Smart:up vabi gorenjske podjetnike

Avtor — 16.09.2014
Tehnološki park Kranj, ki se lahko pohvali s številnimi dosežki – med drugim je bila njihova članica Jana Fleišer (vrtec Dobra teta) izbrana za Mlado podjetnico leta 2014, naziv, katerega podeljuje Zavod mladi podjetnik - je odprl vrata še podjetniškemu inkubatorju smart:up.
Smart:up vabi gorenjske podjetnike

Na sredini Domen Bole, vodja parka (Vir slike: Vida Dimovska)

V Tehnološkem parku deluje 44 podjetij, od tega je 22 mlajših od treh let. Prav zaradi slednjih je začel nastajati koncept smart:up, katerega storitve bodo za uporabnike do konca letošnjega leta brezplačne. V Tehnološkem parku, ki se lahko pohvali z dosežki, kot so evropski finančni startup leta, iOS aplikacija, izpostavljena pod kategorijo Best New Apps v 47 državah, mobilni portal s kar 13 milijoni uporabnikov in naziv Mlada podjetnica leta, ki ga je prejela Jana Fleišer (vrtec Dobra teta), že od samega začetka preizkuša in razvija različne oblike podjetniške podpore.

Kdo lahko najde mesto v smart:up

»Danes lahko rečemo, da imamo celovit program od izobraževanj, delavnic, svetovanj do coworking prostora, ki je oblikovan v sodelovanju in po meri naših uporabnikov. Skozi čas smo opazili, da se mladi ustrašijo termina startup, ki ga avtomatično povezujejo z najvišjo tehnologijo, in zato niti ne pridejo potrkat na naša vrata. Tudi z nazivom inkubatorja bi radi jasno sporočili, da podpiramo mala podjetja, freelancerje in podjetja v nastajanju,« pravi Domen Bele, vodja tehnološkega parka.

Smart:up uporabnikom nudi izobraževalni program, namenjen podjetnikom začetnikom s serijo predavanj in svetovanj za razvoj poslovne ideje in poslovnega modela, delavnice za izgradnjo in krepitev znanj ter veščin podjetnikov začetnikov, sodelovanje z izkušenimi svetovalci, številne aktivnosti, ki začetnikom pomagajo obvladovati osebne izzive in olajšajo vstop v skupnost uveljavljenih podjetnikov ter številne ugodnosti.

Foto: Vida Dimovska

»Če stopimo skupaj, bo vsakemu malo lažje«

»Kranj potrebuje nekaj takšnega, nekaj, kjer se svobodnjaki lahko med seboj družimo in izmenjamo izkušnje, ideje in mnenja. Veselim se sodelovanja kot tudi podpornih vsebin. Če stopimo skupaj, bo vsakemu malo lažje,« pravi Katarina Lotrič, ena od članic Tehnološkega parka Kranj.

Do konca letošnjega leta v Tehnološkem parku Kranj načrtujejo še ločen prostor za svetovanja in projektne time, začetek urejanja zaprtih pisarn, podpreti še 20 novih podjemov, 18 podjetniških delavnic, 100 osebnih svetovanj in večnamenski prostor.

Več informacij o podjetniškem inkubatorju in Tehnološkem parku pa dobite na elektronskem naslovu info@rcikt.com.

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje