Video: Okrogla miza »Skrivnosti namiznih iger razkrite«

Danes, 26. avgusta 2014, v Ljubljani poteka dogodek v organizaciji Muzeja iger, na katerem se predstavlja tudi namizna igra dveh mladih slovenskih avtorjev, Tima in Žige Berceta, ki sta jo uspešno financirala preko Kickstarter kampanje.
Video: Okrogla miza »Skrivnosti namiznih iger razkrite«

Video: Okrogla miza »Skrivnosti namiznih iger razkrite«

Na prireditvi, ki jo v Črni luknji v Ljubljani organizira Muzej iger (GREATgames museum), je med 10. in 11. uro potekala tudi okrogla miza »Skrivnosti namiznih iger razkrite«, kjer je pogovor tekel o naslednjih tematikah:

  • kako zasnovati namizno igro;
  • kako jo pripeljati do realizacije;
  • kaj namizne igre pomenijo za učenje in socializacijo;
  • zakaj so namizne igre veliko več kot le kratkočasna dejavnost.

Gostitelj okrogle mize je bil priljubljen komik in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama. Sodelovali so še Tim in Žiga Berce (avtorja igre Tracker), Ana Bekš (študentka, ki snuje igro v okviru svoje diplomske naloge) in Katja Malovrh Rebec (ustanoviteljica muzeja iger GREATgames).

Posnetek prenosa v živo si lahko ogledate tukaj >>

V Črni Luknji bodo čez dan potekale predstavitve igre in njenih posebnosti, učenje igre ter poseben ekstremen turnir, v katerem bo poskušalo sodelovati čim več ljudi. 

Program prireditve:

  • 12:00: Delavnica (predstavitev pravil igre, prva runda igranja)
  • 15:00: Predstavitev (predstavitev posebnosti igre Tracker, kako se je razvijala igralna mehanika, kako je nastala grafika)
  • 17:00: Turnir (največje možno število udeležencev v igri Tracker)
  • 12:00 – 19:00: Igranje igre Tracker
Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje