Ustvarjalnik že prejema investicije iz tujine

Slovenski podjetniški peskovnik Ustvarjalnik svoje delovanje širi v tujino. Po odmevnem sprejemu v Unreasonable Institute med deset najbolj perspektivnih družbenokoristnih iniciativ na svetu zdaj zbirajo investicije za širitev po vsem svetu.
Ustvarjalnik že prejema investicije iz tujine

Ustvarjalnik že prejema investicije iz tujine (Vir slike: Ustvarjalnik)

Ustvarjalnik bo to poletje sodeloval v pospeševalniškem programu Unreasonable Institute, v okviru katerega bo dva meseca imel dostop do največjih strokovnjakov s področja socialnega podjetništva ter filantropov in investitorjev. Pretekli udeleženci programa, v katerega je povabljenih manj kot odstotek prijavljenih organizacij, so v povprečju pridobili 650.000 dolarjev investicijskih sredstev za širitev njihovega delovanja.

Da bi se lahko ustvarjalnikova ekipa udeležila Unreasonable Instituta, zbira sredstva prek platforme za mikrofinanciranje – Unreasonable Marketplace. Do 19.3. morajo zbrati 15.500 $, zaenkrat pa se bližajo polovici sredstev.

Za pomoč pri kampanji se zato obračajo na slovensko in tujo javnost, predvsem pa na predstavnike medijev, za katere si želijo, da razširijo glas o njihovemu delovanju in pozovejo svoje bralce k podpori.

Vodja Ustvarjalnika, Matija Goljar, poziva: “Slovenski podjetniki, vidni predstavniki domače startup skupnosti, novinarji in vsi posamezniki, ki uporabljajo socialne medije, so v preteklih letih bistveno pripomogli k uspehu slovenskih kampanj na Kickstarterju in drugih platformah za mikrofinanciranje, s tem ko so delili glas o njih. Upamo, da bodo tudi tokrat podprli ekipo mladih, ki se trudimo svetu ponuditi naše znanje in delo.”

Ustvarjalci verjamejo, da je širitev v tujino velika priložnost za slovenske srednješolce, ki obiskujejo podjetniške krožke, saj bodo tako dobili dostop do vrstnikov iz tujine. To jim lahko na njihovi podjetniški poti samo koristi.

Ustvarjalnik je sicer pravkar izjemno uspešno izpeljal svoj največji projekt leta: podjetniški vikend Startup Days, na katerem je 214 mladih predstavilo 23 novih startupov.

Ustvarjalnikova družina mladih podjetij se tako lahko pohvali z že 38 dijaškimi startupi, ki so v zadnjih letih osvojili 8 nagrad na mednarodnih podjetniških dogodkih (brez kakršnekoli starostne omejitve), dva od njih pa sta celo pridobila semensko investicijo. Nihče od mladih, ki sodelujejo v ekipah, ni starejši od 19 let.

Nekaj najuspešnejših zgodb:

  • MONITIO, zapestnica, ki z vibracijo starostnika opozarja na uro, ko je potrebno vzeti zdravilo. S tem rešujejo pereč problem pozabljanja na jemanje zdravil.
  • Wivu, mobilna aplikacija in socialno omrežje, ki vsakodnevno uporabnikom postavi fotografski izziv, nato pa omogoča z glasovanjem izbiro zmagovalca.
  • EtnoART, spletna trgovina, ki so jo ustvarili mladi za prodajo izdelkov domače obrti izpod rok upokojencev. Namenjena je promociji slovenske tradicije in izboljšanju socialnega položaja upokojencev.

Prizadevamo si, da bo takšnih uspešnih mladih zgodb še več, zato upamo na čimvečjo podporo naši kampanji,” dodaja vodja programov Ustvarjalnika, Gorazd Prah. S tem bomo naredili ključen korak v boju proti visoki brezposelnosti med mladimi pri nas.

Vir: Ustvarjalnik

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje