Slovenci na Startup Weekendu Pescara

Štirje mladi podjetniki so se nam danes oglasili iz StartupWeekenda Pescara, ki poteka med 7. in 9. marcem, saj so se v mednarodnih podjetniških sferah odločili predstaviti svoje inovativne ideje, pri čemer sta bili dve od njih včeraj že sprejeti med najboljših 15!
Slovenci na Startup Weekendu Pescara

Slovenci na Startup Weekend Pescara (Vir fotografije: Danijel Volčič)

Poleg Danijela Volčiča in Simona Dermana, ki sta s svojimi idejami zastopala barve Slovenije že na preteklem StartUp Weekendu v Milanu, sta v Pescari prisotni še podjetnici nežnejšega spola, Mojca Stojkovič in Martina Pirec Bole.

Startup Weekendi se odvijajo po celem svetu …

Startup Weekendi so organizirani po več kot 200 mestih po celem svetu, slednjih pa se udeležujejo ljudje iz različnih dežel, od Mongolije in Južne Afrike, do Brazilije in evropskih držav, z namenom predstavitve svojih podjetniških idej, formiranja ekip in zagona lastnih startupov.

Vsi dogodki sledijo enakemu modelu: vsak  je vabljen, da predstavi (‘od-pithca’) svojo startup idejo in pridobi povratne informacije s strani preostalih udeležencev. Temu sledi 54 ur dela, kamor je vključeno formiranje skupin in kreacija poslovnega modela, dizajniranje in tržna validacija. Skupine se na koncu predstavijo pred pomembnimi osebami iz sveta podjetništva, ponavadi prihajajočimi iz države, kjer dogodek poteka in s tem pridobijo kritičen vpogled še z njihove strani.

Inovativni slovenski ideji uvrščeni med najboljših 15

Preberite si tudi poročilo s startup vikenda v Zagrebu, kjer je Wivu zmagal!

Medtem ko je Stojkovičeva na Startup Weekendu predstavila aplikacijo za mobilne telefone, namenjeno lažjemu učenje angleškega jezika, se je Volčič lotil ideje stropnih predalov za kleti, garaže in podstrešja, Derman pa je tokrat nastopil z idejo led svetila KIT MODUL, ki je prav tako podprta z mobilno aplikacijo. V finalni izbor najboljših 15 sta se suvereno uvrstili obe zadnje omenjeni ideji, obenem pa so se formirale ekipe po 7-8 ljudi in delo brez prevelike količine spanca se je pričelo …

Več v prihodnjih dneh!

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje