Študentje: poslovni svet lahko okusite že med študijem

Na Fakulteti za elektrotehniko so letos ponovno zagnali program Demola, ki temelji na ideji, da bi študentje pod mentorstvom fakultetnih asistentov in profesorjev razvili rešitve in produkte za podjetja, ta pa bi lahko po zaključku projektov licence tudi odkupila.
Študentje: poslovni svet lahko okusite že med študijem

Študentje: poslovni svet lahko okusite že med študijem (Vir slike: slovenia.demola.net)

Program Demola študentom omogoča kreativno okolje, v katerem se lahko spopadajo s problemi industrije in okolja. Svoje ideje in znanje lahko preizkusijo pri izdelavi rešitve, hkrati pa aktivno nadgradijo svoje znanje in izkušnje.

Sodelovanje s podjetjem študente počasi uvaja v poslovno okolje, v katerem se bodo morda tudi zaposlili. Najpomembnejše pa je, da so študentje lastniki produkta oziroma rešitve, katero lahko ob koncu projekta prodajo partnerju ali pa jo še naprej razvijajo in se preizkusijo v podjetniških vodah. 

Kako se prijaviti?

Na program se lahko študentje prijavijo do 30. oktobra, in sicer tako, da si na spletni strani slovenia.demola.net ogledajo opis projektov in želje partnerskih podjetij, nato pa si izberejo tistega, za katerega menijo, da mu lahko veliko doprinesejo, in izpolnijo prijavne podatke. 

Po zaključku prijav bodo v ekipi Demola Slovenia sestavili projektne ekipe, ki se bodo lahko najbolje spopadle z izzivom. Vse ekipe se bodo nato skupaj s partnerji spoznale na Kick-Off sestanku, ki bo potekal 3. novembra 2014. S tem se bo začelo tudi delo, ki bo potekalo do sredine februarja, ko bodo vse ekipe predstavile rešitve in produkte projektnim partnerjem. 

Vir: slovenia.demola.net

Oznake: ,