Slovenci na Startup Weekendu Pescara

Štirje mladi podjetniki so se nam danes oglasili iz StartupWeekenda Pescara, ki poteka med 7. in 9. marcem, saj so se v mednarodnih podjetniških sferah odločili predstaviti svoje inovativne ideje, pri čemer sta bili dve od njih včeraj že sprejeti med najboljših 15!
Slovenci na Startup Weekendu Pescara

Slovenci na Startup Weekend Pescara (Vir fotografije: Danijel Volčič)

Poleg Danijela Volčiča in Simona Dermana, ki sta s svojimi idejami zastopala barve Slovenije že na preteklem StartUp Weekendu v Milanu, sta v Pescari prisotni še podjetnici nežnejšega spola, Mojca Stojkovič in Martina Pirec Bole.

Startup Weekendi se odvijajo po celem svetu …

Startup Weekendi so organizirani po več kot 200 mestih po celem svetu, slednjih pa se udeležujejo ljudje iz različnih dežel, od Mongolije in Južne Afrike, do Brazilije in evropskih držav, z namenom predstavitve svojih podjetniških idej, formiranja ekip in zagona lastnih startupov.

Vsi dogodki sledijo enakemu modelu: vsak  je vabljen, da predstavi (‘od-pithca’) svojo startup idejo in pridobi povratne informacije s strani preostalih udeležencev. Temu sledi 54 ur dela, kamor je vključeno formiranje skupin in kreacija poslovnega modela, dizajniranje in tržna validacija. Skupine se na koncu predstavijo pred pomembnimi osebami iz sveta podjetništva, ponavadi prihajajočimi iz države, kjer dogodek poteka in s tem pridobijo kritičen vpogled še z njihove strani.

Inovativni slovenski ideji uvrščeni med najboljših 15

Preberite si tudi poročilo s startup vikenda v Zagrebu, kjer je Wivu zmagal!

Medtem ko je Stojkovičeva na Startup Weekendu predstavila aplikacijo za mobilne telefone, namenjeno lažjemu učenje angleškega jezika, se je Volčič lotil ideje stropnih predalov za kleti, garaže in podstrešja, Derman pa je tokrat nastopil z idejo led svetila KIT MODUL, ki je prav tako podprta z mobilno aplikacijo. V finalni izbor najboljših 15 sta se suvereno uvrstili obe zadnje omenjeni ideji, obenem pa so se formirale ekipe po 7-8 ljudi in delo brez prevelike količine spanca se je pričelo …

Več v prihodnjih dneh!

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje