Prvi slovenski filmski Kickstarter projekt že na platnih

Kratek film Kresnik: Ognjeno izročilo v režiji Davida Sipoša se bo po uspešni Kickstarter kampanji v nedeljo, 22. junija, v Centru urbane kulture Kino Šiška prvič predstavil slovenski javnosti.
Prvi slovenski filmski Kickstarter projekt že na platnih

Prvi slovenski filmski Kickstarter projekt že na platnih (Vir slike: Kresnik.net)

V mesecu aprilu in deloma maju smo lahko sledili kampanji množičnega zbiranja sredstev prvega slovenskega filmskega Kickstarter projekta – Kresnik: Ognjeno izročilo, ki mu je zadani cilj na priljubljeni platformi odlično uspel.

Poleg uspešno zbranih denarnih sredstev v višini 10 tisoč dolarjev je film dosegel še en pomemben mejnik v zgodovini slovenskih crowdfunding projektov: uveljavil se je kot prvi Kickstarter projekt, ki je uspel aktivirati slovensko prebivalstvo, saj so ga večinsko podprli prav slovenski podporniki.

Nedolgo za tem, v drugi polovici maja, je film ponovno dosegel večji uspeh, saj se je uspešno predstavil v sekciji Short Film Corner v okviru filmskega festivala v Cannesu.

Film Kresnik: Ognjeno izročilo sedaj prihaja tudi na slovenske zaslone. Domači publiki se bo predstavil 22. junija ob 20. uri v Centru urbane kulture Kino Šiška.

Premierno projekcijo bo spremljal tudi zanimiv spremljevalni program. V misteriozno filmsko vzdušje bo obiskovalce premiere na poseben način popeljalo Gledališče Senzorium v sodelovanju z APZ Tone Tomšič, Majo Keuc in Tomažem Gubenškom. V okviru premiere bo z naslovno pesmijo filma nastopila mlada obetavna pevka Maja Keuc. Po premieri pa bo sledil zunanji ognjeni performans ustvarjalcev Cirkusa pri koritu z naslovom Kresnikova igra.

Vstop na premiero je prost. Brezplačne vstopnice si lahko zagotovite z rezervacijo na info@kresnik.net. Za ogled premiere je obvezna brezplačna vstopnica.

Vir: Kresnik

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje