Študentski Startup vikend ponovno vabi v svoje vrste

Startup vikend, ki je lani k sodelovanju privabil več kot 400 študentov iz celotne Slovenije, ponovno išče mlade talente, ki bodo v petih mestih po globalnih trendih v interdisciplinarnih timih razvijali inovativne poslovne ideje.
Študentski Startup vikend ponovno vabi v svoje vrste

Študentski Startup vikend ponovno vabi v svoje vrste

Startup vikend, ki je v lanskem letu privabil več kot 400 slovenskih študentov, letos ponovno vabi k razvijanju kariernih priložnosti in realizaciji podjetniških idej. Od 4. do 6. aprila 2014 bo sočasno potekal študentski Startup vikend po Sloveniji, in sicer na naslednjih lokacijah: v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu. 

Startup vikendi so intenzivni, interdisciplinarni, osredotočeni na konkretizacijo in tudi zabavni vikendi, na katerih študentje razvijajo svoje poslovne idejo po najsodobnejših metodologijah, kot so »d.school«, »lean startup« in »business model generation«. Gre za metodologije, ki jih učijo najboljše poslovne šole, kot je Stanford, Harvard, MIT in druge. 

Cilj tovrstnega usposabljanja je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj. 

Na tokratnem podjetniškem vikendu bo poseben poudarek na socialnih podjemih. Mentorji z izkušnjami s področja socialnega podjetništva bodo pomagali pri razvoju idej, ki rešujejo družbene izzive, kot so solidarnost, sodelovanje ljudi in prostovoljno delo. 

Vir: Startup

Oznake: , ,