Treebird wood designs shop – inovativni izdelki za dom

Avtor — 17.02.2014
Dekorativni kosi za dom vas pričakujejo v Treebird wood designs trgovinici, ki na izbiro ponuja široko plejado raznovrstnih zanimivih izdelkov: od lesenih igrač in modernih stenskih polic, do lesenih uhanov, namiznih podstavkov in drugih inovativnih kosov iz visokokakovostnega slovenskega lesa.
Treebird wood designs shop – inovativni izdelki za dom

Treebird wood designs shop – inovativni izdelki za dom (Vir slike: Treebird wood designs shop)

Treebird wood designs shop je blagovna znamka Arhitekturnega studia DMG d.o.o. iz Domžal, ki sta ga ustanovila zakonca Domen in Mateja Gerkšič. Za njima je že celih enajst let delovanja na tem področju, saj sta sprojektirala že precejšnje število lesenih objektov in s tem spodbujala rabo lesa v Sloveniji. Lepo oblikovani izdelki z vsemi prvinskimi lastnostmi in občutki, ki jih vzbuja les, so večni in so lahko tisti manjkajoči del, s katerim sodobni interierji postanejo prijetnejši in obarvani z domačnostjo. Izdelki so primerni za vsak dom in domačo uporabo kot darilo za svoje bližnje, prijatelje, sodelavce, svojce, turiste ali pa tudi kot poslovno darilo.  

»Zavedamo se, da so vsi začetki počasni in težki«

»Naše ideje so zorele več let, spletna trgovina z izdelki pa je postavljena šele nekaj mesecev. Najpomembnejši je marketing, brez katerega v teh časih ne gre. Internet ni tako globalen kot bi človek sprva mislil, saj je zelo pomembna lokacija, na kateri se nahajaš. Vsekakor bi nam bilo lažje vstopiti v več kot sto milijonski trg, če se ne bi nahajali v Sloveniji. Zavedamo se, da so vsi začetki počasni, težki in začetni vložki majhni,« pojasnjuje Gerkšič.

                                         Fotografija: Treebird wood designs shop

Notranja oprema prostorov, ki jo les navdaja s pridihom domačnosti

V studiu kreativna zakonca načrtujeta tudi notranjo opremo prostorov, ki je eden izmed glavnih dejavnikov dobrega počutja. »Pomembna je dobra ideja, premišljena izbira stila, postavitev pohištva in preplet skrbno izbranih materialov, barv in svetlobe. ‘Piko na i’ pa naredijo mali dekorativni predmeti, še posebej iz lesa. Les je lep, naraven, prijeten na otip, poleg tega daje občutek domačnosti. Drevo je simbol življenja in Slovenija je gozdnata pokrajina – pri nas je na voljo ogromno lesenih malih uporabnih predmetov, ki pa po obliki ne sodijo v moderni interier, zato sva sama začela ustvarjati male predmete v sodobni preobleki in ob uporabi današnje tehnologije. Na ta način podpirava naravne vire, domače ljudi in naravo. Izdelki so izključno slovenskega porekla, so lahki, uporabni, lepi, cenovno dostopni in lahko obogatijo vsak dom,« vizijo podjetja razloži Domen.

                                        Fotografija: Treebird wood designs shop

V arhitekturi se je kriza začela že pred leti …

»V arhitekturi se je kriza začela že pred leti, zato se je veliko najinih kolegov že odselilo v tujino, veliko pa se jih še namerava. Kdor bo ostal, je obsojen na životarjenje, kruta resnica. Obdobje megle se še ne bo kmalu razblinilo, zato sva se odločila, da sama poskusiva vzporedno še z oblikovanjem in prodajo lesenih izdelkov, ki bi hkrati promovirali Slovenijo. Slovenski les in slovenski dizajn po dostopni ceni,« osredotočeno pojasnjuje Gerkšič.

Želja spodbujati ustvarjalnost in razvoj slovenskega oblikovanja

Njune vizije so tako fokusirane na razširitev promocije lesenih izdelkov na svetovnem spletu in tudi na drugih pomembnejših festivalih, sejmih in prireditvah svetovnega ranga. »Tudi ostalim slovenskim oblikovalcem, ki imajo podobne lesene izdelke, ponujava možnost, da se nama pridružijo v naši spletni trgovini, z željo spodbujati ustvarjalnost in razvoj slovenskega oblikovanja,« še pove mladi arhitekt.

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje