Vas mika LAUNCHub?

Bolgarski sklad semenskega kapitala LAUNCHub je tudi tokrat odprl vrata startupom, ki so v zgodnji fazi razvoja in iščejo semenski kapital. V startupe, ki jih bodo prepričali, so pripravljeni vložiti do 200 tisoč evrov investicije v zameno za delež v podjetju.
Vas mika LAUNCHub?

Na sliki Stanislab Sirakov, partner v bolgarskem pospeševalniku LAUNCHub (Vir slike: LAUNCHub Flickr).

LAUNCHub se tokrat usmerja v digitalne vode, s fokusom na področje bitcoinov, led tehnologije, tehnologije na zdravstvenem področju, orodja za razvoj, SaaS, oblačno infrastrukturo, internet stvari in druge.

Prijave so možne vse do 16. junija 2015, vrhunec pa bo potekal v začetku julija na posebnem dogodku, ko bodo določeni startupi imeli priložnost pitchanja svojih idej in pridobitve semenske investicije. Uspešni startupi bodo imeli na voljo sredstva v višini do 200 tisoč evrov v zameno za delež v podjetju.

LAUNCHub: Slovenijo imamo radi >>

Prijavnico lahko izpolnite tukaj, pri bolgarskem pospeševalniku pa svetujejo, naj prijavitelji izpolnijo prav vsa vprašanja.

Kaj je LAUNCHub? To je bolgarski podjetniški pospeševalnik, sklad semenske podpore najbolj perspektivnih podjetniških idej s področja digitalnih tehnologij v južni in vzhodni Evropi. Ta je med drugim investiral tudi v slovenske startupe, Kinestico, Cashilo, Mediately in Enolyse.

S čim lahko prepričate Launchubovce?

Kot je v intervjuju za Mladi podjetnik povedal Stanislav Sirakov, iščejo predvsem tri stvari pri startupih. Posebno pozornost dajejo ekipi, ki stoji za projektom, pri čemer se običajno držijo pravila, da raje investirajo v ekipo kot v posameznike. Precej pomembno je tudi področje, s katerim se ukvarja startup – raje investirajo v področja, ki so jim vsebinsko blizu, za katera menijo, da imajo velik potencial za rast oziroma tiste, ki merijo na ogromno tržišče in kjer ni potrebno biti najboljši, da bi dobro služil.

Pomebna pa je tudi faza, v kateri se nahaja startup. Kot je v pogovoru dejal, jih zanima število pridobljenih uporabnikov, zaslužek in faza razvoja produkta. Pravi, da je sicer idealno, v kolikor najdejo startup, ki ustreza vsem trem kriterijem, a običajno jih prepričata že eden ali dva dobro izpolnjena kriterija. 

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje