V bližnji prihodnosti Pravična banka tudi pri nas

Vedno višja stopnja korupcije vsekakor nosi svoj davek. Umanotera in razvojna zadruga eTRI sta tako na novinarski konferenci pred nekaj dnevi predstavili koncept Pravične banke, ki zajema ustanovitev prve tovrstne banke pri nas, vlaganje v trajnostne projekte in odpiranje novih delovnih mest.
V bližnji prihodnosti Pravična banka tudi pri nas

V bližnji prihodnosti eksistenca Pravične banke tudi pri nas (Vir slike: osebni arhiv)

Visoka stopnja korupcije in vedno bolj razširjeno vsesplošno nezadovoljstvo s samim bančnim sistemom, so Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj, Umanotero in zadrugo eTRI vodili do zagona projekta Pravična banka.

Načela transparentnosti in financiranje zdravih oblik podjetništva

Koncept t.i. Pravične banke temelji na mehanizmu zagotavljanja družbeno odgovornega kapitala, ki bo deloval po načelih transparentnosti in financiranja zdravih oblik podjetništva, izhajajoč iz potreb lokalnega okolja.

»Cilj bližnje prihodnosti je zbrati čim več pisem o nameri s strani posameznikov in podjetij, ki so pripravljena podpreti idejo o ustanovitvi Pravične banke v Sloveniji. Vzporedno s tem pa je cilj tudi formiranje strokovne ekipe, ki bo znala manevrirati pot iniciative do ustanovitve najprimernejše oblike finančne organizacije,« nam pojasni Brigita Žvikart, vodja odnosov z javnostmi iz Razvojne zadruge eTRI.

Slovenci naklonjeni tovrstnim oblikam financiranja

»V slovenski družbi je mogoče zaznati veliko tendenco k naklonjenosti tovrstnim oblikam financiranja, podrobnejše informacije pa je mogoče razbrati iz Medianine raziskave še izvemo.

Vzpostavitev etične oblike bančništva in ustvarjanje trajnostnih delovnih mest

Brigita Žvikart kot najgloblje želje glede realizacije samega projekta v prvi vrsti navaja ključno zadevo: »Vzpostavitev etične oblike bančništva, ki bo pripomogla h gospodarskemu razvoju družbeno-odgovornih podjetniških praks, ki se trenutno srečujejo z ovirami glede financiranja, s strani obstoječih bank. S tem bomo lažje pripomogli k razvoju novih (zelenih) tehnologij, varovanju okolja in podpiranju kmetijstva, kar bo posledično vodilo k ustvarjanju trajnostnih delovnih mest.«

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje