Startup scena v Novem mestu iz dneva v dan bolj napreduje …

Startup scena tudi na dolenjskem koncu iz dneva v dan bolj napreduje. StartUP Novo mesto je kot iniciator projekta aktiviral kreativni skupnosti designON in Start Media, esenicalnega pomena za mlade kreativce pa je vsekakor tudi OpenOffice.
Startup scena v Novem mestu iz dneva v dan bolj napreduje …

Startup scena v Novem mestu iz dneva v dan bolj napreduje … (Vir slike: StartUP Novo mesto)

Miha Fabjan, odgovoren za skupnost StartUP Novo mesto, je pri tem jasen: »Startup scena na našem koncu definitivno napreduje. Še posebej od pričetka našega delovanja je možno opaziti precej sprememb. Potrebno pa se je zavedati, da kakšnih konkretnih preskokov ne moremo pričakovati v kratkotrajnem obdobju. Vizija, ki jo ima StartUP Novo mesto, je dolgoročna. Sodelovanje z gospodarstvom (večjimi podjetji) ter sodelovanje s šolstvom in univerzami, so ključen del pri postavljanju kvalitetne startup scene v regiji, kar pa se seveda ne zgodi čez noč.«

Open Office na gozdni jasi pridaja svež pridih podjetniško-kreativnega delovanja

Tudi Open Office oz. pisarna na podvojeni gozdni jasi ob stavbi Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, pri tem igra pomembno vlogo, saj omogoča druženje in sodelovanje različnih kreativnih skupin. StartUP Novo mesto kot iniciator projekta je aktiviral skupnost designON, ki je pripravila zasnovo prostora in načrte, ter skupnost Start Media, ki je dokumentirala celoten potek izvedbe pisarne (Making of). Open Office pa se je že preizkusila in dokazala domet sodelovanja vseh treh skupnosti.

                                           Vir fotografije: StartUP scena 

Projektu so se pridružili tudi drugi posamezniki in organizacije, ki so s preko 1500 prostovoljnimi urami pomagali pri zasnovi in izvedbi, s finančnimi in materialnimi sredstvi ter storitvami pa ga je podprl upravljavec Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Razvojni center Novo mesto d.o.o., skupaj z drugimi inkubiranimi podjetji in nekaterimi podjetij iz regije.

Natalija Zanoški iz StartUp-a Novo mesto pri tem poudaja: »Projekt so organizatorji Odprtih hiš Slovenije (OHS) prepoznali kot kakovostno in inovativno prostorsko ureditev in jo uvrstili v svoj program. Za mlade oblikovalce in izvajalce to pomeni potrditev, da lahko tudi na nekonvencionalne načine dosegajo kakovostne (prostorske) rešitve, za podjetja in ostale sodelujoče pa potrditev pravilnosti odločitve podpore mladim iniciatorjem.«

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje