BLOG MARKETING DELAVNICA

Ste že preizkusili iOS 8?

Uporabnikom Applovih napravic je na voljo nova različica operacijskega sistema iOS. iOS 8 je kompatibilen z napravami iPhone 4S in iPad 2 ter vsemi novejšimi modeli. Na voljo je tudi novemu iPhone 6 in 6 Plus. Poglejmo, kaj prinaša nova različica OS.
Ste že preizkusili iOS 8?

iOS 8 ne prinaša sprememb v dizajnu (Vir slike: YouTube).

Lahko rečemo, da če je bil iOS 7 bolj usmerjen v dizajn operacijskega sistema, je osmica osredotočena v njegove funkcije. Zato v videzu bistvenih sprememb ne bomo opazili, presenetila pa nas bo kupica novosti. Začetek so zagotovo dodatne programske tipkovnice. Sistem se lahko kar sam nauči stila našega pisanja (če mu pustimo), in nam daje predloge. A sistem daje predloge prepočasi, obenem pa se ob večjem številu predlogov zmanjša vidno polje sporočila, v katerem pišemo. Rešitev vendarle obstaja – možnost lahko izklopite.

Izboljšan je tudi sistem prikazovanja obvestil v Notification Centru, ki med drugim omogoča tudi, da na prejeto elektronsko sporočilo odgovorimo kar iz omenjenega centra. Tako nam ni več treba odpreti aplikacije, najti sporočilo in šele nato nanj odgovoriti. Nudi tudi možnost prenosa opravil iz ene Applove naprave na drugo. Tako se lahko javimo na klic kar na računalniku, namesto na iPhonu.

Za lažje brskanje po telefonu Apple ponuja izboljšani iskalnik Spotlight, ki lahko najde skorajda vsak kotiček našega telefona, predvsem uporabne informacije. Tako išče stike, slike, kino spored, katere vse novosti nudi spletna tržnica App Store, iTunes, novice, znamenitosti v naši bližini in podobno.

Kdaj lahko v Sloveniji pričakujemo iPhone 6 ?

Ena od zanimivih novosti je, da se lahko posnamemo, avdio posnetek pa nato pošljemo v obliki sporočila. Zakaj je takšno pošiljanje dobrodošlo? Ko ste v naglici in nimate časa napisati sporočilo, se na hitro posnamete in sporočilo dostavite pravi osebi.

Kljub navdušenju ob prihodu nove različice, pa se na spletu že pojavljajo zapisi uporabnikov, ki javljajo težave. Tako naj bi na primer lahko imeli težave s prenosom iOS 8 zaradi njegove velikosti. Ta bo zasedel sicer le 1,1 GB, a če je verjeti zapisom na spletu, boste potrebovali precej več praznega prostora, in sicer 5,8 GB.

Nova aplikacija HealthKit, ki naj bi prevzela naša življenja in združevala podatke o rekreaciji in zdravem življenju, z njo pa spremljali svojo aktivnost, vnos kalori in, spanec na enem mestu, pa je zaradi odkrite napake še na čakanju. Pri Applu so sporočili, da naj bi bila na voljo do konca meseca.

Izboljšana je tudi možnost oblikovanj fotografij, dodane so barve, osvetljenost in druge možnosti. Ko boste »izboljšali« fotografijo, ki je vpeta prek iCloud v iCloud Photo Library, bo nemudoma na voljo tudi na ostalih vaših napravicah.

Kje iOS8 ne bo deloval? Na napravicah, kot je iPhone 4 in vsi starejši modeli, iPod Touch četrte generacije in starejši model ter na prvem iPadu.

Spomnimo, da je sedma različica iOS-a doživela velik uspeh, kar 89 odstotkov Applovih napravic ima nameščeno predzadnjo različico.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje