S pomočjo virtualne ekipe do uspeha

Današnja tehnologija podjetnikom omogoča, da v svoje vrste sprejmejo nove zaposlene, čeprav zanje morda nimajo prostora v klasičnih pisarnah ali pa si želijo zaposliti izbranega izjemnega posameznika, ki je od lokacije opravljanja dela preveč oddaljen. Govorimo o t.i. virtualnih zaposlenih.
S pomočjo virtualne ekipe do uspeha

S pomočjo virtualne ekipe do uspeha (Vir slike: sxc.hu)

S porastom interneta so se odprle nove možnosti komunikacije med posamezniki. To pa že pridno izkoriščajo nekatera podjetja, ki so v svoje vrste sprejela nove zaposlene, ki svojega dela sicer ne opravljajo na klasičen način (iz pisarne), temveč od koderkoli želijo, saj potrebujejo zgolj računalnik in dostop do spleta.

Če se podjetje odloči, da bo del poslovanja zaupalo novi ekipi virtualnih sodelavcev, lahko s tem pridobi veliko prednost pred konkurenco. Na ta način lahko prihrani stroške najema pisarne, prihrani tudi pri stroških kilometrine na zaposlenega, učinki pa so lahko še veliko večji: povečajo se verjetnosti izboljšave poslovnih procesov, prodora na nova tržišča, povečave prodaje ipd. Hkrati pa lahko ekipa novih sodelavcev s seboj prinese sveže ideje in zamisli, kar poveča inovativnost v podjetju, ta pa je gonilo napredka mnogih startupov.

Toda sestavljanje nove virtualne ekipe ni vedno enostavna naloga. Kako lahko podjetnik že z izbiro pravih članov poskrbi, da bodo njegovi novi spletni sodelavci svoje delo opravljali resno in zanesljivo, brez, da jih bo nekdo neprestano nadzoroval?

Predvsem morate paziti na to, da izberete prave ljudi. Ni vsakdo sposoben dela opravljati izključno preko spleta! Poiskati morate osebe, ki so samoiniciativne in imajo primerno tehnično znanje. Nikakor pa ne želite zaposliti nekoga, ki ne zmore opravljati dela brez stalne prisotnosti nadrejenega ternima dovolj odločnosti in samozavesti. Pomembno je tudi, da je vaš bodoči zaposleni vajen virtualnega komuniciranja in da ima dovolj znanja in izkušenj s področja, na katerem bo moral opravljati delo.

Skupinska koordinacija in komunikacija postajata težji z večanjem števila članov. Zato se priporoča, da imajo skupine, predvsem virtualne, le okoli 4 do 5 članov, nujno pa je, da se že na začetku natančno določi smernice, po katerih bodo zaposleni delovali.

Podjetništvo je resda zahtevna panoga, toda z nekaj truda in iznajdljivosti lahko v svoje podjetje privabite ekipo, ki bo rade volje delovala v prid vašemu podjetju ter vam omogočala, da tudi vi svoje delo opravljate nemoteno.

Vir: Thoughts On Business

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje