Seedcamp tokrat s 30 milijonskim skladom

Eden najbolj znanih evropskih pospeševalnikov in vlagateljev semenskega kapitala, predstavlja Seedcamp 2.0, obsežen pospeševalniški program, ki bo v naslednjih štirih letih podprl 100 podjetij, ne samo prek pospeševalniških kampov, pač pa tudi preko neposredne semenske naložbe.
Seedcamp tokrat s 30 milijonskim skladom

Seedcamp tokrat s 30 milijonskim skladom. (Vir slike: Seedcamp.com)

V izjavi je podjetje zapisalo, da bodo sedaj podjetja podpirali od začetka do vzpona, ker so »večji in močnejši, kar jim zagotavlja, da podprejo več podjetnikov in tudi hitreje.«

Novi sklad se bo osredotočil na zagotavljanje investicij za startupe, ki želijo uspeti v svetovnem merilu. Cilj je razviti trajnost podjetij, predvsem tistih, vrednih več milijonov ali milijard dolarjev.

»Način, da gledamo na pospeševanje kot dejanje, nima točno določenega roka trajanja. Iščemo način, da bi ustanoviteljem pomagali zgraditi trajnostna podjetja,« je komentiral Carlos Espinal, investitor in partner Seedcampa.

Sklad temelji na treh stebrih: mreženju, učenju in kapitalu – in na pridobljenem znanju iz zadnjih sedmih let, mentorskih seans ter povezovanju podjetnikov z investitorji, korporacijami, ponudniki storitev in guruji vseh vrst.

Polovico sredstev je priskrbel Evropski investicijski sklad (European Investment Fund), moči pa so združili še globalni investitorji. Tako bodo omogočili obsežnejši in ambicioznejši pristop za pospeševanje startupov. Med investitorji so Index Ventures, Connect Ventures, WhiteStar Capital, Credo Ventures, Caixa Capital, Yandex, DC Thomson and Foley & Lardner, Barry Smith, Taavet Hinrikus.

Tudi Google je oblikoval sklad za evropske startupe >>

Podjetje je v svoji izjavi zapisalo še, da Seedcamp razvija obliko pospeševalniškega modela, ki bo pripravljen za naslednje desetletje. Novemu skladu več kot 30 milijonov dolarjev težko zaledje daje več možnosti za podporo startupov. Po izkušnjah Seedcampa za rast 10 milijonov dolarjev vrednega posla namreč ni več dovolj, da zagotovijo 75 tisoč dolarjev investicije in trimesečni program. Uspeh je povezan z rastjo in možnostjo pridobivanja več tisoč ali milijonov vrednih investicij, ki bi pomagale ustvariti posle vredne milijardo dolarjev.

Seedcamp trdi, da je prvi pospeševalniški program zunaj ZDA, ki podpira startupe pri vzponu, tudi tistih, ki prihajajo iz nezrelih evropskih trgov.

Seedcamp je bil ustanovljen leta 2007 v želji po pospeševanju evropske startup scene in grajenja evropskega ekosistema ter povezovanju evropskih ustanoviteljev in mentorjev v kohezivni ekosistem.

 Vir: Webrazzi.com in Seedcamp.com  

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje