Se znate zaščititi pred krajo gesla za e-pošto?

Arnes pripravlja brezplačni spletni tečaj o varni rabi interneta, ki se bo pričel 12. novembra. Uporabniki bodo na 3-tedenskem tečaju osvojili veščine, povezane z varno rabo interneta in sodobnih tehnologij, tedensko obremenitev vsebin pa bodo lahko prilagajali svojim željam in potrebam.
Se znate zaščititi pred krajo gesla za e-pošto?

Brezplačni spletni tečaj o varni rabi interneta se prične 12. novembra (vir: arnes.si)

Informacijsko-komunikacijska tehnologija je prisotna na vsakem koraku – v šoli, službi in doma. Uporabnikom pa kljub vsemu primanjkuje znanja, kako te tehnologije uporabiti varno. Da bi se uporabniki znali zaščititi pred, denimo, krajo e-gesel, Zavod ARNES vabi na brezplačni spletni tečaj o varni rabi interneta.

Tritedenski tečaj, ki bo uporabnike seznanil z zaščito naprav, zasebnosti in digitalne identitete ter zdravja in okolja, se začne 12. novembra. Aktivnosti bodo vključevale ogled kratkih video posnetkov, dodatno branje in aktivnosti, pogovor s kolegi in reševanje kvizov, uporabniki pa si jih bodo znotraj posameznega tedna lahko časovno razporedili sami, saj bodo vsa gradiva dostopna ves teden. Za uspešno sodelovanje na tečaju bodo uporabniki prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«. V primeru, da se bodo po uspešno opravljenem tečaju odločili še za udeležbo na srečanju v živo, pa še potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Huje kot izgubljanje ključev je pozabljanje gesel >>

V vlogi mentorjev bosta na delavnici sodelovala Domen Božeglav in Maja Vreča, ki sta zaposlena na Arnesu ter sodelavca Centra za varnejši internet SAFE.SI. Predavanja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij izvajata za strokovne delavce, profesorje, visokošolske učitelje, študente, dijake ter učence. Oba tesno sodelujeta tudi znotraj evropskega INSAFE združenja.

Uporabniki se na tečaj lahko prijavijo prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, geslo za vstop v tečaj pa je MOOC2014. Podrobnejša navodila najdete na Arnesovi spletni strani.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje