Video: “Ovire na poti do uspeha lahko izboljšajo vaše možnosti za uspeh”

V tokratni video rubriki si poglejte kratek intervju z Malcolmom Gladwellom, izkušenim govorcem in avtorjem številnih knjižnih uspešnic, ki pojasnjuje, zakaj so lahko ovire na poti do uspeha odličen motivator za posameznika, ki se podaja v podjetniške vode.
Video: "Ovire na poti do uspeha lahko izboljšajo vaše možnosti za uspeh"

Video: “Ovire na poti lahko izboljšajo vaše možnosti za uspeh” (Vir slike: YouTube)

Malcolm Gladwell je izkušen govorec in avtor številnih knjižnih uspešnic, v katerih je zbral svoje bogato znanje s področja psihologije in podjetništva. 

V svojih govorih se je velikokrat dotaknil tudi za podjetnike zelo zanimive tematike: premagovanja različnih ovir, ki se posamezniku pojavijo na poti do uspeha. V današnji video rubriki vam predstavljamo kratek, a zanimiv intervju, ki so ga z Gladwellom opravili pri spletni reviji Inc.com. V njem je namreč govoril prav o omenjeni tematiki.

Kot je v intervjuju poudaril Gladwell, nekatere ovire, ki sprva izgledajo kot povsem nepotreben dodaten zalogaj za posameznika, ki se že tako ali tako sooča s številnimi drugimi ovirami, lahko izrazito pripomorejo h njegovemu kasnejšemu uspehu.

Za primer je navedel disleksijo: gre za zdravstveno težavo, ki posamezniku močno otežuje učenje. A neredko se zgodi, da disleksičen posameznik, ki ima veliko željo po uspehu v podjetništvu, zaradi zavedanja svojih šibkostih v doseganje ciljev vloži neprimerno več časa kot drugi posamezniki, kar mu posledično močno izboljša možnosti za uspeh. Temu primeren je tudi odstotek disleksikov, ki so velikokrat precej bolj uspešni od posameznikov, ki te zdravstvene motnje nimajo. 

Več v intervjuju: 

YouTube

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje