Video: Kako prepoznati lažnivca?

V povprečju vsakodnevno slišimo od 10 do 200 laži, je prepričana Pamela Meyer, avtorica knjižne uspešnice "Liespotting". V zanimivem nastopu na konferenci TEDTalks je pojasnila, da je laganje neizbežno in da se ga še posebej težko izognemo v podjetniškem svetu. Vas zanima, zakaj?
Video: Kako prepoznati lažnivca?

Video: Kako prepoznati lažnivca? (Vir slike: YouTube)

 “Poglejte na svojo desno stran. Človek, ki sedi na sedežu poleg vas, je lažnivec. Sedaj poglejte še na levo stran – videli boste še enega lažnivca. In nenazadnje: tudi tisti, ki sedi na vašem sedežu, je lažnivec. Vsi smo lažnivci,” je svoj nastop na konferenci TEDTalks dramatično začela Pamela Meyer, izkušena podjetnica in avtorica knjižne uspešnice ‘Liespotting’, ter tako pridobila pozornost slehernega obiskovalca v dvorani.

Sama se z omenjenim področjem ukvarja že vrsto let in se zato dobro zaveda vseh pozitivnih in negativnih strani, ki jih prinese laganje. Kot pravi, je laganje na nek način potrebno, pravzaprav celo zaželjeno za ohranjanje dobrih odnosov med ljudmi. A le v mejah, ki jih nikakor ne smemo preseči. Tudi v podjetniškem svetu veljajo podobni zakoni, saj mora posameznik, če želi skleniti posel, včasih poseči tudi po drobnih in neškodljivih lažeh. 

Toda Meyerjeva veliko bolj kot zgoraj omenjene bele laži obsoja zavestno in načrtno laganje, ki lahko žrtvi povzroči nemalo škode. V svojem zanimivem in humorno obarvanem nastopu je pojasnila, kako lahko povsem enostavno prepoznamo zlonamerne posameznike in se jim tako hitro izognemo. 

Več o tem pa boste izvedeli v 18 minutnem nastopu Pamele Meyer, ki si ga lahko ogledate spodaj:

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje