Se znate zaščititi pred krajo gesla za e-pošto?

Arnes pripravlja brezplačni spletni tečaj o varni rabi interneta, ki se bo pričel 12. novembra. Uporabniki bodo na 3-tedenskem tečaju osvojili veščine, povezane z varno rabo interneta in sodobnih tehnologij, tedensko obremenitev vsebin pa bodo lahko prilagajali svojim željam in potrebam.
Se znate zaščititi pred krajo gesla za e-pošto?

Brezplačni spletni tečaj o varni rabi interneta se prične 12. novembra (vir: arnes.si)

Informacijsko-komunikacijska tehnologija je prisotna na vsakem koraku – v šoli, službi in doma. Uporabnikom pa kljub vsemu primanjkuje znanja, kako te tehnologije uporabiti varno. Da bi se uporabniki znali zaščititi pred, denimo, krajo e-gesel, Zavod ARNES vabi na brezplačni spletni tečaj o varni rabi interneta.

Tritedenski tečaj, ki bo uporabnike seznanil z zaščito naprav, zasebnosti in digitalne identitete ter zdravja in okolja, se začne 12. novembra. Aktivnosti bodo vključevale ogled kratkih video posnetkov, dodatno branje in aktivnosti, pogovor s kolegi in reševanje kvizov, uporabniki pa si jih bodo znotraj posameznega tedna lahko časovno razporedili sami, saj bodo vsa gradiva dostopna ves teden. Za uspešno sodelovanje na tečaju bodo uporabniki prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«. V primeru, da se bodo po uspešno opravljenem tečaju odločili še za udeležbo na srečanju v živo, pa še potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Huje kot izgubljanje ključev je pozabljanje gesel >>

V vlogi mentorjev bosta na delavnici sodelovala Domen Božeglav in Maja Vreča, ki sta zaposlena na Arnesu ter sodelavca Centra za varnejši internet SAFE.SI. Predavanja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij izvajata za strokovne delavce, profesorje, visokošolske učitelje, študente, dijake ter učence. Oba tesno sodelujeta tudi znotraj evropskega INSAFE združenja.

Uporabniki se na tečaj lahko prijavijo prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, geslo za vstop v tečaj pa je MOOC2014. Podrobnejša navodila najdete na Arnesovi spletni strani.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje