Z LinkedInom v poslovni svet

Avtor — 26.02.2014
LinkedIn, spletno družbeno omrežje, namenjeno povezovanju profesionalcev, te dni dosega že preko 277 milijonov uporabnikov in je pomemben del poslovne podobe tako rekoč že vsakega podjetnika. Z njegovo pomočjo lahko izboljšate svoj ugled in si odprete marsikatera nova vrata v poslovni svet.
Z LinkedInom v poslovni svet

Z LinkedInom v poslovni svet (Vir slike: Optimum7.com)

Poglejmo si, na katere načine lahko izboljšate svoj LinkedIn profil in si tako izboljšate možnosti za uspeh v poslovnem svetu.

Poskrbite za urejen LinkedIn profil.

Nujno je, da vas potencialni poslovni partnerji ali morebitni investitorji hitro najdejo v množici vseh prijavljenih na LinkedInu, zato morate urediti svoj profil in vanj vpisati vse bistvene informacije. Ter poskrbeti, da bodo le-te redno osvežene!

Dobro premislite, preden se vključite v skupino na LinkedInu.

Vključevanje v različne skupine na LinkedInu je izrednega pomena za podjetnika. Prav zaradi tega pa je pomembno, da dobro premislite, v katero skupino se boste vključili. Na ta način lahko namreč spoznate prave ali napačne ljudi ter napravite tudi nekaj promocije za svoje podjetje – ali pa tudi ne. Vse je odvisno od tega, ali ste izbrali tisto skupino, ki je za vas najbolj primerna.

S pomočjo LinkedIna sledite trendom v vaši dejavnosti.

S funkcijo »LinkedIn Today« lahko spremljate najbolj priljubljene zgodbe, ki so tega dne deljene na tem družbenem omrežju. Na ta način boste ostali v stalnem kontaktu z industrijo in boste prej zaznali morebitne spremembe, ki se dogajajo na vašem poslovnem področju.

Preberite tudi: Kako s pomočjo LinkedIna izboljšati ugled podjetja? 

Izkoristite oglaševanje na LinkedInu.

LinkedIn svojim uporabnikom omogoča, da storitve in produkte oglašujejo točno določeni ciljni publiki, glede na različne kriterije: naziv delovnega mesta, industrijo, velikost podjetja, spol, lokacija bivanja ipd. Ker gre za nedavno pridobitev, zaenkrat na LinkedInu še ni opaziti takšne konkurence pri tovrstnem oglaševanju, kot je na primer na Googlu ali na Facebooku. Izkoristite priložnost!

Vir: Thoughts on Business

Vabimo vas na delavnico Trženje preko LinkedIn
Datum: 6. maj 2016
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

Oznake: