Steve Ballmer zapušča mesto v upravnem odboru Microsofta

Steve Ballmer, nekdanji generalni direktor Microsofta, je naznanil, da se umika tudi iz položaja, ki ga zaseda v upravnem odboru omenjenega podjetja. Svoj čas namerava posvetiti bejzbolski ekipi Los Angeles Clippers, za nakup katere je pred kratkim odštel 2 milijardi dolarjev.
Steve Ballmer zapušča mesto v upravnem odboru Microsofta

Steve Ballmer zapušča svoje mesto v upravnem odboru Microsofta (Vir slike: Bloomberg)

Steve Ballmer je velik del svojega življenja posvetil Microsoftu, saj je tu preživel kar 34 let. Kot je zapisal v poslovilnem pismu, ki ga je naslovil na sedanjega generalnega direktorja Satyo Nadello, mu srce kljub slovesu še vedno bije za tehnološkega giganta. 

Rad preizkušam nove Microsoftove produkte in rad berem o novostih, ki se dogajajo v podjetju. Seveda lahko tudi v prihodnosti računate na moj prispevek v obliki idej in predlogov za izboljšave,” je poudaril in dodal, da sam meni, da je pred podjetjem svetla prihodnost. 

Kot razlog za odhod je navedel kombinacijo poučevanja, udejstvovanja v organizacijah za podporo javnemu dobremu in vodenja njegove nove bejzbolske ekipe Los Angeles Clippers, kar mu vse jemlje preveč časa, da bi še lahko aktivno sodeloval pri poslovnih odločitvah Microsofta. Ravno pred nedavnim se je namreč odločil, da spremeni svojo dosedanjo podjetniško pot in se poda v svet športa. Za ekipo, ki je bila dotlej v lasti Shelly Sterling, je odštel dve milijardi dolarjev ali preračunano okoli 1,5 milijarde evrov. 

Ballmerju se je za dobro delo že zahvalil tudi Satya Nadella, predvsem za podporo pri njegovem lanskoletnem prevzemu položaja generalnega direktorja, pa tudi v preteklih 34 letih, ko je za tehnološko podjetje napravil marsikaj dobrega. Pod tvojim vodenjem so nastali trdni temelji, na katerih lahko gradimo prihodnost Microsofta,” je pojasnil. Njegovo odločitev razume in jo podpira: “Prepričan sem, da boš na svoji novi poti še naprej tako pogumen in strasten ter da boš v športni panogi pustil močan pečat.” 

Kljub temu pa Ballmer, bivši generalni direktor Microsofta, ki je s tega položaja odstopil 23. avgusta 2013, podjetja še ne zapušča v celoti: še vedno namerava obdržati svoj delež, ki si ga lasti v obliki delnic. 

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje