Twitter napovedal prva odpuščanja

Govorice, ki so zaokrožile kmalu po tem, ko je na mesto izvršnega direktorja stopil Jack Dorsey, je sedaj potrdil kar on sam: ekipa Twitterja naj bi se v kratkem zmanjšala za 336 zaposlenih ali za 8 odstotkov.
Twitter napovedal prva odpuščanja

Twitter napovedal prva odpuščanja (Vir slike: marketingland.com)

Trenutno je v Twitterju zaposlenih okoli 4.200 ljudi, a prestrukturiranje podjetja, ki ga je napovedal novi izvršni direktor Jack Dorsey kmalu po tem, ko je tudi uradno prevzel vajeti v podjetju, bo omenjeno številko zmanjšalo za okoli 8 odstotkov.

Sprejel sem nekaj težkih, a nujno potrebnih odločitev, ki bodo Twitterju omogočile več fokusa in dodatna sredstva za reinvestiranje v samo dejavnost,” je Dorsey sporočil preko svojega Twitter profila. 

Twitter predstavil funkcijo Promoted Moments >>

Poslovni rezultati Twitterja namreč kažejo, da bo podjetje moralo v prihodnosti narediti več za povečanje prihodkov, obenem pa bodo morali zmanjšati stroške, in poteza Dorseya je zagotovo korak v pravo smer. A pri množičnem odpuščanju bo nastalo kar precej novih stroškov – za odpravnine bo namreč Twitter skupno izplačal med 10 in 20 milijonov dolarjev. Skupni planirani strošek za celotno prestrukturiranje podjetja bo sicer nekoliko nižji in bo znašal med 5 in 15 milijoni dolarjev, upoštevajoč kompenzacije bodočim nekdanjim zaposlenim v obliki delnic.

Dorsey je poudaril, da je bila odločitev o odpuščanju zanj zelo težka, toda kot sam pravi, se mora fokusirati predvsem na prihodnost podjetja. “Odpuščanja se moramo lotiti, čeprav vse svoje zaposlene zelo spoštujemo. Twitter se bo potrudil, da vsem odpuščenim sodelavcem ponudi primerno odpravnino, hkrati pa jim bomo pomagali tudi pri iskanju novih služb,” je pojasnil. 

Vir: Venture Beat

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje