Štirje nasveti Richarda Bransona za širjenje posla

Vstop v podjetništvo je lahko ena izmed vaših najboljših odločitev v življenju, ki pa s seboj potegne tudi težke situacije in odločitve. Da bi se s tem lažje soočili, je Richard Branson, lastnik imperija Virgin, pred kratkim delil nekaj najboljših nasvetov za uspešno širjenje posla.
Štirje nasveti Richarda Bransona za širjenje posla

Štirje nasveti za širjenje posla, ki vam jih predaja Richard Branson (Vir: Virgin.com)

Richard Branson: “Ni lahko, vendar s pravo podporo in pravim pristopom lahko uresničite svoje sanje, da od majhnega podjetja pridete do obsežnega posla. Če si želite deset let uspešnega podjetništva, morate imeti globoko razumevanje za poslovanje in trg, ter odlično podporo in ekipo.

Preberite si nasvete, ki jih je zabeležil svetovno znani poslovnež.

Načrtujte dolgoročno

Dobri dolgoročni načrti in predvidevanje tveganj ter priložnosti na podjetniški poti lahko bistveno vplivajo na uspeh podjetja. Dobro postavljeni načrti vam bodo pomagali pri težkih odločitvah. “Če imate jasno vizijo, kako nameravate razširiti posel v desetih letih, napravite načrt, kako boste to dosegli,” pravi Branson in dodaja: “Postavite si vmesne cilje. To vam bo pomagalo pri vaši motivaciji in motivaciji celotne ekipe.

Držite se vaših temeljnih načel

Bistven nasvet, ki ga Branson daje podjetnikom, je: “Vse vaše dejavnosti naj imajo skupno blagovno znamko. Kupci zaupajo znamkam, saj imajo močnejši učinek kot lastnosti vašega izdelka.”

Predlaga, da zgodaj postavite ključne vrednote in načela podjetja, s katerimi se bodo vaši kupci čutili povezane: “Virgin Group je vedno svoje kupce postavljal v središče vsega, kar delamo. Za tem stoji naša blagovna znamka in velja za vsako naše podjetje“.

Sestavite odločno ekipo

Preberite še: Bransonovi nasveti za uspešen posel

Še ena ključna sestavina za uspeh podjetja je investiranje in zaupanje v ljudi, s katerimi delate. Zaposlovanje najboljših ljudi nima posebnega pomena, če jim ne dovolite svobode pri upravljanju svojih nalog. Če zaupate svoji ekipi, boste imeli več časa, da se osredotočite na najpomembnejše cilje. “V svojih štiridesetih letih mi je uspelo sestaviti fantastično ekipo, ki mi je dala priložnost, da 80 odstotkov svojega časa namenim neprofitni veji imperija Virgin Group, to je dobrodelna organizacija Virgin Unit.” dodaja Branson.

Pridobite pravo podporo

Če boste imeli pravega mentorja, se boste lahko učili iz napak drugih in se jim tako izognili. Prav tako se boste naučili, kako najbolje izkoristiti sredstva, ki jih imate na voljo. Branson piše: “Ko sem začel letalsko družbo Virgin Atlantic, sem pomembno lekcijo pridobil od letalskega podjetnika Freddia Lakerja, ki mi je dejal, da nikoli ne bom mogel tekmovati z ogromnimi oglaševalskimi proračuni velikih letalskih družb in se bom moral zato lotiti oglaševanja podjetja Virgin Atlantic na svojo roko“.

Vir: smeadvice.co.uk

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje