Največji poslovni vpliv ima GoOpti!

Že četrtič zapored so bile podeljene prestižne nagrade EuroCloud. V hudi konkurenci so se odlično odrezali kar trije slovenski startupi: GoOpti, MESI in Datalab, ki so bili z zmago na regionalnem tekmovanju junija 2014 uvrščeni v finalni vseevropski izbor.
Največji poslovni vpliv ima GoOpti!

Nominacija podjetja MESI d.o.o. (Vir slike: Facebook)

Pred več kot 150 strokovnjaki s področja storitev v oblaku se je na kongresu EuroCloud predstavilo 50 startupov, predhodno izbranih na regionalnih natečajih, ki so junija potekali v večih državah Evrope.

Zastopane so bile naslednje države: Nemčija, Nizozemska, Madžarska, Slovenija, Slovaška, Luksemburg, Romunija, Turčija, Španija, Francija, Velika Britanija in Portugalska. Naša mala država je imela kar tri zastopnike, in sicer so se v finalni vseevropski izbor uvrstili GoOpti z istoimensko rešitvijo za popotnike; MESI z rešitvijo Simplifyingdiagnostics za enostavnejšo zdravstveno diagnostiko; ter Datalab z rešitvijo PANTHEON Farming Mobile za vključitev informacijske tehnologije v kmetijstvo. 

Na kongresu, ki je med 30. septembrom in 1. oktobrom 2014 potekal v Luksemburgu, je strogo odločitev o zmagovalcih sprejemala komisija, sestavljena iz univerzitetnih profesorjev, vladnih zastopnikov, raziskovalcev in finančnikov. Imeli so edinstveno priložnost podeliti laskave nagrade EuroCloud Award 2014 najboljšim izmed najboljših v šestih različnih kategorijah.

Kako so se odrezali Slovenci?

V kategoriji za storitev v oblaku z največjim poslovnim vplivom je slavil GoOpti, v Sloveniji najbolj priljubljen ponudnik nizkocenovnih prevozov na letališča, ki je nedavno celo odprl svojo prvo poslovalnico v hrvaški prestolnici. To je bil logičen korak v prihodnost, saj imajo številne stranke tudi že v tujini. 

Odlično se je odrezal tudi startup MESI d.o.o., ki je z rešitvijo Simplifyingdiagnostics prejel nominacijo v kategoriji za storitev v oblaku z največjim potencialom. Gre za novo priznanje mladega podjetja, ki razvija resnično inovacijo na področju medicine in v naše domove prinaša napredno diagnostiko. 

V kategoriji za najboljšo SAAS storitev na tržišču se je v finalni izbor uvrstilo podjetje Datalab z rešitvijo PANTHEON Farming Mobile, ki svojo storitev že trži v 14 državah. Z visoko uvrstitvijo na tako pomembnem tekmovanju se bodo mladi ekipi zagotovo odprla številna vrata ne le po Evropi, temveč tudi drugod po svetu. 

Vir: EuroCloud

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje