Skyscanner prejel 192 milijonsko investicijo

Skyscanner, eden najstarejših in največjih obstoječih spletnih iskalnikov letalskih povezav na svetu, je naznanil prejetje prve večje investicije. 192 milijona dolarjev sredstev bo namenil predvsem hitrejšemu širjenju v tujini.
Skyscanner prejel 192 milijonsko investicijo

Skyscanner prejel 192 milijonsko investicijo (Vir slike: VentureBeat)

Škotsko podjetje Skyscanner, ki popotnike že od leta 2002 dalje razveseljuje s spletno stranjo, na kateri je mogoče poiskati ugodne letalske povezave po celotnem svetu, je naznanilo prejetje znatne investicije.

Artemis, Baillie Gifford, Khazanah, Vitruvian Partners ter japonska podružnica podjetja Yahoo! so v trenutno drugega največjega evropskega spletnega iskalnika letalskih povezav vložila preračunano 177 miljona evrov (192 milijona dolarjev). Z investitorji Skyscanner do sedaj sicer še ni imel večjih izkušenj, pred tem sta namreč vanj investirala le dva: Scottish Equity Partners in Sequoia – prvi znesek v višini 4 milijonov dolarjev, drugi pa vsoto, katera nikoli ni bila razkrita javnosti.

Z najnovejšo investicijo je vrednost Skyscannerja narasla na 1,6 milijarde dolarjev, s tem pa se je podjetje vpisalo v tako imenovani klub samorogov, kamor spadajo podjetja, katerih vrednost je ocenjena na 1 milijardo dolarjev ali več.

Gareth Williams, izvršni direktor podjetja, je zanimanje investitorjev pripisal odličnemu poslovanju preko 1200 poslovnih partnerjev ter dobrim poslovnih rezultatom. Kar 50 milijonov popotnikov je namreč že uporabilo eno izmed njihovih storitev, ki se iz področja letalskih prevozov počasi, a vztrajno širi tudi med hotelsko in rent-a-car ponudbo. Poudaril je tudi, da profiti Skyscannerja že od leta 2009 dalje zgolj naraščajo.

Zbrana sredstva bo podjetje po besedah Williamsa namenilo predvsem hitrejšemu širjenju na tujih trgih, hkrati pa bo svojo ponudbo poskušalo še nekoliko bolj razširiti. 

Edinburgh postaja valilnica podjetij

Če je jedro tehnološke industrije Velike Britanije v Londonu, pa za škotski Edinburgh lahko rečemo, da velja za pravo valilnico globalnih podjetij.

Na Škotskem namreč hitro narašča število novoustanovljenih startupov: njihovo število se je v zadnjih petih letih povečalo za 43 odstotkov, kar je precej več kot drugod v Veliki Britaniji.

Razlog za veliko udejstvovanje Škotov v podjetništvu se najverjetneje skriva v brezplačnem šolstvu. Ker so mladi škotski študentje ob zaključku študija visoko izobraženi, obenem pa nimajo nikakršnih dolgov, se veliko lažje odločijo za tvegani skok v podjetništvo. Mnogim pri tem uspe, velikokrat pa jih opazijo tudi tuji investitorji, ki zaradi živahnega razvoja startupov regijo natančno spremljajo. 

Vir: VentureBeat in BusinessInsider

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu. Preberite več >>

Virtualna pisarna v Ljubljani

Virtualna pisarna v Ljubljani

Virtualna pisarna v Ljubljani. Uredimo takoj. Prenos sedeža na naši VEM točki v 5 min. Skeniranje, prepošiljanje pošte. Največ zadovoljnih strank. Vse v ceni. Preberite več >>

Startup pravnik

Startup pravnik

Startup pravnik pogosto naleti na primere mladih podjetnikov ali ekip, ki imajo razvito idejo ali produkt in so pred kratkim vstopili na trg z odličnim produktom, zagreto ekipo in rastočo prodajo. Kaj pa, če na podjetje pogledamo s formalnopravnega vidika: je res vse tako, kot mora biti? Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>


Ali lahko zaposlenim ponudite lastništvo prek modela ESOP?

Ali lahko zaposlenim ponudite lastništvo prek modela ESOP?

ESOP oziroma employee stock ownership plan je konstrukt, ki zaposlenim v podjetju omogoča, da pridobijo lastniški delež v kapitalu. Splošno gledano gre za opcijska upravičenja delavcev, ki se na nek način obravnavajo kot del zaslužka. Preberite več >>

Začenja se prva javna ponudba kovancev podjetja Viberate!

Začenja se prva javna ponudba kovancev podjetja Viberate!

Slovensko zagonsko podjetje Viberate s svojo platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev koncertov začenja prvo javno ponudbo kovancev. Preberite več >>

Pasti investicijskih pogodb

Pasti investicijskih pogodb

Eden najbolj pomembnih trenutkov v razvoju zagonskega podjetja je sklenitev prve pogodbe o zunanji investiciji. Začne se namreč novo poglavje, v podjetje pa neredko vstopijo novi akterji, zunanji investitorji, s čimer se odprejo nove priložnosti in prerazporedi dosedanji režim. Preberite več >>

Kaj je skrbni pregled poslovanja?

Kaj je skrbni pregled poslovanja?

Skrbni pregled (angl. due diligence) je storitev, ki jo opravljajo odvetniške, svetovalne, računovodske in druge pisarne oziroma podjetja, da naročnika podrobno seznanijo s poslovanjem in finančnimi tveganji drugega podjetja. Preberite več >>

Infografika: Besedišče s področja vrednostnih papirjev

Infografika: Besedišče s področja vrednostnih papirjev

Razumevanje trga vrednostnih papirjev je zahtevna naloga za nove vlagatelje. Novi koncepti, tehnična terminologija, dobronamerni nasveti – vse to lahko zmede in odvrne še tako zagnanega posameznika. V infografiki predstavljamo osnovno besedišče s tega področja v angleškem jeziku. Preberite več >>

Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Chris Fralic je priznan tvegani kapitalist, ki si je pot do uspešne kariere skoval premišljeno in vztrajno. Sam zasluge za svoj uspeh pripisuje predvsem kvalitetni mreži poznanstev, ki jo je začel graditi že pred leti. Preberite več >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje