Video: “Ovire na poti do uspeha lahko izboljšajo vaše možnosti za uspeh”

V tokratni video rubriki si poglejte kratek intervju z Malcolmom Gladwellom, izkušenim govorcem in avtorjem številnih knjižnih uspešnic, ki pojasnjuje, zakaj so lahko ovire na poti do uspeha odličen motivator za posameznika, ki se podaja v podjetniške vode.
Video: "Ovire na poti do uspeha lahko izboljšajo vaše možnosti za uspeh"

Video: “Ovire na poti lahko izboljšajo vaše možnosti za uspeh” (Vir slike: YouTube)

Malcolm Gladwell je izkušen govorec in avtor številnih knjižnih uspešnic, v katerih je zbral svoje bogato znanje s področja psihologije in podjetništva. 

V svojih govorih se je velikokrat dotaknil tudi za podjetnike zelo zanimive tematike: premagovanja različnih ovir, ki se posamezniku pojavijo na poti do uspeha. V današnji video rubriki vam predstavljamo kratek, a zanimiv intervju, ki so ga z Gladwellom opravili pri spletni reviji Inc.com. V njem je namreč govoril prav o omenjeni tematiki.

Kot je v intervjuju poudaril Gladwell, nekatere ovire, ki sprva izgledajo kot povsem nepotreben dodaten zalogaj za posameznika, ki se že tako ali tako sooča s številnimi drugimi ovirami, lahko izrazito pripomorejo h njegovemu kasnejšemu uspehu.

Za primer je navedel disleksijo: gre za zdravstveno težavo, ki posamezniku močno otežuje učenje. A neredko se zgodi, da disleksičen posameznik, ki ima veliko željo po uspehu v podjetništvu, zaradi zavedanja svojih šibkostih v doseganje ciljev vloži neprimerno več časa kot drugi posamezniki, kar mu posledično močno izboljša možnosti za uspeh. Temu primeren je tudi odstotek disleksikov, ki so velikokrat precej bolj uspešni od posameznikov, ki te zdravstvene motnje nimajo. 

Več v intervjuju: 

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje