Steve Ballmer zapušča mesto v upravnem odboru Microsofta

Steve Ballmer, nekdanji generalni direktor Microsofta, je naznanil, da se umika tudi iz položaja, ki ga zaseda v upravnem odboru omenjenega podjetja. Svoj čas namerava posvetiti bejzbolski ekipi Los Angeles Clippers, za nakup katere je pred kratkim odštel 2 milijardi dolarjev.
Steve Ballmer zapušča mesto v upravnem odboru Microsofta

Steve Ballmer zapušča svoje mesto v upravnem odboru Microsofta (Vir slike: Bloomberg)

Steve Ballmer je velik del svojega življenja posvetil Microsoftu, saj je tu preživel kar 34 let. Kot je zapisal v poslovilnem pismu, ki ga je naslovil na sedanjega generalnega direktorja Satyo Nadello, mu srce kljub slovesu še vedno bije za tehnološkega giganta. 

Rad preizkušam nove Microsoftove produkte in rad berem o novostih, ki se dogajajo v podjetju. Seveda lahko tudi v prihodnosti računate na moj prispevek v obliki idej in predlogov za izboljšave,” je poudaril in dodal, da sam meni, da je pred podjetjem svetla prihodnost. 

Kot razlog za odhod je navedel kombinacijo poučevanja, udejstvovanja v organizacijah za podporo javnemu dobremu in vodenja njegove nove bejzbolske ekipe Los Angeles Clippers, kar mu vse jemlje preveč časa, da bi še lahko aktivno sodeloval pri poslovnih odločitvah Microsofta. Ravno pred nedavnim se je namreč odločil, da spremeni svojo dosedanjo podjetniško pot in se poda v svet športa. Za ekipo, ki je bila dotlej v lasti Shelly Sterling, je odštel dve milijardi dolarjev ali preračunano okoli 1,5 milijarde evrov. 

Ballmerju se je za dobro delo že zahvalil tudi Satya Nadella, predvsem za podporo pri njegovem lanskoletnem prevzemu položaja generalnega direktorja, pa tudi v preteklih 34 letih, ko je za tehnološko podjetje napravil marsikaj dobrega. Pod tvojim vodenjem so nastali trdni temelji, na katerih lahko gradimo prihodnost Microsofta,” je pojasnil. Njegovo odločitev razume in jo podpira: “Prepričan sem, da boš na svoji novi poti še naprej tako pogumen in strasten ter da boš v športni panogi pustil močan pečat.” 

Kljub temu pa Ballmer, bivši generalni direktor Microsofta, ki je s tega položaja odstopil 23. avgusta 2013, podjetja še ne zapušča v celoti: še vedno namerava obdržati svoj delež, ki si ga lasti v obliki delnic. 

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje