnega odseka, odbijejo drugače, kot tisti, ki se odbijejo blizu optične osi. Zato se žarki med seboj ne sekajo v isti točki, posledica pa je motna in neostra slika.

Delo omenjene univerze bo predstavljeno na letni konferenci Siggraph, ki bo avgusta v Kanadi. Sicer pa raziskovalce čaka še kar precej dela. Tehnologija je namreč odvisna od razdalje od zaslona, pri testiranju pa je moral testiranec imeti umirjen pogled. Prav zato je v načrtu izdelava programske opreme, ki bi omogočala sledenju glave in temu ustrezno prilagajala sliko.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje