Recept za uspeh na Kickstarterju: hitro prilagajanje

Podjetništvo je panoga, za katero so značilne neprestane spremembe. To od podjetnikov zahteva hitro in učinkovito prilagajanje - v nasprotnem primeru se lahko soočijo s hudimi težavami, ki njihovo podjetje pripeljejo celo do propada.
Recept za uspeh na Kickstarterju: hitro prilagajanje

Recept za uspeh na Kickstarterju: hitro prilagajanje.

Prav tako se morajo zelo dobro znati prilagajati tudi tisti podjetniki, ki pripravljajo spletne kampanje zbiranja sredstev na Kickstarterju, Indiegogu in podobnih crowdfunding platformah.

Dobro besedilo in lepe fotografije namreč že dolgo več ne zadostujejo za uspešno kampanjo, saj so potrošniki v zadnjem času močno povečali svoja pričakovanja in želje. Uspešna crowdfunding kampanja zahteva predvsem naslednje: unikatno in privlačno oblikovano besedilo s profesionalnimi fotografijami, visokokvalitetno blagovno znamko ter nenazadnje skrbno oblikovan strateški načrt.

V kolikor se pripravljate na zbiranje sredstev na eni izmed crowdfunding platform, si preberite nekaj smernic, ki vam lahko olajšajo pot do uspeha. 

Profesionalno osnovana kampanja: Pri osnovanju crowdfunding kampanje ne smete pozabiti na profesionalno fotografijo in videoprodukcijo ter na privlačna besedila in kvalitetno grafiko. Tu zagotovo ne smete iskati bližnjic. Ljudje kupujejo vašo vizijo – poskrbite, da se bo ta pokazala v najboljši luči!

Sodelovanje z mediji: Zelo pomembno je, da kontaktirate medije še preden pričnete z zbiranjem sredstev. Poskusite jih prepričati, da bodo sledili vašemu projektu, saj vam bodo s tem pomagali ne le doseči vaš cilj, temveč vas bodo podpirali tudi v prihodnosti, ko bo zbiranja sredstev že davno konec.

Blagovna znamka mora imeti trdne temelje: Na današnjem, s produkti močno nasičenem tržišču je zelo pomembno, da podjetje in blagovno znamko zgradite počasi in na trdnih temeljih, saj si boste tako zagotovili obstoj tudi v turbolentnih časih, kar bo gotovo vplivalo tudi na vaš ugled v javnosti.

Stranke morate poiskati še pred pričetkom kampanje: Skorajda vsaka uspešna kampanja ima za seboj določeno število zadovoljnih uporabnikov, ki so že koristili storitve podjetja. Zato poskrbite, da boste tudi vi imeli vsaj nekaj strank, ki bodo z navdušenjem podprle vaš projekt in vam pomagale dokazati, da ste vredni zaupanja.

Držanje obljub podpornikom je obvezno: Znani so primeri, ko nekateri podjetniki po uspešnem zbiranju sredstev še več mesecev ali celo več let po zastavljenem roku niso uspeli dostaviti obljubljenih nagrad svojim podpornikom. Zagotovo ni treba poudarjati, da kaj takšnega ni dopustno, saj vodi v hudo razočaranje tistih, ki so najbolj verjeli v mlado podjetje, in v skoraj popolno izgubo zaupanja preostalih. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje