Tudi vas jezijo Twitterjeve spremembe?

Avtor — 12.09.2014
Napovedane spremembe Twitterja, s katerimi uporabniki namesto najnovejših tvitov prejemajo najbolj relevantne, so razjezile številne uporabnike tega družbenega omrežja. Kaj prinaša nov paket sprememb, med katerimi je tudi nadgradnja z barvami, fonti in gumb »tweet to«?
Tudi vas jezijo Twitterjeve spremembe?

Napovedane spremembe Twiiterja so razjezile njegove uporabnike (Vir slike: YouTube)

Seznam sprememb, ki jih je pripravil Twitter, je pri uporabnikih naletel na ogorčenje. Najbolj jih je razjezila tista, ki prinaša prilagojene tvite – namesto najnovejših bodo uporabniki zdaj prejemali najbolj relevantne tvite, o relevantnosti pa bodo odločali računalniški algoritmi. S tem naj bi po poročanju tujih medijev Twitter pridobil več novih uporabnikov, v želji, da bi na tem družbenem omrežju preživeli čim več časa.

Kdaj se pojavijo takšni tviti?

»Tviti ljudi, ki jim ne slediš, a njihovo vsebino favorizirajo ljudje, ki jim slediš, se pojavijo v primeru, ko svojo časovnico osvežiš dvakrat in nove vsebine ni,« miri Mojca Marš, ustanoviteljica agencije Super Spicy Media. V omenjenem primeru Twitter »sklepa, da si želiš videti nekaj novega in ti zato prikaže tvite prej omenjene narave, ki se zaradi pametnega algoritma vrtijo okoli teme ali uporabnikov, ki te zanimajo

Dodaja, da je veliko podjetij nad novo funkcijo navdušenih, saj jim bo to omogočilo večjo možnost dosega tistih ljudi, ki jim ne sledijo. »Uporabniki, ki pa Twitter uporabljajo v pretežno osebne namene, so nad tem ogorčeni. Tudi sama sem bila sprva negativno presenečena, tako kot redna uporabnica Twitterja kot tudi urednica korporativnih profilov,« saj si na svoji časovnici želi videti tvite in retvite ljudi, ki jim sama sledi, »prav tako ne želim, da bi tvite mojih korporativnih računov videli ljudje, ki niso prosili za to. Vendar ko razmišljam, v kakšnih primerih se ti tviti na časovnici dejansko pojavijo, mi je celotna situacija občutno manj sporna,« še dodaja.

Oznake: ,