Startup scena v Novem mestu iz dneva v dan bolj napreduje …

Startup scena tudi na dolenjskem koncu iz dneva v dan bolj napreduje. StartUP Novo mesto je kot iniciator projekta aktiviral kreativni skupnosti designON in Start Media, esenicalnega pomena za mlade kreativce pa je vsekakor tudi OpenOffice.
Startup scena v Novem mestu iz dneva v dan bolj napreduje …

Startup scena v Novem mestu iz dneva v dan bolj napreduje … (Vir slike: StartUP Novo mesto)

Miha Fabjan, odgovoren za skupnost StartUP Novo mesto, je pri tem jasen: »Startup scena na našem koncu definitivno napreduje. Še posebej od pričetka našega delovanja je možno opaziti precej sprememb. Potrebno pa se je zavedati, da kakšnih konkretnih preskokov ne moremo pričakovati v kratkotrajnem obdobju. Vizija, ki jo ima StartUP Novo mesto, je dolgoročna. Sodelovanje z gospodarstvom (večjimi podjetji) ter sodelovanje s šolstvom in univerzami, so ključen del pri postavljanju kvalitetne startup scene v regiji, kar pa se seveda ne zgodi čez noč.«

Open Office na gozdni jasi pridaja svež pridih podjetniško-kreativnega delovanja

Tudi Open Office oz. pisarna na podvojeni gozdni jasi ob stavbi Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, pri tem igra pomembno vlogo, saj omogoča druženje in sodelovanje različnih kreativnih skupin. StartUP Novo mesto kot iniciator projekta je aktiviral skupnost designON, ki je pripravila zasnovo prostora in načrte, ter skupnost Start Media, ki je dokumentirala celoten potek izvedbe pisarne (Making of). Open Office pa se je že preizkusila in dokazala domet sodelovanja vseh treh skupnosti.

                                           Vir fotografije: StartUP scena 

Projektu so se pridružili tudi drugi posamezniki in organizacije, ki so s preko 1500 prostovoljnimi urami pomagali pri zasnovi in izvedbi, s finančnimi in materialnimi sredstvi ter storitvami pa ga je podprl upravljavec Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Razvojni center Novo mesto d.o.o., skupaj z drugimi inkubiranimi podjetji in nekaterimi podjetij iz regije.

Natalija Zanoški iz StartUp-a Novo mesto pri tem poudaja: »Projekt so organizatorji Odprtih hiš Slovenije (OHS) prepoznali kot kakovostno in inovativno prostorsko ureditev in jo uvrstili v svoj program. Za mlade oblikovalce in izvajalce to pomeni potrditev, da lahko tudi na nekonvencionalne načine dosegajo kakovostne (prostorske) rešitve, za podjetja in ostale sodelujoče pa potrditev pravilnosti odločitve podpore mladim iniciatorjem.«

Oznake: ,