Študentje: naj bo les osnova za vaš startup!

Marsikateri slovenski podjetnik se premalo zaveda potenciala, ki ga v sebi skriva les. Posledice so zastarela tehnološka opremljenost, nekonkurenčnost in previsok odstotek izvoza te dragocene surovine. Študentom se sedaj ponuja edinstvena priložnost, da s pomočjo lesa zgradijo lasten startup.
Študentje: naj bo les osnova za vaš startup!

Študentje: naj bo les osnova za vaš startup! (Vir slike: Wood Stock)

Les, prezrto bogastvo Slovenije, bi lahko za posameznike z vsaj kančkom podjetniške žilice predstavljal odlično poslovno priložnost. Gozdovi namreč pokrivajo velik del naše države, prav tako je znanje na področju lesa pri nas na visokem nivoju, a kljub temu zavedanje o tržnem potencialu, ki ga ponuja les, ostaja premajhno.

Prav v namen širitve zavedanja o poslovnem potencialu lesa bo od 20. do 22. junija na Biotehniški fakulteti v Ljubljani potekal prvi tematski startup vikend na temo lesa.

Vikend bo namenjen študentom in študentkam, ki bodo dobili odlično priložnost bolje spoznati možnosti, ki jih ponuja lesna industrija, saj bodo tri dni preživeli v družbi podjetnikov oziroma akademikov, ki so večji del svojega življenja namenili prav temu naravnemu bogastvu.

Kako bo startup vikend potekal?

Študentje, ki se bodo prijavili na startup vikend, bodo lahko prvi dan predstavili svojo poslovno idejo in zbrali motivirano ekipo ali pa se bodo pridružili ekipi, katere ideja jim bo najbliže. Sledilo bo tridnevno razvijanje začetne ideje pod mentorstvom izkušenih podjetnikov, kjer bodo študentje zagotovo pridobili neprecenljive izkušnje o razvoju podjetniških idej. Za konec bodo projekt predstavili strokovni komisiji, ki bo ocenila potencial ideje.

Smer študija ni pomembna, pomembno je, da imajo študenti ambicijo in voljo ter so en vikend pripravljeni preverjati, kaj vse se je mogoče naučiti in ustvariti v tako kratkem času.

Vir: Biostartup.si

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje