Slovenski Blockr.io odslej v rokah ameriškega Coinbase

Ameriško podjetje Coinbase, ki se ukvarja s transakcijami spletnih valut, je prevzelo storitev slovenskega podjetja Blockr.io, ki sledi transakcijam kriptografske valute Bitcoin. Glavni razlog za nakup podjetja je bila predvsem talentiranost ekipe, ki stoji za tem projektom.
Slovenski Blockr.io odslej v rokah ameriškega Coinbase

Ekipa Blockr.io (Samo Drole, Sašo Matejina, Ratko Rudič)

Blockr.io omogoča ljudem vpogled v vse transakcije in stanje na računih, hkrati pa predstavlja pomembno povezavo med uporabniki in podjetji, ki poslujejo s kriptografskimi valutami, saj jim omogoča hitro in enostavno preverjanje stanja na računu in prejetih nakazil.

Brian Armstrong, direktor podjetja Coinbase, je dejal, da so podjetje prevzeli predvsem zaradi talentiranosti zaposlenih. Tako sta se dva izmed prvotno treh članov ekipe, dizajner Samo Drole in razvijalec Sašo Matejina, pridružila ekipi Coinbase v San Franciscu, Združenih državah Amerike. Kot dodajajo pri Coinbase, jih je Blockr.io navdušil z elegantno in intuitivno oblikovno zasnovo ter uporabniškim vmesnikom.

Razvijalec Sašo Matejina je dejal, da jih je v prodajo prepričala uspešnost podjetja in njihova ekipa, saj gre za vodilnega akterja na področju kriptografskih valut na svetu. Od začetka do konca pogajanj je minilo nekaj mesecev, o natančnih vsotah pa zaenkrat ne želijo govoriti. Slovenca bosta v prihodnje delala na razvoju produktov Coinbase ter sodelovala pri razvoju njihovega block explorerja, orodja za raziskovanje transakcij s kriptografskimi valutami.

Pri Coinbase so dejali, da bo storitev, ki jo je doslej izvajal Blockr.io, še vedno na voljo, a zaenkrat po besedah Matejine prihodnost projekta še ni jasna. »Bo pa Blockr.io in naše znanje pripomoglo k razvoju edinstvenih produktov za Coinbase v prihodnosti,« dodaja. 

Vas zanimajo digitalne valute? V Ljubljani se bo septembra odvila dvodnevna regijska konferenca, kjer bodo gostili tudi Ratka Rudiča iz Blockr.io!

O prvih vtisih mesta pravi takole: »San Francisco je res zelo raznoliko mesto, ki ni ravno tipično ameriško. Pravijo, da gre za najbolj “evropsko mesto” v Ameriki. Zelo fascinantno je, da je toliko različnih skupnosti v enem samem mestu ter toliko svobode in tolerance. Ljudje so zelo svobodomiselni, odprti in vedno pripravljeni pomagati. Po drugi strani pa je zaradi poplave različnih startupov in velikih uspešnih tehnoloških gigantov to zagotovo tudi mesto priložnosti.«

Preberite tudi: Davčna obravnava bitcoinov >>

Coinbase ima trenutno 40 zaposlenih, nedavno pa so na svoji platformi presegli 35 tisoč trgovcev z okoli 1,6 milijona bitcoin denarnicami. Pred kratkim so se pogodili z nekaj velikimi imeni, kot sta Overstock in Wikipedia, ki odslej z bitcoini poslujejo prek platforme Coinbase. 

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje