Steve Ballmer zapušča mesto v upravnem odboru Microsofta

Avtor — 21.08.2014
Steve Ballmer, nekdanji generalni direktor Microsofta, je naznanil, da se umika tudi iz položaja, ki ga zaseda v upravnem odboru omenjenega podjetja. Svoj čas namerava posvetiti bejzbolski ekipi Los Angeles Clippers, za nakup katere je pred kratkim odštel 2 milijardi dolarjev.
Steve Ballmer zapušča mesto v upravnem odboru Microsofta

Steve Ballmer zapušča svoje mesto v upravnem odboru Microsofta (Vir slike: Bloomberg)

Steve Ballmer je velik del svojega življenja posvetil Microsoftu, saj je tu preživel kar 34 let. Kot je zapisal v poslovilnem pismu, ki ga je naslovil na sedanjega generalnega direktorja Satyo Nadello, mu srce kljub slovesu še vedno bije za tehnološkega giganta. 

Rad preizkušam nove Microsoftove produkte in rad berem o novostih, ki se dogajajo v podjetju. Seveda lahko tudi v prihodnosti računate na moj prispevek v obliki idej in predlogov za izboljšave,” je poudaril in dodal, da sam meni, da je pred podjetjem svetla prihodnost. 

Kot razlog za odhod je navedel kombinacijo poučevanja, udejstvovanja v organizacijah za podporo javnemu dobremu in vodenja njegove nove bejzbolske ekipe Los Angeles Clippers, kar mu vse jemlje preveč časa, da bi še lahko aktivno sodeloval pri poslovnih odločitvah Microsofta. Ravno pred nedavnim se je namreč odločil, da spremeni svojo dosedanjo podjetniško pot in se poda v svet športa. Za ekipo, ki je bila dotlej v lasti Shelly Sterling, je odštel dve milijardi dolarjev ali preračunano okoli 1,5 milijarde evrov. 

Ballmerju se je za dobro delo že zahvalil tudi Satya Nadella, predvsem za podporo pri njegovem lanskoletnem prevzemu položaja generalnega direktorja, pa tudi v preteklih 34 letih, ko je za tehnološko podjetje napravil marsikaj dobrega. Pod tvojim vodenjem so nastali trdni temelji, na katerih lahko gradimo prihodnost Microsofta,” je pojasnil. Njegovo odločitev razume in jo podpira: “Prepričan sem, da boš na svoji novi poti še naprej tako pogumen in strasten ter da boš v športni panogi pustil močan pečat.” 

Kljub temu pa Ballmer, bivši generalni direktor Microsofta, ki je s tega položaja odstopil 23. avgusta 2013, podjetja še ne zapušča v celoti: še vedno namerava obdržati svoj delež, ki si ga lasti v obliki delnic. 

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje