Tudi smeh vas lahko stane

Avtor — 18.10.2014
Gospodarska kriza je mnoge prisilila v inovativno razmišljanje, še posebej na področjih, ki jih je toliko bolj prizadela. Pri tem pa predvsem izstopajo načini za privabljanje potrošnikov na prireditve in dogodke, katerim se ob varčevanju najlažje in najhitreje odrečejo.
Tudi smeh vas lahko stane

Fotografija je simbolična (Vir slike: Freeimages).

Za enega takšnih primerov velja barcelonski Teatreneu klub, ki se je odločil, da na vhodnih vratih ne bo več zaračunaval vstopnine. Namesto vstopnine zaračunavajo obiskovalčev smeh. Če se gledalcu med predstavo zariše nasmeh na obrazu, mu zaračunajo 30 centov.

80 nasmehov je največ, kar lahko računajo

Glede na to, da je nekaterim bolj do smeha kot drugim, in da takšni ne bi bankrotirali med obiskom omenjenega kluba, so določili tudi maksimalno kvoto. Največ, kar lahko obiskovalcu zaračunajo na obisk, je 80 nasmehov, skupno torej 24 evrov. Če se bo gledalec smejal še naprej, mu bodo vsakega nadaljnjega poklonili zastonj.

O podobnem konceptu, ki je pristal tudi v Sloveniji, smo poročali pred kratkim. Gre za kavarno Ziferblat, kjer lahko obiskovalec pije kavo ali čaj, vse pa je v kavarni zastonj, le čas ne. Čas, ki ga obiskovalec preživi v Ziferblatu, se mu zaračuna. Minuta v njej stane 5 centov.

Več o konceptu kavarne Ziferblat si lahko preberete tu >>

Verjetno vas že zanima, kako bodo preverjali, kolikokrat se je oseba med predstavo nasmehnila? Nasmehe bodo spremljali s pomočjo kamer na tablicah in programske opreme, ki je sposobna prepoznavati obraz in nasmeh.

Po koncu začetnega navdušenja bo znano, kako uspešna je ideja

Kot poroča BBC, ima novi koncept pozitivne učinke, povprečen dobiček od vstopnic se je od uvedbe novosti povišal za šest evrov.  Za zdaj se zdi, da gre za več kot uspešen projekt, ki so ga izpeljali z oglaševalsko agencijo The Cyranos McCann. Mnogi sicer pravijo, da bo konec začetnega navduševanja šele pokazal, kako uspešna je ideja.

Nad idejo se sicer navdušujejo tudi mnogi drugi klubi in gledališča v Španiji. Ta sicer velja za državo, kjer obiskanost gledališč zaradi posledic gospodarske krize močno trpi. Se torej Špancem obetajo le še ogledi komedij?

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje