Se znate zaščititi pred krajo gesla za e-pošto?

Arnes pripravlja brezplačni spletni tečaj o varni rabi interneta, ki se bo pričel 12. novembra. Uporabniki bodo na 3-tedenskem tečaju osvojili veščine, povezane z varno rabo interneta in sodobnih tehnologij, tedensko obremenitev vsebin pa bodo lahko prilagajali svojim željam in potrebam.
Se znate zaščititi pred krajo gesla za e-pošto?

Brezplačni spletni tečaj o varni rabi interneta se prične 12. novembra (vir: arnes.si)

Informacijsko-komunikacijska tehnologija je prisotna na vsakem koraku – v šoli, službi in doma. Uporabnikom pa kljub vsemu primanjkuje znanja, kako te tehnologije uporabiti varno. Da bi se uporabniki znali zaščititi pred, denimo, krajo e-gesel, Zavod ARNES vabi na brezplačni spletni tečaj o varni rabi interneta.

Tritedenski tečaj, ki bo uporabnike seznanil z zaščito naprav, zasebnosti in digitalne identitete ter zdravja in okolja, se začne 12. novembra. Aktivnosti bodo vključevale ogled kratkih video posnetkov, dodatno branje in aktivnosti, pogovor s kolegi in reševanje kvizov, uporabniki pa si jih bodo znotraj posameznega tedna lahko časovno razporedili sami, saj bodo vsa gradiva dostopna ves teden. Za uspešno sodelovanje na tečaju bodo uporabniki prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«. V primeru, da se bodo po uspešno opravljenem tečaju odločili še za udeležbo na srečanju v živo, pa še potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Huje kot izgubljanje ključev je pozabljanje gesel >>

V vlogi mentorjev bosta na delavnici sodelovala Domen Božeglav in Maja Vreča, ki sta zaposlena na Arnesu ter sodelavca Centra za varnejši internet SAFE.SI. Predavanja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij izvajata za strokovne delavce, profesorje, visokošolske učitelje, študente, dijake ter učence. Oba tesno sodelujeta tudi znotraj evropskega INSAFE združenja.

Uporabniki se na tečaj lahko prijavijo prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, geslo za vstop v tečaj pa je MOOC2014. Podrobnejša navodila najdete na Arnesovi spletni strani.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje