BLOG MARKETING DELAVNICA

Težki časi za pametne ure?

Pametne ure so – če upoštevamo dozdajšnje raziskave, opravljene med potrošniki – obnorele (le) proizvajalce. Mediji sicer nenehno poročajo o novih in novih pametnih urah, a zdi se, da potrošniki v večji meri še ne razmišljajo o njihovem nakupu.
Težki časi za pametne ure?

Potrošniki še niso prepoznali pomena pametnih ur (Vir slike: YouTube).

Da zanimanja med ameriškimi najstniki nad Apple Watch ni, smo pisali že oktobra. Istega meseca je raziskavo med svojimi bralci opravil tudi Business Insider. Zanimalo jih je, kakšno je njihovo navdušenje nad pametnimi urami in koliko denarja bi bili pripravljeni nameniti za pametno napravo. V raziskavo so vključili 2 tisoč mladih bralcev, torej ciljno skupino potrošnikov pri nakupih pametnih ur.

Poglejmo izsledke raziskave.

Le manjšina je pripravljena opraviti nakup pametne ure. Natančneje, od 2 tisoč vprašanih je 1.678 odgovorilo, da v naslednjih šestih mesecih načrtujejo nakup novega telefona, a le petina teh se obenem zanima tudi za nakup pametne ure, ki bi bila povezljiva z njihovim telefonom.

Apple je dobro opravil svojo nalogo

Med vprašanimi je bilo več zanimanja za nakup pametne ure zaslediti pri uporabnikih iPhona, zato lahko rečemo, da je Apple opravil dobro, boljšo domačo nalogo kot njegova konkurenca. Skoraj trije od desetih, ki so odgovorili, da bodo kupili iPhone v naslednjih šestih mesecih, načrtujejo tudi nakup pametne ure, kar je za dvakrat več kot pri tistih, ki bodo kupili pametni telefon z OS Android.

Če nimam telefona, imam pa uro

Skoraj 40 odstotkov od skoraj 400 vprašanih, ki so dejali, da bodo kupili pametno uro, med največje prednosti pametne ure štejejo sposobnost integracije s pametnim telefonom, informacije in druge vsebine, za katere so prikrajšani, v kolikor nimajo ob sebi pametnega telefona. Četrtina je dejala, da že nosijo uro in da se dodatnih funkcionalnosti, ki jih prinašajo pametne ure, veselijo.

Vendar pa v splošnem večina ljudi še ne prepozna namena teh napravic. To je tudi razlog, zakaj je kar 51 odstotkov vprašanih nezainteresiranih za nakup pametne ure, medtem ko je 13 odstotkov odgovorilo, da jim ni všeč nošenje ure. Zato velja prepričanje, da bo trg pametnih ur ostal majhen vse dokler ne bodo potrošniki prepoznali, kako lahko pametne ure izboljšajo njihov način življenja in produktivnost.

Pregrešno drage ure

Morda se prav zato proizvajalci usmerjajo na potrošnike z debelo denarnico. Na voljo je na primer Applova ura, za katero je treba odšteti vrtoglavih 30 tisoč dolarjev. Tehnično gledano ni nobene razlike med tem modelom in tistim, ki bo na voljo za slabih 350 dolarjev, razlika pa je v stotinah dragocenih kamenčkov, ki imajo skupaj več kot 15 karatov.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje