Steve Ballmer zapušča mesto v upravnem odboru Microsofta

Steve Ballmer, nekdanji generalni direktor Microsofta, je naznanil, da se umika tudi iz položaja, ki ga zaseda v upravnem odboru omenjenega podjetja. Svoj čas namerava posvetiti bejzbolski ekipi Los Angeles Clippers, za nakup katere je pred kratkim odštel 2 milijardi dolarjev.
Steve Ballmer zapušča mesto v upravnem odboru Microsofta

Steve Ballmer zapušča svoje mesto v upravnem odboru Microsofta (Vir slike: Bloomberg)

Steve Ballmer je velik del svojega življenja posvetil Microsoftu, saj je tu preživel kar 34 let. Kot je zapisal v poslovilnem pismu, ki ga je naslovil na sedanjega generalnega direktorja Satyo Nadello, mu srce kljub slovesu še vedno bije za tehnološkega giganta. 

Rad preizkušam nove Microsoftove produkte in rad berem o novostih, ki se dogajajo v podjetju. Seveda lahko tudi v prihodnosti računate na moj prispevek v obliki idej in predlogov za izboljšave,” je poudaril in dodal, da sam meni, da je pred podjetjem svetla prihodnost. 

Kot razlog za odhod je navedel kombinacijo poučevanja, udejstvovanja v organizacijah za podporo javnemu dobremu in vodenja njegove nove bejzbolske ekipe Los Angeles Clippers, kar mu vse jemlje preveč časa, da bi še lahko aktivno sodeloval pri poslovnih odločitvah Microsofta. Ravno pred nedavnim se je namreč odločil, da spremeni svojo dosedanjo podjetniško pot in se poda v svet športa. Za ekipo, ki je bila dotlej v lasti Shelly Sterling, je odštel dve milijardi dolarjev ali preračunano okoli 1,5 milijarde evrov. 

Ballmerju se je za dobro delo že zahvalil tudi Satya Nadella, predvsem za podporo pri njegovem lanskoletnem prevzemu položaja generalnega direktorja, pa tudi v preteklih 34 letih, ko je za tehnološko podjetje napravil marsikaj dobrega. Pod tvojim vodenjem so nastali trdni temelji, na katerih lahko gradimo prihodnost Microsofta,” je pojasnil. Njegovo odločitev razume in jo podpira: “Prepričan sem, da boš na svoji novi poti še naprej tako pogumen in strasten ter da boš v športni panogi pustil močan pečat.” 

Kljub temu pa Ballmer, bivši generalni direktor Microsofta, ki je s tega položaja odstopil 23. avgusta 2013, podjetja še ne zapušča v celoti: še vedno namerava obdržati svoj delež, ki si ga lasti v obliki delnic. 

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje