Rok za oddajo davčnih obračunov premaknjen na 22. april!

Davčni zavezanci, ki bodo obračune DDPO in DohDej za leto 2013 predložili v elektronski obliki preko sistema eDavki, bodo lahko te obračune predložili tudi po izteku zakonskega roka, in sicer najkasneje do vključno 22. 4. 2014.
Rok za oddajo davčnih obračunov premaknjen na 22. april!

Rok za oddajo obračunov: 22.4.2014. (Vir slike: sxc.hu)

DURS bo upoštevajoč dejstva in okoliščine, ki so v začetku leta 2014 povzročila težave pri predložitvi obračunov za leto 2013, davčnim zavezancem izjemoma omogočila, da bodo v letu 2014 lahko davčne obračune oddali po izteku zakonskega roka. DURS pa zgolj zaradi predložitve obračuna po poteku zakonskega roka, zavezancev ne bo kaznovala za prekršek.

Davčni zavezanci, ki bodo obračune davka od dohodkov pravnih oseb (DDPO) in obračune akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (DohDej) za leto 2013 predložili v elektronski obliki preko sistema eDavki, bodo lahko te obračune predložili tudi po izteku zakonskega roka, in sicer najkasneje do vključno 22. 4. 2014.

Ne glede na možnost kasnejše predložitve davčnega obračuna, pa rok za plačilo obveznosti po obračunu ostane nespremenjen. To pomeni, da morajo davčni zavezanci razliko po obračunu DohDej plačati najkasneje 30. 4. 2014. Enako velja tudi za obračun DDPO.

Nespremenjen ostane tudi rok za vračilo davka po davčnem obračunu. Davčna uprava RS bo zavezancem preveč plačani znesek po obračunu vrnila najpozneje v 30 dneh od datuma dejanske predložitve obračuna.

Davčnim zavezancem, ki so obračune DDPO za leto 2013 že predložili v elektronski obliki na eni od predhodnih različic podpornega programa Silvester Pelias, teh obračunov ni treba ponovno predlagati na zadnji veljavni različici.

Davčnim zavezancem, ki so davčno osnovo od dohodka iz dejavnosti ugotavljali po dejanskih prihodkih in normiranih odhodkih in so obračune DohDej za leto 2013 ali del leta, predložili v papirni obliki, ne bo treba ponovno predlagati novega obračuna DohDej, ko bo na voljo nova različica podpornega programa Silvestra Fineus. To velja tako za obračune predložene v elektronski, kot papirni obliki.

Vir: DURS

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje