Slovenci na Startup Weekendu Pescara

Štirje mladi podjetniki so se nam danes oglasili iz StartupWeekenda Pescara, ki poteka med 7. in 9. marcem, saj so se v mednarodnih podjetniških sferah odločili predstaviti svoje inovativne ideje, pri čemer sta bili dve od njih včeraj že sprejeti med najboljših 15!
Slovenci na Startup Weekendu Pescara

Slovenci na Startup Weekend Pescara (Vir fotografije: Danijel Volčič)

Poleg Danijela Volčiča in Simona Dermana, ki sta s svojimi idejami zastopala barve Slovenije že na preteklem StartUp Weekendu v Milanu, sta v Pescari prisotni še podjetnici nežnejšega spola, Mojca Stojkovič in Martina Pirec Bole.

Startup Weekendi se odvijajo po celem svetu …

Startup Weekendi so organizirani po več kot 200 mestih po celem svetu, slednjih pa se udeležujejo ljudje iz različnih dežel, od Mongolije in Južne Afrike, do Brazilije in evropskih držav, z namenom predstavitve svojih podjetniških idej, formiranja ekip in zagona lastnih startupov.

Vsi dogodki sledijo enakemu modelu: vsak  je vabljen, da predstavi (‘od-pithca’) svojo startup idejo in pridobi povratne informacije s strani preostalih udeležencev. Temu sledi 54 ur dela, kamor je vključeno formiranje skupin in kreacija poslovnega modela, dizajniranje in tržna validacija. Skupine se na koncu predstavijo pred pomembnimi osebami iz sveta podjetništva, ponavadi prihajajočimi iz države, kjer dogodek poteka in s tem pridobijo kritičen vpogled še z njihove strani.

Inovativni slovenski ideji uvrščeni med najboljših 15

Preberite si tudi poročilo s startup vikenda v Zagrebu, kjer je Wivu zmagal!

Medtem ko je Stojkovičeva na Startup Weekendu predstavila aplikacijo za mobilne telefone, namenjeno lažjemu učenje angleškega jezika, se je Volčič lotil ideje stropnih predalov za kleti, garaže in podstrešja, Derman pa je tokrat nastopil z idejo led svetila KIT MODUL, ki je prav tako podprta z mobilno aplikacijo. V finalni izbor najboljših 15 sta se suvereno uvrstili obe zadnje omenjeni ideji, obenem pa so se formirale ekipe po 7-8 ljudi in delo brez prevelike količine spanca se je pričelo …

Več v prihodnjih dneh!

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje