Slovenski startupi prejeli za 14 milijonov evrov investicij

Startupe Edgar, Enolyse, Layer in BellaBeat je v preteklem mesecu združeval enak cilj: prepričati investitorje, da s svojim delom, ekipo in potencialom lahko uresničijo njihove apetite po visokih donosih. Zagnani podjetniki so skupaj prejeli za 14 milijonov evrov investicij.
Slovenski startupi prejeli za 14 milijonov evrov investicij

O investicijah pogosto govorimo tudi na MP dogodkih.

Ekipa startupa Edgar se je nedolgo tega vrnila iz bolgarskega pospeševalnika Eleven, kjer so si po treh mesecih piljenja ideje in mreženja zagotovili angelsko investicijo. Čeprav višina investicije ni visoka, gre za znesek 37 tisoč evrov, član ekipe Damjan Obal poudarja vidik “pametnega denarja”: »Bolj kot investicija nam je pomembno, da smo v Christoferju in Tonyju dobili partnerja in svetovalca, ki nam bosta v izjemno pomoč v bližnji prihodnosti.«

Nič manj zadovoljni se niso iz bolgarske prestolnice vrnili člani Enolyse (idejo so izpopolnjevali v pospeševalniku Launchub), kjer so si zagotovili semensko investicijo za sistem fermentacije mošta. Zanj so pri nas prejeli tudi Rektorjevo nagrado za inovacijo. V naslednjih mesecih bodo vzpostavili referenčne inštalacije in, če bo šlo po zarisanih načrtih, že jeseni iskali novo investicijo. Spodbuden je tudi podatek, da je ekipa že skorajda pripravljena za pričetek množične proizvodnje.

Če sta zgoraj opisana startupa še v začetnih fazah, kjer se t.i. semenske investicije gibljejo do 200 tisoč evrov, sta se podjetji Layer in BellaBeat na drugi strani Atlantika soočili s šest in sedem mestnimi številkami. Uveljavljeni podjetnik Tomaž Štolfa je s svojo komunikacijsko platformo Layer ponovno prepričal investitorje, saj je pridobil nekaj več kot 10 milijonov evrov. BellaBeat Slovenke Urške Sršen in Hrvata Sandra Mura pa navdušuje nosečnice, ki lahko napravo povezano z mobilnim telefonom uporabijo za spremljanje razvoja svojega še nerojenega otroka. Tri milijone evrov težka investicija, ki je sledila intenzivnemu delu v slovitem Y Combinatorju, je odlična popotnica za nadaljnji uspeh mladega podjetniškega para.

Izkušnje o financiranju iz prve roke: Urška Sršen bo gostja na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Silicijevi vrtički bodo poskrbeli za semenske investicije

Andraž Tori, Jugoslav Petković, Peter Ribarič, Borut Rismal, Darko Butina in drugi uspešni slovenski podjetniki so svoje znanje in kapital združili v nov projekt imenovan Silicijevi vrtički oz. Silicon Gardens Fund. Petković zanj pravi: »Silicon Gardens Fund je tu, da pospeši razvoj mladih ambicioznih startupov in jim omogoči polni izkoristek njihovega potenciala.« Podjetniki bodo lahko s strani sklada prejeli od 20 do 40 tisoč zagonski evrov, mnogo pa si lahko obetajo tudi od njihovega mentorstva.

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje