Slovenski Blockr.io odslej v rokah ameriškega Coinbase

Ameriško podjetje Coinbase, ki se ukvarja s transakcijami spletnih valut, je prevzelo storitev slovenskega podjetja Blockr.io, ki sledi transakcijam kriptografske valute Bitcoin. Glavni razlog za nakup podjetja je bila predvsem talentiranost ekipe, ki stoji za tem projektom.
Slovenski Blockr.io odslej v rokah ameriškega Coinbase

Ekipa Blockr.io (Samo Drole, Sašo Matejina, Ratko Rudič)

Blockr.io omogoča ljudem vpogled v vse transakcije in stanje na računih, hkrati pa predstavlja pomembno povezavo med uporabniki in podjetji, ki poslujejo s kriptografskimi valutami, saj jim omogoča hitro in enostavno preverjanje stanja na računu in prejetih nakazil.

Brian Armstrong, direktor podjetja Coinbase, je dejal, da so podjetje prevzeli predvsem zaradi talentiranosti zaposlenih. Tako sta se dva izmed prvotno treh članov ekipe, dizajner Samo Drole in razvijalec Sašo Matejina, pridružila ekipi Coinbase v San Franciscu, Združenih državah Amerike. Kot dodajajo pri Coinbase, jih je Blockr.io navdušil z elegantno in intuitivno oblikovno zasnovo ter uporabniškim vmesnikom.

Razvijalec Sašo Matejina je dejal, da jih je v prodajo prepričala uspešnost podjetja in njihova ekipa, saj gre za vodilnega akterja na področju kriptografskih valut na svetu. Od začetka do konca pogajanj je minilo nekaj mesecev, o natančnih vsotah pa zaenkrat ne želijo govoriti. Slovenca bosta v prihodnje delala na razvoju produktov Coinbase ter sodelovala pri razvoju njihovega block explorerja, orodja za raziskovanje transakcij s kriptografskimi valutami.

Pri Coinbase so dejali, da bo storitev, ki jo je doslej izvajal Blockr.io, še vedno na voljo, a zaenkrat po besedah Matejine prihodnost projekta še ni jasna. »Bo pa Blockr.io in naše znanje pripomoglo k razvoju edinstvenih produktov za Coinbase v prihodnosti,« dodaja. 

Vas zanimajo digitalne valute? V Ljubljani se bo septembra odvila dvodnevna regijska konferenca, kjer bodo gostili tudi Ratka Rudiča iz Blockr.io!

O prvih vtisih mesta pravi takole: »San Francisco je res zelo raznoliko mesto, ki ni ravno tipično ameriško. Pravijo, da gre za najbolj “evropsko mesto” v Ameriki. Zelo fascinantno je, da je toliko različnih skupnosti v enem samem mestu ter toliko svobode in tolerance. Ljudje so zelo svobodomiselni, odprti in vedno pripravljeni pomagati. Po drugi strani pa je zaradi poplave različnih startupov in velikih uspešnih tehnoloških gigantov to zagotovo tudi mesto priložnosti.«

Preberite tudi: Davčna obravnava bitcoinov >>

Coinbase ima trenutno 40 zaposlenih, nedavno pa so na svoji platformi presegli 35 tisoč trgovcev z okoli 1,6 milijona bitcoin denarnicami. Pred kratkim so se pogodili z nekaj velikimi imeni, kot sta Overstock in Wikipedia, ki odslej z bitcoini poslujejo prek platforme Coinbase. 

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje