Slovenski Blockr.io odslej v rokah ameriškega Coinbase

Ameriško podjetje Coinbase, ki se ukvarja s transakcijami spletnih valut, je prevzelo storitev slovenskega podjetja Blockr.io, ki sledi transakcijam kriptografske valute Bitcoin. Glavni razlog za nakup podjetja je bila predvsem talentiranost ekipe, ki stoji za tem projektom.
Slovenski Blockr.io odslej v rokah ameriškega Coinbase

Ekipa Blockr.io (Samo Drole, Sašo Matejina, Ratko Rudič)

Blockr.io omogoča ljudem vpogled v vse transakcije in stanje na računih, hkrati pa predstavlja pomembno povezavo med uporabniki in podjetji, ki poslujejo s kriptografskimi valutami, saj jim omogoča hitro in enostavno preverjanje stanja na računu in prejetih nakazil.

Brian Armstrong, direktor podjetja Coinbase, je dejal, da so podjetje prevzeli predvsem zaradi talentiranosti zaposlenih. Tako sta se dva izmed prvotno treh članov ekipe, dizajner Samo Drole in razvijalec Sašo Matejina, pridružila ekipi Coinbase v San Franciscu, Združenih državah Amerike. Kot dodajajo pri Coinbase, jih je Blockr.io navdušil z elegantno in intuitivno oblikovno zasnovo ter uporabniškim vmesnikom.

Razvijalec Sašo Matejina je dejal, da jih je v prodajo prepričala uspešnost podjetja in njihova ekipa, saj gre za vodilnega akterja na področju kriptografskih valut na svetu. Od začetka do konca pogajanj je minilo nekaj mesecev, o natančnih vsotah pa zaenkrat ne želijo govoriti. Slovenca bosta v prihodnje delala na razvoju produktov Coinbase ter sodelovala pri razvoju njihovega block explorerja, orodja za raziskovanje transakcij s kriptografskimi valutami.

Pri Coinbase so dejali, da bo storitev, ki jo je doslej izvajal Blockr.io, še vedno na voljo, a zaenkrat po besedah Matejine prihodnost projekta še ni jasna. »Bo pa Blockr.io in naše znanje pripomoglo k razvoju edinstvenih produktov za Coinbase v prihodnosti,« dodaja. 

Vas zanimajo digitalne valute? V Ljubljani se bo septembra odvila dvodnevna regijska konferenca, kjer bodo gostili tudi Ratka Rudiča iz Blockr.io!

O prvih vtisih mesta pravi takole: »San Francisco je res zelo raznoliko mesto, ki ni ravno tipično ameriško. Pravijo, da gre za najbolj “evropsko mesto” v Ameriki. Zelo fascinantno je, da je toliko različnih skupnosti v enem samem mestu ter toliko svobode in tolerance. Ljudje so zelo svobodomiselni, odprti in vedno pripravljeni pomagati. Po drugi strani pa je zaradi poplave različnih startupov in velikih uspešnih tehnoloških gigantov to zagotovo tudi mesto priložnosti.«

Preberite tudi: Davčna obravnava bitcoinov >>

Coinbase ima trenutno 40 zaposlenih, nedavno pa so na svoji platformi presegli 35 tisoč trgovcev z okoli 1,6 milijona bitcoin denarnicami. Pred kratkim so se pogodili z nekaj velikimi imeni, kot sta Overstock in Wikipedia, ki odslej z bitcoini poslujejo prek platforme Coinbase. 

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje