Študentje: naj bo les osnova za vaš startup!

Marsikateri slovenski podjetnik se premalo zaveda potenciala, ki ga v sebi skriva les. Posledice so zastarela tehnološka opremljenost, nekonkurenčnost in previsok odstotek izvoza te dragocene surovine. Študentom se sedaj ponuja edinstvena priložnost, da s pomočjo lesa zgradijo lasten startup.
Študentje: naj bo les osnova za vaš startup!

Študentje: naj bo les osnova za vaš startup! (Vir slike: Wood Stock)

Les, prezrto bogastvo Slovenije, bi lahko za posameznike z vsaj kančkom podjetniške žilice predstavljal odlično poslovno priložnost. Gozdovi namreč pokrivajo velik del naše države, prav tako je znanje na področju lesa pri nas na visokem nivoju, a kljub temu zavedanje o tržnem potencialu, ki ga ponuja les, ostaja premajhno.

Prav v namen širitve zavedanja o poslovnem potencialu lesa bo od 20. do 22. junija na Biotehniški fakulteti v Ljubljani potekal prvi tematski startup vikend na temo lesa.

Vikend bo namenjen študentom in študentkam, ki bodo dobili odlično priložnost bolje spoznati možnosti, ki jih ponuja lesna industrija, saj bodo tri dni preživeli v družbi podjetnikov oziroma akademikov, ki so večji del svojega življenja namenili prav temu naravnemu bogastvu.

Kako bo startup vikend potekal?

Študentje, ki se bodo prijavili na startup vikend, bodo lahko prvi dan predstavili svojo poslovno idejo in zbrali motivirano ekipo ali pa se bodo pridružili ekipi, katere ideja jim bo najbliže. Sledilo bo tridnevno razvijanje začetne ideje pod mentorstvom izkušenih podjetnikov, kjer bodo študentje zagotovo pridobili neprecenljive izkušnje o razvoju podjetniških idej. Za konec bodo projekt predstavili strokovni komisiji, ki bo ocenila potencial ideje.

Smer študija ni pomembna, pomembno je, da imajo študenti ambicijo in voljo ter so en vikend pripravljeni preverjati, kaj vse se je mogoče naučiti in ustvariti v tako kratkem času.

Vir: Biostartup.si

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje