V nevladnem sektorju mladi dobijo priložnost, da se dokažejo

V četrtek, 18. junija, je v Hostlu Celica potekal dogodek o zaposlovanju v nevladnih organizacijah (NVO), katerega namen je bilo iskanje novih rešitev in možnosti za povečanje priložnosti za zaposlitve mladih v NVO.
V nevladnem sektorju mladi dobijo priložnost, da se dokažejo

V nevladnem sektorju mladi dobijo priložnost, da se dokažejo (Vir: talentiran.si)

Udeleženci so se strinjali, da je široka socialna mreža zelo koristna, še pomembneje pa je to, da se mladi izkažejo pri opravljanju prav vsakega dela. 

Na dogodku so sodelujoče nevladne organizacije mladim zastavile izzive, ki so jih vsi udeleženci reševali po skupinah. Delo je potekalo po metodi odprtega prostora, kar pomeni, da so mladi lahko prehajali med organizacijami in tako spoznali njihovo delo ter hkrati širili svojo socialno mrežo, ki je zanje izrednega pomena. »Prostovoljstvo je okrepilo mojo socialno mrežo in mi dalo tiste kompetence, ki jih pri rednem izobraževanju nisem pridobila. Lahko sem se izkazala in opravljala delo na področjih ki so me veselila, hkrati pa sem pridobila tisto, česar v šolskih institucijah žal ne moremo – prakso,« je povedala Deja Kuhar, ki je izkušnje vrsto let pridobivala kot prostovoljka in s tem pridobila znanja, ki so ji pomagala do zaposlitve na Zavodu MEPI.

V Sloveniji je zelo nizek odstotek zaposlenih v nevladnem sektorju, zato Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije (MSS), prav tu vidi potencial za nova delovna mesta predvsem za tiste poklice, ki so trenutno težje zaposljivi (družboslovci, humanisti itn.), s čimer so se strinjali vsi udeleženci dogodka. Poleg MSS so se v prvem delu dogodka predstavile še ostale sodelujoče organizacije: Zavod MEPI, Voluntariat – Zavod za mednarodno prostovoljno delo, Zavod Nefiks ter Zveza Sonček.

Vtisi po dogodku so bili zelo prijetni, saj je večina udeležencev ostala tudi po formalnem delu, na mreženju ob kavici. Mladi se strinjajo, da je dandanes biti aktiven vsakdanja stvar in da je treba delodajalcu ponuditi nekaj več. »Najprej je potrebno nekaj vložiti, pokazati kdo si in kaj znaš, saj te na ta način delodajalci spoznajo in kasneje tudi sprejmejo, če ugotovijo da si neka dodana vrednost. Prav tu je dobra priložnost priložnost za prostovoljce v NVO, da se učijo in dokažejo,« je povedal udeleženec dogodka Jaka Mrak.

»Prostovoljno delo v času študija je tako lahko prvi korak k zaposlitvi po končanem šolanju,« je povedala Martina Mrakovčič, direktorica Zavoda Nefiks, ki je organiziral dogodek. Nevladne organizacije mladim ponujajo kopico možnosti za razvijanje kompetenc in večanje zaposljivosti na področjih, ki jih resnično zanimajo. Kljub temu pa so se vsi udeleženci dogodka strinjali, da je dandanes pomembno dati od sebe 120 % tudi v primeru, da ti neko delo ne diši najbolj. Za večje možnosti za zaposlitev se morajo mladi izkazati pri vsakemu delu, ki ga opravljajo, zelo pomembna pa je tudi široka socialna mreža.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje