V nevladnem sektorju mladi dobijo priložnost, da se dokažejo

V četrtek, 18. junija, je v Hostlu Celica potekal dogodek o zaposlovanju v nevladnih organizacijah (NVO), katerega namen je bilo iskanje novih rešitev in možnosti za povečanje priložnosti za zaposlitve mladih v NVO.
V nevladnem sektorju mladi dobijo priložnost, da se dokažejo

V nevladnem sektorju mladi dobijo priložnost, da se dokažejo (Vir: talentiran.si)

Udeleženci so se strinjali, da je široka socialna mreža zelo koristna, še pomembneje pa je to, da se mladi izkažejo pri opravljanju prav vsakega dela. 

Na dogodku so sodelujoče nevladne organizacije mladim zastavile izzive, ki so jih vsi udeleženci reševali po skupinah. Delo je potekalo po metodi odprtega prostora, kar pomeni, da so mladi lahko prehajali med organizacijami in tako spoznali njihovo delo ter hkrati širili svojo socialno mrežo, ki je zanje izrednega pomena. »Prostovoljstvo je okrepilo mojo socialno mrežo in mi dalo tiste kompetence, ki jih pri rednem izobraževanju nisem pridobila. Lahko sem se izkazala in opravljala delo na področjih ki so me veselila, hkrati pa sem pridobila tisto, česar v šolskih institucijah žal ne moremo – prakso,« je povedala Deja Kuhar, ki je izkušnje vrsto let pridobivala kot prostovoljka in s tem pridobila znanja, ki so ji pomagala do zaposlitve na Zavodu MEPI.

V Sloveniji je zelo nizek odstotek zaposlenih v nevladnem sektorju, zato Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije (MSS), prav tu vidi potencial za nova delovna mesta predvsem za tiste poklice, ki so trenutno težje zaposljivi (družboslovci, humanisti itn.), s čimer so se strinjali vsi udeleženci dogodka. Poleg MSS so se v prvem delu dogodka predstavile še ostale sodelujoče organizacije: Zavod MEPI, Voluntariat – Zavod za mednarodno prostovoljno delo, Zavod Nefiks ter Zveza Sonček.

Vtisi po dogodku so bili zelo prijetni, saj je večina udeležencev ostala tudi po formalnem delu, na mreženju ob kavici. Mladi se strinjajo, da je dandanes biti aktiven vsakdanja stvar in da je treba delodajalcu ponuditi nekaj več. »Najprej je potrebno nekaj vložiti, pokazati kdo si in kaj znaš, saj te na ta način delodajalci spoznajo in kasneje tudi sprejmejo, če ugotovijo da si neka dodana vrednost. Prav tu je dobra priložnost priložnost za prostovoljce v NVO, da se učijo in dokažejo,« je povedal udeleženec dogodka Jaka Mrak.

»Prostovoljno delo v času študija je tako lahko prvi korak k zaposlitvi po končanem šolanju,« je povedala Martina Mrakovčič, direktorica Zavoda Nefiks, ki je organiziral dogodek. Nevladne organizacije mladim ponujajo kopico možnosti za razvijanje kompetenc in večanje zaposljivosti na področjih, ki jih resnično zanimajo. Kljub temu pa so se vsi udeleženci dogodka strinjali, da je dandanes pomembno dati od sebe 120 % tudi v primeru, da ti neko delo ne diši najbolj. Za večje možnosti za zaposlitev se morajo mladi izkazati pri vsakemu delu, ki ga opravljajo, zelo pomembna pa je tudi široka socialna mreža.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje