Video: Izziv z vedrom ledene vode je dosegel tudi številne znane podjetnike

Po svetu se zadnje dni izjemno hitro širi tako imenovani izziv z vedrom ledeno mrzle vode, namenjen ozaveščanju ljudi o ALS, hudi degenerativni bolezni osrednjega živčevja. Na izziv so se odzvali že številni znani podjetniki, med njimi tudi Bill Gates, Mark Zuckerberg in Daymond John.
Video: Izziv z vedrom ledene vode je dosegel tudi številne znane podjetnike

Video: Izziv z vedrom ledene vode je dosegel tudi številne znane podjetnike (Vir slike: Facebook)

V kolikor spremljate katerega izmed družbenih omrežij, kot so Facebook, Twitter ali Instagram, ste v zadnjih nekaj dneh zagotovo tudi vi naleteli na videoposnetek, na katerem se oseba polije z vedrom ledeno mrzle vode. Razlog za takšno početje je dobrodelno obarvan: z izzivom, katerega pobudnik je 29-letni Peter Frates, naj bi se javnost ozaveščalo o bolezni ALS (amiotrofični lateralni sklerozi).

Frates, ki so pred kratkim diagnostificirali omenjeno bolezen, je napravil izjemno potezo, saj je “izziv z vedrom ledeno mrzle vode” (ang. Ice Bucket Challenge) hitro postal viralen in dosegel množice, ki so za raziskave omenjene bolezni in iskanje zdravila, ki zaenkrat še ne obstaja, namenile že na milijone dolarjev.

Do danes so izziv sprejeli mnogi posamezniki po vsem svetu, med njimi najdemo tudi celo kopico svetovno znanih in uspešnih podjetnikov. Z vedrom ledene vode so se med drugim polili ustanovitelj Microsofta Bill GatesMicrosoftov direktor Satya Nadella, Googlova soustanovitelja Larry Page in Sergey Brin, ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg, investitor v oddaji Shark Tank Daymond John, Applov izvršni direktor Tim Cook in mnogi drugi.

V videoposnetku si oglejte, kako je z izzivom v svojem stilu opravil Bill Gates:

YouTube

In Elon Musk: 

YouTube

In Satya Nadella:

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje