Vključitev Pomurskega tehnološkega parka v Iniciativo Start:up Slovenija

Pomurski tehnološki park, ki je do danes pomagal pri ustanovitvi več kot 120 podjetij, se je kot šesti pridružil Iniciativi Start:up Slovenija, v kateri se od leta 2012 naprej povezujejo najaktivnejši deležniki slovenskega podjetniškega ekosistema.
Vključitev Pomurskega tehnološkega parka v Iniciativo Start:up Slovenija

Vključitev Pomurskega tehnološkega parka v Iniciativo Start:up Slovenija (Vir slike: sxc.hu)

S 17. februarjem 2014 odpira coworking prostore, z novim, bogatejšim programom ponudbe storitev za vsa novonastala podjetja v Pomurju ter tiste, ki šele nameravajo ustanoviti podjetje.

V desetletnem obdobju delovanja je Pomurski tehnološki park postal prepoznaven v regijskem, nacionalnem in mednarodnem poslovnem prostoru, kjer je svojo razpoznavnost gradil s strokovnim delom in nenehnim prilagajanjem ponudbe na trgu. Do danes je pomagal pri ustanovitvi več kot 120 podjetij, ki po podatkih AJPES zaposlujejo več kot 500 ljudi, ustvarijo dobrih 58 mio EUR prihodka letno in katera vplačajo samo iz naslova davka od dohodka fizičnih oseb (dohodnine) več kot 300.000 EUR na leto v občinske proračune. 

Novi nacionalni podjetniški programi v Pomurju

Glede na nenehen razvoj IKT tehnologij, razvoj raznolikih pospeševalnikov in ponudbe semenskega kapitala, ki jih je moč pridobiti na globalnem trgu, so se najpomembnejši deležniki slovenskega podjetniškega ekosistema povezali v iniciativo Start:up Slovenija. S celovito in enotno ponudbo za startup podjetja pod blagovno znamko »Start:up Geek House« in »Go:Global Slovenia« je tako v Sloveniji vzpostavljen mednarodno konkurenčen start-up program ponudbe storitev, katerega namen je s sodelovanjem združiti in ponuditi storitve podjetjem, ne glede na njihovo lokacijo delovanja.

Podjetja iz Pomurja imajo tako v okviru programa »Start:up Geek House« v Pomurskem tehnološkem parku na razpologo co-working prostore za podjetniške ekipe, delovna mesta za kreativne posameznike, dostop do brezplačnega pet tedenskega programa usposabljanja Masters of Start:ups, enodnevna usposabljanja Master of Freelancing, Master of Social Start:ups in Master of Marketing, brezplačno mentorstvo za start:up podjetja in organizacijo družabnih dogodkov ter mreženja, ki jih ponuja partnerstvo iniciative start:up Slovenija.

V okviru programa »Go:Global Slovenia« imajo podjetja možnost brezplačnega pet tedenskega podjetniškega management programa, individualnega mentorskega programa z naborom 150 mentorjev znanih slovenskih in tujih podjetnikov, pomoč pri vključitvi v globalne pospeševalnike, pomoč pri razvoju novih produktov in pomoč pri prodoru na tuje trge.

Po tiskovni konferenci so partnerji izvedli t.i. roadshow, kjer so predstavili nacionalno tekmovanje Start:up leta, ki je že tradicionalno povezano s ponudbo Slovenskega podjetniška sklada za start-up podjetja, ki bo letos ponovno omogočil, da si bodo lahko udeleženci tekmovanja z dobro uvrstitvijo priborili do 25 točk od skupno 100 možnih v okviru razpisa P2, ki podjetjem omogoča subvencijo v višini 74.000 EUR. Slovenski start:up leta 2014 bo razglašen na mednarodni konferenci PODIM v Hotelu Habakuk 14. maja 2014. Po besedah Močnika bo subvencijo za zagon podjetja letos mogoče pridobiti tudi v okviru pomurskega zakona.

Start-up podjetništvo je ključno zaradi inovacij, novih delovnih mest in gospodarske rasti ter vnašanja konkurenčne dinamike v poslovno okolje. Raziskava Global Entrepreneurship Monitor Slovenija (2012) navaja, da se ena tretjina dinamike gospodarske rasti držav pojasni z dinamiko start-up podjetništva. Poleg tega prispevajo k promociji inovacijskega sistema in vnašanju vrednot proaktivnosti v družbo.

Za gospodarski razvoj je ključno nenehno iskanje in uveljavljanje poslovnih priložnosti, ustanavljanje novih podjetij ter njihov razvoj. Temeljna gonilna sila podjetniškega procesa so ambiciozni podjetniki, ki so se pripravljeni in sposobni spoprijeti z izzivi izgradnje in rasti podjetja. Želimo si, da bi čim več ambicioznih posameznic in posameznikov prepoznalo priložnosti ponudbe, ki jo nudi iniciativa partnerjev.  

Vir: TP-Lj

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje