Študentje: naj bo les osnova za vaš startup!

Marsikateri slovenski podjetnik se premalo zaveda potenciala, ki ga v sebi skriva les. Posledice so zastarela tehnološka opremljenost, nekonkurenčnost in previsok odstotek izvoza te dragocene surovine. Študentom se sedaj ponuja edinstvena priložnost, da s pomočjo lesa zgradijo lasten startup.
Študentje: naj bo les osnova za vaš startup!

Študentje: naj bo les osnova za vaš startup! (Vir slike: Wood Stock)

Les, prezrto bogastvo Slovenije, bi lahko za posameznike z vsaj kančkom podjetniške žilice predstavljal odlično poslovno priložnost. Gozdovi namreč pokrivajo velik del naše države, prav tako je znanje na področju lesa pri nas na visokem nivoju, a kljub temu zavedanje o tržnem potencialu, ki ga ponuja les, ostaja premajhno.

Prav v namen širitve zavedanja o poslovnem potencialu lesa bo od 20. do 22. junija na Biotehniški fakulteti v Ljubljani potekal prvi tematski startup vikend na temo lesa.

Vikend bo namenjen študentom in študentkam, ki bodo dobili odlično priložnost bolje spoznati možnosti, ki jih ponuja lesna industrija, saj bodo tri dni preživeli v družbi podjetnikov oziroma akademikov, ki so večji del svojega življenja namenili prav temu naravnemu bogastvu.

Kako bo startup vikend potekal?

Študentje, ki se bodo prijavili na startup vikend, bodo lahko prvi dan predstavili svojo poslovno idejo in zbrali motivirano ekipo ali pa se bodo pridružili ekipi, katere ideja jim bo najbliže. Sledilo bo tridnevno razvijanje začetne ideje pod mentorstvom izkušenih podjetnikov, kjer bodo študentje zagotovo pridobili neprecenljive izkušnje o razvoju podjetniških idej. Za konec bodo projekt predstavili strokovni komisiji, ki bo ocenila potencial ideje.

Smer študija ni pomembna, pomembno je, da imajo študenti ambicijo in voljo ter so en vikend pripravljeni preverjati, kaj vse se je mogoče naučiti in ustvariti v tako kratkem času.

Vir: Biostartup.si

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje