Video: Kako prepoznati lažnivca?

V povprečju vsakodnevno slišimo od 10 do 200 laži, je prepričana Pamela Meyer, avtorica knjižne uspešnice "Liespotting". V zanimivem nastopu na konferenci TEDTalks je pojasnila, da je laganje neizbežno in da se ga še posebej težko izognemo v podjetniškem svetu. Vas zanima, zakaj?
Video: Kako prepoznati lažnivca?

Video: Kako prepoznati lažnivca? (Vir slike: YouTube)

 “Poglejte na svojo desno stran. Človek, ki sedi na sedežu poleg vas, je lažnivec. Sedaj poglejte še na levo stran – videli boste še enega lažnivca. In nenazadnje: tudi tisti, ki sedi na vašem sedežu, je lažnivec. Vsi smo lažnivci,” je svoj nastop na konferenci TEDTalks dramatično začela Pamela Meyer, izkušena podjetnica in avtorica knjižne uspešnice ‘Liespotting’, ter tako pridobila pozornost slehernega obiskovalca v dvorani.

Sama se z omenjenim področjem ukvarja že vrsto let in se zato dobro zaveda vseh pozitivnih in negativnih strani, ki jih prinese laganje. Kot pravi, je laganje na nek način potrebno, pravzaprav celo zaželjeno za ohranjanje dobrih odnosov med ljudmi. A le v mejah, ki jih nikakor ne smemo preseči. Tudi v podjetniškem svetu veljajo podobni zakoni, saj mora posameznik, če želi skleniti posel, včasih poseči tudi po drobnih in neškodljivih lažeh. 

Toda Meyerjeva veliko bolj kot zgoraj omenjene bele laži obsoja zavestno in načrtno laganje, ki lahko žrtvi povzroči nemalo škode. V svojem zanimivem in humorno obarvanem nastopu je pojasnila, kako lahko povsem enostavno prepoznamo zlonamerne posameznike in se jim tako hitro izognemo. 

Več o tem pa boste izvedeli v 18 minutnem nastopu Pamele Meyer, ki si ga lahko ogledate spodaj:

YouTube

Oznake: , , ,