Video: “Ovire na poti do uspeha lahko izboljšajo vaše možnosti za uspeh”

V tokratni video rubriki si poglejte kratek intervju z Malcolmom Gladwellom, izkušenim govorcem in avtorjem številnih knjižnih uspešnic, ki pojasnjuje, zakaj so lahko ovire na poti do uspeha odličen motivator za posameznika, ki se podaja v podjetniške vode.
Video: "Ovire na poti do uspeha lahko izboljšajo vaše možnosti za uspeh"

Video: “Ovire na poti lahko izboljšajo vaše možnosti za uspeh” (Vir slike: YouTube)

Malcolm Gladwell je izkušen govorec in avtor številnih knjižnih uspešnic, v katerih je zbral svoje bogato znanje s področja psihologije in podjetništva. 

V svojih govorih se je velikokrat dotaknil tudi za podjetnike zelo zanimive tematike: premagovanja različnih ovir, ki se posamezniku pojavijo na poti do uspeha. V današnji video rubriki vam predstavljamo kratek, a zanimiv intervju, ki so ga z Gladwellom opravili pri spletni reviji Inc.com. V njem je namreč govoril prav o omenjeni tematiki.

Kot je v intervjuju poudaril Gladwell, nekatere ovire, ki sprva izgledajo kot povsem nepotreben dodaten zalogaj za posameznika, ki se že tako ali tako sooča s številnimi drugimi ovirami, lahko izrazito pripomorejo h njegovemu kasnejšemu uspehu.

Za primer je navedel disleksijo: gre za zdravstveno težavo, ki posamezniku močno otežuje učenje. A neredko se zgodi, da disleksičen posameznik, ki ima veliko željo po uspehu v podjetništvu, zaradi zavedanja svojih šibkostih v doseganje ciljev vloži neprimerno več časa kot drugi posamezniki, kar mu posledično močno izboljša možnosti za uspeh. Temu primeren je tudi odstotek disleksikov, ki so velikokrat precej bolj uspešni od posameznikov, ki te zdravstvene motnje nimajo. 

Več v intervjuju: 

YouTube

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje