V bližnji prihodnosti Pravična banka tudi pri nas

Vedno višja stopnja korupcije vsekakor nosi svoj davek. Umanotera in razvojna zadruga eTRI sta tako na novinarski konferenci pred nekaj dnevi predstavili koncept Pravične banke, ki zajema ustanovitev prve tovrstne banke pri nas, vlaganje v trajnostne projekte in odpiranje novih delovnih mest.
V bližnji prihodnosti Pravična banka tudi pri nas

V bližnji prihodnosti eksistenca Pravične banke tudi pri nas (Vir slike: osebni arhiv)

Visoka stopnja korupcije in vedno bolj razširjeno vsesplošno nezadovoljstvo s samim bančnim sistemom, so Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj, Umanotero in zadrugo eTRI vodili do zagona projekta Pravična banka.

Načela transparentnosti in financiranje zdravih oblik podjetništva

Koncept t.i. Pravične banke temelji na mehanizmu zagotavljanja družbeno odgovornega kapitala, ki bo deloval po načelih transparentnosti in financiranja zdravih oblik podjetništva, izhajajoč iz potreb lokalnega okolja.

»Cilj bližnje prihodnosti je zbrati čim več pisem o nameri s strani posameznikov in podjetij, ki so pripravljena podpreti idejo o ustanovitvi Pravične banke v Sloveniji. Vzporedno s tem pa je cilj tudi formiranje strokovne ekipe, ki bo znala manevrirati pot iniciative do ustanovitve najprimernejše oblike finančne organizacije,« nam pojasni Brigita Žvikart, vodja odnosov z javnostmi iz Razvojne zadruge eTRI.

Slovenci naklonjeni tovrstnim oblikam financiranja

»V slovenski družbi je mogoče zaznati veliko tendenco k naklonjenosti tovrstnim oblikam financiranja, podrobnejše informacije pa je mogoče razbrati iz Medianine raziskave še izvemo.

Vzpostavitev etične oblike bančništva in ustvarjanje trajnostnih delovnih mest

Brigita Žvikart kot najgloblje želje glede realizacije samega projekta v prvi vrsti navaja ključno zadevo: »Vzpostavitev etične oblike bančništva, ki bo pripomogla h gospodarskemu razvoju družbeno-odgovornih podjetniških praks, ki se trenutno srečujejo z ovirami glede financiranja, s strani obstoječih bank. S tem bomo lažje pripomogli k razvoju novih (zelenih) tehnologij, varovanju okolja in podpiranju kmetijstva, kar bo posledično vodilo k ustvarjanju trajnostnih delovnih mest.«

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje