Tuje podjetniške talente čedalje bolj zanima Slovenija

Iniciativa Start:up Slovenia nadgrajuje nacionalne programe za aktivacijo talentov, pospešen zagon in globalno rast s programom, imenovanim Go:Global Slovenia za mlade podjetniške talente in startup ekipe.
Tuje podjetniške talente čedalje bolj zanima Slovenija

Tuje podjetniške talente čedalje bolj zanima Slovenija (Vir slike: Freeimages.com)

Program ERASMUS za mlade podjetnike

Tehnološki park Ljubljana pri naslavljanju ter pri privabljanju tujih podjetniških ekip ni novinec, saj z zagotavljanjem statusa posredniške organizacije za izvajanje programa ERASMUS za mlade podjetnike zagotavlja povezljivost tujih podjetnikov s slovenskimi podjetniki.

V tri letnem obdobju izvajanja so izvedli sedem podjetniških izmenjav: mladi slovenski podjetniki so dodatne podjetniške izkušnje pridobivali pri uspešnih španskih, portugalskih, italijanskih in ciprskih podjetnikih.

Ljubljana – privlačno, inovativno in podjetniško okolje

Vodstvo Tehnološkega parka Ljubljana je v sodelovanju z Javnim stanovanjskim skladom Mestne občine Ljubljana naredilo nadaljnji korak za vzpostavljanje privlačnega inovativnega in podjetniškega okolja za tuje mlade talente ter startup ekipe, ki želijo preveriti podjetniško idejo v slovenskem okolju.

Sklenili so izvesti pilotni projekt upravljanja z manjšo skupino stanovanjskih enot, ki bodo namenjene tujim talentom ter startup ekipam, ki želijo delovati oz. vzpostaviti podjetniški podjem v okviru našega podpornega podjetniškega okolja.

Nabor storitev za tuje talente ter startup ekipe obsega:

  • koriščenje delovnega mesta z dostopom do interneta v Start:up Geek House-u Tehnološkega parka Ljubljana,
  • svetovanje in pomoč pri pridobitvi do šest mesečne štipendije (do višine 720,00 evrov mesečno) v okviru projekta ERASMUS za mlade podjetnike,
  • sodelovanje z izbranim, uspešnim slovenskim podjetnikom za pomoč pri realizaciji podjetniškega projekta,
  • specializirano podjetniško svetovanje s področja »vitkega in agilnega« razvoja podjetniške ideje, katerega poučujejo na najboljših svetovnih poslovnih šolah,
  • pomoč ekipe tehnološkega parka pri razvoju podjetniške ideje in preverjanju slovenskega trga,
  • sodelovanje in ustvarjanje s kreativci v »co-working« prostoru,
  • vključitev v skupnost podjetnikov Tehnološkega parka Ljubljana in Iniciative Start:up Slovenija.

Prvi tuji podjetnik prihaja iz Grčije

Prihodnji teden bo Tehnološki park Ljubljana sprejel prvega tujega uspešnega podjetnika v okviru nastajajočega programa Prijazne umestitve – Softlanding, ki ga razvija v okviru transnacionalnega projekta ACCELMED, sofinanciranega s strani evropskega programa Mediteran.

Namen programa je privabljanje tujih uveljavljenih podjetnikov v Slovenijo z namenom širitve poslovanja, preverjanja poslovnih priložnosti ter preverjanje možnosti ustanovitve podjetja v Sloveniji.

Nikos Kopsias, direktor razvoja poslovanja in marketinga v podjetju Oxygen Broadband s.a. iz Aten, bo v tednu dni pod okriljem strokovne ekipe Tehnološkega parka Ljubljana pridobil informacije o značilnostih slovenskega trga, davčni in pravni zakonodaji, ustanovitve podjetja kot poslovanja na slovenskem trgu.

Slovenija – hub za preverjanje poslovnih idej in širjenje poslovanja

Člani Iniciative Start:up Slovenia so v preteklih dveh letih z usklajenim sodelovanjem pri pripravi in izvajanju nacionalnih programov za oblikovanje poslovne ideje, zagona podjetja ter globalnemu prodoru in rasti podjetja pomagali več kot 800 podjetniškim ekipam in podjetjem.

Iniciativa je dosedanjim programom (Startup Geek House, Go:Global, PODIM in izbor Start:up leta) dodala še možnost dostopa startup podjetij do semenskega kapitala v višini 50 tisoč in 200 tisoč evrov.

S širitvijo nabora storitev in ustvarjanja ugodnih ter privlačnih pogojev za poslovanje podjetij v Sloveniji želijo ne samo zadržati slovenski podjetniški potencial, ampak privabiti tuje podjetniške talente, startup ekipe ter uspešne tuje podjetnike, s čimer bi dodatno spodbudili dotok novih podjetniških idej in zagon podjetniške dejavnosti v Sloveniji. 

Vir: Tp-lj.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje