Prvi slovenski filmski Kickstarter projekt že na platnih

Kratek film Kresnik: Ognjeno izročilo v režiji Davida Sipoša se bo po uspešni Kickstarter kampanji v nedeljo, 22. junija, v Centru urbane kulture Kino Šiška prvič predstavil slovenski javnosti.
Prvi slovenski filmski Kickstarter projekt že na platnih

Prvi slovenski filmski Kickstarter projekt že na platnih (Vir slike: Kresnik.net)

V mesecu aprilu in deloma maju smo lahko sledili kampanji množičnega zbiranja sredstev prvega slovenskega filmskega Kickstarter projekta – Kresnik: Ognjeno izročilo, ki mu je zadani cilj na priljubljeni platformi odlično uspel.

Poleg uspešno zbranih denarnih sredstev v višini 10 tisoč dolarjev je film dosegel še en pomemben mejnik v zgodovini slovenskih crowdfunding projektov: uveljavil se je kot prvi Kickstarter projekt, ki je uspel aktivirati slovensko prebivalstvo, saj so ga večinsko podprli prav slovenski podporniki.

Nedolgo za tem, v drugi polovici maja, je film ponovno dosegel večji uspeh, saj se je uspešno predstavil v sekciji Short Film Corner v okviru filmskega festivala v Cannesu.

Film Kresnik: Ognjeno izročilo sedaj prihaja tudi na slovenske zaslone. Domači publiki se bo predstavil 22. junija ob 20. uri v Centru urbane kulture Kino Šiška.

Premierno projekcijo bo spremljal tudi zanimiv spremljevalni program. V misteriozno filmsko vzdušje bo obiskovalce premiere na poseben način popeljalo Gledališče Senzorium v sodelovanju z APZ Tone Tomšič, Majo Keuc in Tomažem Gubenškom. V okviru premiere bo z naslovno pesmijo filma nastopila mlada obetavna pevka Maja Keuc. Po premieri pa bo sledil zunanji ognjeni performans ustvarjalcev Cirkusa pri koritu z naslovom Kresnikova igra.

Vstop na premiero je prost. Brezplačne vstopnice si lahko zagotovite z rezervacijo na info@kresnik.net. Za ogled premiere je obvezna brezplačna vstopnica.

Vir: Kresnik

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje