Tuje podjetniške talente čedalje bolj zanima Slovenija

Iniciativa Start:up Slovenia nadgrajuje nacionalne programe za aktivacijo talentov, pospešen zagon in globalno rast s programom, imenovanim Go:Global Slovenia za mlade podjetniške talente in startup ekipe.
Tuje podjetniške talente čedalje bolj zanima Slovenija

Tuje podjetniške talente čedalje bolj zanima Slovenija (Vir slike: Freeimages.com)

Program ERASMUS za mlade podjetnike

Tehnološki park Ljubljana pri naslavljanju ter pri privabljanju tujih podjetniških ekip ni novinec, saj z zagotavljanjem statusa posredniške organizacije za izvajanje programa ERASMUS za mlade podjetnike zagotavlja povezljivost tujih podjetnikov s slovenskimi podjetniki.

V tri letnem obdobju izvajanja so izvedli sedem podjetniških izmenjav: mladi slovenski podjetniki so dodatne podjetniške izkušnje pridobivali pri uspešnih španskih, portugalskih, italijanskih in ciprskih podjetnikih.

Ljubljana – privlačno, inovativno in podjetniško okolje

Vodstvo Tehnološkega parka Ljubljana je v sodelovanju z Javnim stanovanjskim skladom Mestne občine Ljubljana naredilo nadaljnji korak za vzpostavljanje privlačnega inovativnega in podjetniškega okolja za tuje mlade talente ter startup ekipe, ki želijo preveriti podjetniško idejo v slovenskem okolju.

Sklenili so izvesti pilotni projekt upravljanja z manjšo skupino stanovanjskih enot, ki bodo namenjene tujim talentom ter startup ekipam, ki želijo delovati oz. vzpostaviti podjetniški podjem v okviru našega podpornega podjetniškega okolja.

Nabor storitev za tuje talente ter startup ekipe obsega:

  • koriščenje delovnega mesta z dostopom do interneta v Start:up Geek House-u Tehnološkega parka Ljubljana,
  • svetovanje in pomoč pri pridobitvi do šest mesečne štipendije (do višine 720,00 evrov mesečno) v okviru projekta ERASMUS za mlade podjetnike,
  • sodelovanje z izbranim, uspešnim slovenskim podjetnikom za pomoč pri realizaciji podjetniškega projekta,
  • specializirano podjetniško svetovanje s področja »vitkega in agilnega« razvoja podjetniške ideje, katerega poučujejo na najboljših svetovnih poslovnih šolah,
  • pomoč ekipe tehnološkega parka pri razvoju podjetniške ideje in preverjanju slovenskega trga,
  • sodelovanje in ustvarjanje s kreativci v »co-working« prostoru,
  • vključitev v skupnost podjetnikov Tehnološkega parka Ljubljana in Iniciative Start:up Slovenija.

Prvi tuji podjetnik prihaja iz Grčije

Prihodnji teden bo Tehnološki park Ljubljana sprejel prvega tujega uspešnega podjetnika v okviru nastajajočega programa Prijazne umestitve – Softlanding, ki ga razvija v okviru transnacionalnega projekta ACCELMED, sofinanciranega s strani evropskega programa Mediteran.

Namen programa je privabljanje tujih uveljavljenih podjetnikov v Slovenijo z namenom širitve poslovanja, preverjanja poslovnih priložnosti ter preverjanje možnosti ustanovitve podjetja v Sloveniji.

Nikos Kopsias, direktor razvoja poslovanja in marketinga v podjetju Oxygen Broadband s.a. iz Aten, bo v tednu dni pod okriljem strokovne ekipe Tehnološkega parka Ljubljana pridobil informacije o značilnostih slovenskega trga, davčni in pravni zakonodaji, ustanovitve podjetja kot poslovanja na slovenskem trgu.

Slovenija – hub za preverjanje poslovnih idej in širjenje poslovanja

Člani Iniciative Start:up Slovenia so v preteklih dveh letih z usklajenim sodelovanjem pri pripravi in izvajanju nacionalnih programov za oblikovanje poslovne ideje, zagona podjetja ter globalnemu prodoru in rasti podjetja pomagali več kot 800 podjetniškim ekipam in podjetjem.

Iniciativa je dosedanjim programom (Startup Geek House, Go:Global, PODIM in izbor Start:up leta) dodala še možnost dostopa startup podjetij do semenskega kapitala v višini 50 tisoč in 200 tisoč evrov.

S širitvijo nabora storitev in ustvarjanja ugodnih ter privlačnih pogojev za poslovanje podjetij v Sloveniji želijo ne samo zadržati slovenski podjetniški potencial, ampak privabiti tuje podjetniške talente, startup ekipe ter uspešne tuje podjetnike, s čimer bi dodatno spodbudili dotok novih podjetniških idej in zagon podjetniške dejavnosti v Sloveniji. 

Vir: Tp-lj.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje