Štirje nasveti Richarda Bransona za širjenje posla

Vstop v podjetništvo je lahko ena izmed vaših najboljših odločitev v življenju, ki pa s seboj potegne tudi težke situacije in odločitve. Da bi se s tem lažje soočili, je Richard Branson, lastnik imperija Virgin, pred kratkim delil nekaj najboljših nasvetov za uspešno širjenje posla.
Štirje nasveti Richarda Bransona za širjenje posla

Štirje nasveti za širjenje posla, ki vam jih predaja Richard Branson (Vir: Virgin.com)

Richard Branson: “Ni lahko, vendar s pravo podporo in pravim pristopom lahko uresničite svoje sanje, da od majhnega podjetja pridete do obsežnega posla. Če si želite deset let uspešnega podjetništva, morate imeti globoko razumevanje za poslovanje in trg, ter odlično podporo in ekipo.

Preberite si nasvete, ki jih je zabeležil svetovno znani poslovnež.

Načrtujte dolgoročno

Dobri dolgoročni načrti in predvidevanje tveganj ter priložnosti na podjetniški poti lahko bistveno vplivajo na uspeh podjetja. Dobro postavljeni načrti vam bodo pomagali pri težkih odločitvah. “Če imate jasno vizijo, kako nameravate razširiti posel v desetih letih, napravite načrt, kako boste to dosegli,” pravi Branson in dodaja: “Postavite si vmesne cilje. To vam bo pomagalo pri vaši motivaciji in motivaciji celotne ekipe.

Držite se vaših temeljnih načel

Bistven nasvet, ki ga Branson daje podjetnikom, je: “Vse vaše dejavnosti naj imajo skupno blagovno znamko. Kupci zaupajo znamkam, saj imajo močnejši učinek kot lastnosti vašega izdelka.”

Predlaga, da zgodaj postavite ključne vrednote in načela podjetja, s katerimi se bodo vaši kupci čutili povezane: “Virgin Group je vedno svoje kupce postavljal v središče vsega, kar delamo. Za tem stoji naša blagovna znamka in velja za vsako naše podjetje“.

Sestavite odločno ekipo

Preberite še: Bransonovi nasveti za uspešen posel

Še ena ključna sestavina za uspeh podjetja je investiranje in zaupanje v ljudi, s katerimi delate. Zaposlovanje najboljših ljudi nima posebnega pomena, če jim ne dovolite svobode pri upravljanju svojih nalog. Če zaupate svoji ekipi, boste imeli več časa, da se osredotočite na najpomembnejše cilje. “V svojih štiridesetih letih mi je uspelo sestaviti fantastično ekipo, ki mi je dala priložnost, da 80 odstotkov svojega časa namenim neprofitni veji imperija Virgin Group, to je dobrodelna organizacija Virgin Unit.” dodaja Branson.

Pridobite pravo podporo

Če boste imeli pravega mentorja, se boste lahko učili iz napak drugih in se jim tako izognili. Prav tako se boste naučili, kako najbolje izkoristiti sredstva, ki jih imate na voljo. Branson piše: “Ko sem začel letalsko družbo Virgin Atlantic, sem pomembno lekcijo pridobil od letalskega podjetnika Freddia Lakerja, ki mi je dejal, da nikoli ne bom mogel tekmovati z ogromnimi oglaševalskimi proračuni velikih letalskih družb in se bom moral zato lotiti oglaševanja podjetja Virgin Atlantic na svojo roko“.

Vir: smeadvice.co.uk

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje