Večina še nikoli ni slišala za Uber

Glede na to, kolikokrat smo samo v Sloveniji v zadnjih mesecih brali o aplikaciji Uber, ki je zanetila tudi demonstracije po Evropi, je res zanimivo, da večina Američanov – v ZDA je aplikacija tudi najbolj močna – še nikoli ni slišala zanjo.
Večina še nikoli ni slišala za Uber

Kar 38 odstotkov Američanov še nikoli ni slišalo za aplikacijo Uber (Vir slike: YouTube).

Povzemamo raziskavo medija Mashable, ki je v sodelovanju s SurveyMonkey povprašal 536 Američanov, kaj menijo o aplikaciji Uber. Prvo vprašanje je bilo, ali so sploh že kdaj slišali zanj in presenetil jih je odgovor – kar 38 odstotkov je dejalo, da zanj še nikoli ni slišalo, še večji odstotek, kar 88 odstotkov, pa ga še nikoli ni uporabljalo.

Vse tiste, ki so že slišali za aplikacijo Uber, so nato vprašali, ali vedo za incidente v povezavi z aplikacijo in ali bi le-ti vplivali na uporabo te aplikacije. Le nekaj več kot 10 odstotkov je slišalo za incidente (proteste v Evropi), ti pa pri večini vprašanih (60 odstotkov) ne bi vplivali na uporabo aplikacije. 36 odstotkov vprašanih je dejalo, da bi na račun teh incidentov aplikacijo uporabljajo redkeje, medtem ko bi štirje odstotki aplikacijo še pogosteje uporabljalo.

Večina ne ve za Uberjeve incidente

Emil Michael iz Uberja je prejšnji mesec dobro razburil javnost, ko je dejal, da bi njihovo podjetje lahko namenilo milijon dolarjev za najem ekipe, ki bi spremljala in raziskovala zasebnost novinarjev. Ta bi delovala kot nekakšen povračilni ukrep medijem, ki so pisali proti aplikaciji. V ta namen se je eno od vprašanj navezovalo na te izrečene besede – samo 28 odstotkov vprašanih je vedelo za ta dogodek. Dva odstotka bi tudi na podlagi tega incidenta še pogosteje uporabljala aplikacijo, polovica bi jo uporabljala redkeje, ostalih pa ta incident ne bi zmotil v takšni meri, da bi jo nehali uporabljati.

Aplikacija z dobrimi ocenami, vodstvo s slabimi

Večina je na vprašanje, kako bi ocenili aplikacijo in storitev, ki jo ponuja Uber, ocenili za dobro. Teh je bilo 38 odstotkov, 51 odstotkov pa je aplikacijo ocenilo s slabšo oceno. Deset odstotkov vprašanih pa jo je ocenilo z oceno zelo dobro ali odlično. So pa zato njegovemu vodstvu namenili precej slabše ocene – le 27 odstotkov vprašanih mu je namenilo pozitivne ocene (dobro, zelo dobro in odlično). Aplikacija se še nekako drži v pozitivnih ocenah, a njeno vodstvo je očitno tisto, ki potrebuje še kako pozitivno nadgradnjo.

Uber je po novem prepovedan v New Delhiju, poroča Economic Times, kot posledica domnevnega posilstva s strani voznika taksija, uporabnika Uberja. Oblasti pravijo, da je storitev zavajajoča za potrošnika, zato bi se prepoved uporabe lahko razširila tudi na druge konkurenčne storitve. Uber je po incidentu sicer s prstom že pokazal na indijske oblasti glede licence za taksi službo, ki so ga podelili domnevnemu posiljevalcu. Ta je po poročanju tujih medijev sicer že obsojeni spolni napadalec.

Pri Uberju so se prav tako odzvali na posilstvo. V sporočilu za javnost so zapisali: »Kar se je zgodilo čez vikend v New Delhiju je grozljivo. Sočustvujemo z žrtvijo tega odvratnega dejanja. Storili bomo vse, ponavljam, vse, kar lahko storimo, da bo storilec priveden pred sodišče in nudili podporo žrtvi in njeni družini pri okrevanju.«

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje