Največji poslovni vpliv ima GoOpti!

Že četrtič zapored so bile podeljene prestižne nagrade EuroCloud. V hudi konkurenci so se odlično odrezali kar trije slovenski startupi: GoOpti, MESI in Datalab, ki so bili z zmago na regionalnem tekmovanju junija 2014 uvrščeni v finalni vseevropski izbor.
Največji poslovni vpliv ima GoOpti!

Nominacija podjetja MESI d.o.o. (Vir slike: Facebook)

Pred več kot 150 strokovnjaki s področja storitev v oblaku se je na kongresu EuroCloud predstavilo 50 startupov, predhodno izbranih na regionalnih natečajih, ki so junija potekali v večih državah Evrope.

Zastopane so bile naslednje države: Nemčija, Nizozemska, Madžarska, Slovenija, Slovaška, Luksemburg, Romunija, Turčija, Španija, Francija, Velika Britanija in Portugalska. Naša mala država je imela kar tri zastopnike, in sicer so se v finalni vseevropski izbor uvrstili GoOpti z istoimensko rešitvijo za popotnike; MESI z rešitvijo Simplifyingdiagnostics za enostavnejšo zdravstveno diagnostiko; ter Datalab z rešitvijo PANTHEON Farming Mobile za vključitev informacijske tehnologije v kmetijstvo. 

Na kongresu, ki je med 30. septembrom in 1. oktobrom 2014 potekal v Luksemburgu, je strogo odločitev o zmagovalcih sprejemala komisija, sestavljena iz univerzitetnih profesorjev, vladnih zastopnikov, raziskovalcev in finančnikov. Imeli so edinstveno priložnost podeliti laskave nagrade EuroCloud Award 2014 najboljšim izmed najboljših v šestih različnih kategorijah.

Kako so se odrezali Slovenci?

V kategoriji za storitev v oblaku z največjim poslovnim vplivom je slavil GoOpti, v Sloveniji najbolj priljubljen ponudnik nizkocenovnih prevozov na letališča, ki je nedavno celo odprl svojo prvo poslovalnico v hrvaški prestolnici. To je bil logičen korak v prihodnost, saj imajo številne stranke tudi že v tujini. 

Odlično se je odrezal tudi startup MESI d.o.o., ki je z rešitvijo Simplifyingdiagnostics prejel nominacijo v kategoriji za storitev v oblaku z največjim potencialom. Gre za novo priznanje mladega podjetja, ki razvija resnično inovacijo na področju medicine in v naše domove prinaša napredno diagnostiko. 

V kategoriji za najboljšo SAAS storitev na tržišču se je v finalni izbor uvrstilo podjetje Datalab z rešitvijo PANTHEON Farming Mobile, ki svojo storitev že trži v 14 državah. Z visoko uvrstitvijo na tako pomembnem tekmovanju se bodo mladi ekipi zagotovo odprla številna vrata ne le po Evropi, temveč tudi drugod po svetu. 

Vir: EuroCloud

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje