Tudi smeh vas lahko stane

Gospodarska kriza je mnoge prisilila v inovativno razmišljanje, še posebej na področjih, ki jih je toliko bolj prizadela. Pri tem pa predvsem izstopajo načini za privabljanje potrošnikov na prireditve in dogodke, katerim se ob varčevanju najlažje in najhitreje odrečejo.
Tudi smeh vas lahko stane

Fotografija je simbolična (Vir slike: Freeimages).

Za enega takšnih primerov velja barcelonski Teatreneu klub, ki se je odločil, da na vhodnih vratih ne bo več zaračunaval vstopnine. Namesto vstopnine zaračunavajo obiskovalčev smeh. Če se gledalcu med predstavo zariše nasmeh na obrazu, mu zaračunajo 30 centov.

80 nasmehov je največ, kar lahko računajo

Glede na to, da je nekaterim bolj do smeha kot drugim, in da takšni ne bi bankrotirali med obiskom omenjenega kluba, so določili tudi maksimalno kvoto. Največ, kar lahko obiskovalcu zaračunajo na obisk, je 80 nasmehov, skupno torej 24 evrov. Če se bo gledalec smejal še naprej, mu bodo vsakega nadaljnjega poklonili zastonj.

O podobnem konceptu, ki je pristal tudi v Sloveniji, smo poročali pred kratkim. Gre za kavarno Ziferblat, kjer lahko obiskovalec pije kavo ali čaj, vse pa je v kavarni zastonj, le čas ne. Čas, ki ga obiskovalec preživi v Ziferblatu, se mu zaračuna. Minuta v njej stane 5 centov.

Več o konceptu kavarne Ziferblat si lahko preberete tu >>

Verjetno vas že zanima, kako bodo preverjali, kolikokrat se je oseba med predstavo nasmehnila? Nasmehe bodo spremljali s pomočjo kamer na tablicah in programske opreme, ki je sposobna prepoznavati obraz in nasmeh.

Po koncu začetnega navdušenja bo znano, kako uspešna je ideja

Kot poroča BBC, ima novi koncept pozitivne učinke, povprečen dobiček od vstopnic se je od uvedbe novosti povišal za šest evrov.  Za zdaj se zdi, da gre za več kot uspešen projekt, ki so ga izpeljali z oglaševalsko agencijo The Cyranos McCann. Mnogi sicer pravijo, da bo konec začetnega navduševanja šele pokazal, kako uspešna je ideja.

Nad idejo se sicer navdušujejo tudi mnogi drugi klubi in gledališča v Španiji. Ta sicer velja za državo, kjer obiskanost gledališč zaradi posledic gospodarske krize močno trpi. Se torej Špancem obetajo le še ogledi komedij?

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje