Video: Kako prepoznati lažnivca?

Avtor — 30.11.2014
V povprečju vsakodnevno slišimo od 10 do 200 laži, je prepričana Pamela Meyer, avtorica knjižne uspešnice "Liespotting". V zanimivem nastopu na konferenci TEDTalks je pojasnila, da je laganje neizbežno in da se ga še posebej težko izognemo v podjetniškem svetu. Vas zanima, zakaj?
Video: Kako prepoznati lažnivca?

Video: Kako prepoznati lažnivca? (Vir slike: YouTube)

 “Poglejte na svojo desno stran. Človek, ki sedi na sedežu poleg vas, je lažnivec. Sedaj poglejte še na levo stran – videli boste še enega lažnivca. In nenazadnje: tudi tisti, ki sedi na vašem sedežu, je lažnivec. Vsi smo lažnivci,” je svoj nastop na konferenci TEDTalks dramatično začela Pamela Meyer, izkušena podjetnica in avtorica knjižne uspešnice ‘Liespotting’, ter tako pridobila pozornost slehernega obiskovalca v dvorani.

Sama se z omenjenim področjem ukvarja že vrsto let in se zato dobro zaveda vseh pozitivnih in negativnih strani, ki jih prinese laganje. Kot pravi, je laganje na nek način potrebno, pravzaprav celo zaželjeno za ohranjanje dobrih odnosov med ljudmi. A le v mejah, ki jih nikakor ne smemo preseči. Tudi v podjetniškem svetu veljajo podobni zakoni, saj mora posameznik, če želi skleniti posel, včasih poseči tudi po drobnih in neškodljivih lažeh. 

Toda Meyerjeva veliko bolj kot zgoraj omenjene bele laži obsoja zavestno in načrtno laganje, ki lahko žrtvi povzroči nemalo škode. V svojem zanimivem in humorno obarvanem nastopu je pojasnila, kako lahko povsem enostavno prepoznamo zlonamerne posameznike in se jim tako hitro izognemo. 

Več o tem pa boste izvedeli v 18 minutnem nastopu Pamele Meyer, ki si ga lahko ogledate spodaj:

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje