Tudi smeh vas lahko stane

Gospodarska kriza je mnoge prisilila v inovativno razmišljanje, še posebej na področjih, ki jih je toliko bolj prizadela. Pri tem pa predvsem izstopajo načini za privabljanje potrošnikov na prireditve in dogodke, katerim se ob varčevanju najlažje in najhitreje odrečejo.
Tudi smeh vas lahko stane

Fotografija je simbolična (Vir slike: Freeimages).

Za enega takšnih primerov velja barcelonski Teatreneu klub, ki se je odločil, da na vhodnih vratih ne bo več zaračunaval vstopnine. Namesto vstopnine zaračunavajo obiskovalčev smeh. Če se gledalcu med predstavo zariše nasmeh na obrazu, mu zaračunajo 30 centov.

80 nasmehov je največ, kar lahko računajo

Glede na to, da je nekaterim bolj do smeha kot drugim, in da takšni ne bi bankrotirali med obiskom omenjenega kluba, so določili tudi maksimalno kvoto. Največ, kar lahko obiskovalcu zaračunajo na obisk, je 80 nasmehov, skupno torej 24 evrov. Če se bo gledalec smejal še naprej, mu bodo vsakega nadaljnjega poklonili zastonj.

O podobnem konceptu, ki je pristal tudi v Sloveniji, smo poročali pred kratkim. Gre za kavarno Ziferblat, kjer lahko obiskovalec pije kavo ali čaj, vse pa je v kavarni zastonj, le čas ne. Čas, ki ga obiskovalec preživi v Ziferblatu, se mu zaračuna. Minuta v njej stane 5 centov.

Več o konceptu kavarne Ziferblat si lahko preberete tu >>

Verjetno vas že zanima, kako bodo preverjali, kolikokrat se je oseba med predstavo nasmehnila? Nasmehe bodo spremljali s pomočjo kamer na tablicah in programske opreme, ki je sposobna prepoznavati obraz in nasmeh.

Po koncu začetnega navdušenja bo znano, kako uspešna je ideja

Kot poroča BBC, ima novi koncept pozitivne učinke, povprečen dobiček od vstopnic se je od uvedbe novosti povišal za šest evrov.  Za zdaj se zdi, da gre za več kot uspešen projekt, ki so ga izpeljali z oglaševalsko agencijo The Cyranos McCann. Mnogi sicer pravijo, da bo konec začetnega navduševanja šele pokazal, kako uspešna je ideja.

Nad idejo se sicer navdušujejo tudi mnogi drugi klubi in gledališča v Španiji. Ta sicer velja za državo, kjer obiskanost gledališč zaradi posledic gospodarske krize močno trpi. Se torej Špancem obetajo le še ogledi komedij?

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje