Ustvarite dobro prodajno stran za svoj produkt

Prisotnost na spletu je dandanes nuja za podjetja iz tako rekoč vseh panog. Da bi splet lahko kar najbolje izkoristili za svoj posel, najprej potrebujete dovolj obiskovalcev na svoji spletni strani. Ko vam bo to uspelo, pa sledi naslednji korak: obiskovalce morate prepričati v nakup!
Ustvarite dobro prodajno stran za svoj produkt

Ustvarite dobro prodajno stran za svoj produkt (Vir slike: sxc.hu)

Prodajne spletne strani so tiste, ki vam lahko pomagajo obiskovalce na vaši spletni strani spremeniti v kupce vaših storitev oz. izdelkov. Gre za spletne strani, ki so narejene na tak način, da kar najbolj vplivajo na obiskovalca in ga prepričajo k nakupu.

Ker gre ponavadi za prvi stik obiskovalca, ki je kliknil na spletni oglas z vašim podjetjem, je pomembno, da je spletna stran kvalitetno izdelana in da vaše podjetje predstavlja v kar najboljši možni luči.

Kako ustvariti dobro prodajno stran? Upoštevajte nekaj nasvetov, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

1. Prodajna spletna stran naj bo različna od spletnih strani vašega podjetja.

Napravite ločnico med spletnimi stranmi vašega podjetja in vašo prodajno spletno stranjo. Prve naj bodo namenjene informiranju potencialnih kupcev, investitorjev in poslovnih partnerjev, druga pa naj sledi zgolj enemu cilju: prepričevanju v nakup vaših produktov ali storitev.

Delavnica Vse, kar mora podjetnik vedeti o spletnem marketingu

2. Prodajna stran naj bo podobna oglasu.

Prodajna spletna stran mora biti konsistentna in mora vsebovati vse tiste elemente, ki so potrošnika vodili k temu, da je kliknil na oglas. To pomeni, da ne smejo manjkati slike in besedilo, ki je navedeno v oglasu, prav tako mora biti enaka tudi ponudba. Še vedno namreč ciljate na iste ljudi, ki so kliknili na oglas!

3. Prodajna stran naj bo prilagojena potencialnim kupcem.

Z oglaševanjem boste pridobivali nove obiskovalce na spletno stran, toda da bi jih tu tudi obdržali, je pomembno, da bo vsebina vaše spletne strani prilagojena njihovim potrebam. To pomeni, da morate znati pravilno razvrstiti besedilo, slike, pozive k nakupu in podobno. S pravilno razporeditvijo elementov boste zagotovili, da kupec spletnega mesta ne bo prehitro zapustil ter da se bo čim lažje odločil za nakup.

4. Natančno definirajte svoje cilje, ki jih imate s svojo prodajno spletno stranjo.

Od vaših ciljev je odvisna tudi strategija razvoja vaše prodajne spletne strani. In seveda tudi končni izkupiček – prodaja! Zato natančno premislite in napravite temeljito analizo vaših ciljev in vizij, preden se podate v izdelavo strani.

Vir: Thoughts On Business

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje