Video: Kako prepoznati lažnivca?

V povprečju vsakodnevno slišimo od 10 do 200 laži, je prepričana Pamela Meyer, avtorica knjižne uspešnice "Liespotting". V zanimivem nastopu na konferenci TEDTalks je pojasnila, da je laganje neizbežno in da se ga še posebej težko izognemo v podjetniškem svetu. Vas zanima, zakaj?
Video: Kako prepoznati lažnivca?

Video: Kako prepoznati lažnivca? (Vir slike: YouTube)

 “Poglejte na svojo desno stran. Človek, ki sedi na sedežu poleg vas, je lažnivec. Sedaj poglejte še na levo stran – videli boste še enega lažnivca. In nenazadnje: tudi tisti, ki sedi na vašem sedežu, je lažnivec. Vsi smo lažnivci,” je svoj nastop na konferenci TEDTalks dramatično začela Pamela Meyer, izkušena podjetnica in avtorica knjižne uspešnice ‘Liespotting’, ter tako pridobila pozornost slehernega obiskovalca v dvorani.

Sama se z omenjenim področjem ukvarja že vrsto let in se zato dobro zaveda vseh pozitivnih in negativnih strani, ki jih prinese laganje. Kot pravi, je laganje na nek način potrebno, pravzaprav celo zaželjeno za ohranjanje dobrih odnosov med ljudmi. A le v mejah, ki jih nikakor ne smemo preseči. Tudi v podjetniškem svetu veljajo podobni zakoni, saj mora posameznik, če želi skleniti posel, včasih poseči tudi po drobnih in neškodljivih lažeh. 

Toda Meyerjeva veliko bolj kot zgoraj omenjene bele laži obsoja zavestno in načrtno laganje, ki lahko žrtvi povzroči nemalo škode. V svojem zanimivem in humorno obarvanem nastopu je pojasnila, kako lahko povsem enostavno prepoznamo zlonamerne posameznike in se jim tako hitro izognemo. 

Več o tem pa boste izvedeli v 18 minutnem nastopu Pamele Meyer, ki si ga lahko ogledate spodaj:

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje