Tesla Motors razkriva svoje patente javnosti

Tesla Motors, proizvajalec električnih avtomobilov, je te dni naredil drzno potezo: vse svoje patente za električne avtomobile je odprl za javnost. S tem želijo spodbuditi razvoj industrije električnih vozil. Proizvodnjo v podjetju želijo povečati na pol milijona avtomobilov letno.
Tesla Motors razkriva svoje patente javnosti

Tesla Model S (Vir: Steve Jurvetson, Flickr.com)

Ustanovitelj Tesle in izvršni direktor podjetja Elon Musk je v zapisu na blogu s pomenljivim naslovom »Vsi naši patenti pripadajo vam« dejal, da so odločitev sprejeli v duhu odprtokodnega gibanja in v želji spodbuditi razvoj tehnologije za električna vozila.

Kot je Musk zapisal na blogu, je bil Tesla Motors ustvarjen z namenom, da spodbudi razcvet trajnostnega prometa. Prepreke, kot je skrb za intelektualno lastnino, pa takšen razvoj samo zaustavljajo. Podjetje tako ne bo vložilo tožbe glede patentov zoper nikogar, ki bo v dobri veri uporabljal njihovo tehnologijo. Konec lanskega leta je imelo podjetje 203 patentov, še 280 pa jih čaka na odobritev.

Video: Vizionar, ki spreminja svet

Musk, ki je sicer tudi ustanovitelj ameriškega vesoljskega transportnega podjetja SpaceX, je dodal še, da v današanjem svetu hitro se razvijajoče tehnologije patenti pogosto dušijo pretok napredka. Vodenje v tehnologiji ni določeno s patenti, pač pa z zmožnostjo podjetja privabiti in motivirati najboljše inženirje z vsega sveta.

Podjetje Tesla, katerega tržna vrednost znaša 25 milijard dolarjev, je letos predstavilo načrte za t. i. projekt Gigafactory za proizvodnjo naprednih baterij za električna vozila, saj se želijo razviti iz nišnega v množičnega proizvajalca avtomobilov. Z znižanjem stroškov izdelave električnih vozil, pri čemer so baterije pomemben element, bi radi izdelali 500.000 avtomobilov letno. 

Vir: LiveScience.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje