Za nami je tridnevni festival podjetništva, kreativnosti in tehnologije

V začetku septembra je v Novem mestu potekal tridnevni StartItUp! festival, ki sta ga letos nadgradili skupnosti StartMedia in designON ter tako skupaj postregli z več kot 20 govorci iz različnih panog.
Za nami je tridnevni festival podjetništva, kreativnosti in tehnologije

Za nami je tridnevni festival podjetništva, kreativnosti in tehnologije (Vir slike: Jernej Kokol)

Festival podjetništva, kreativnosti in tehnologije se je tako prelevil v eno zanimivejših in razburljivejših izobraževalnih festivalov pri nas.

V četrtek, 4. septembra, je v organizaciji StartMedia 7 govorcev spregovorilo o različnih elementih produkcije video vsebine. Od zgodbe do ideje, od snemanja do post produkcije, od začetka do konca. Gosti so predstavili vsa področja in elemente produkcije, ki se zgodijo preden končni izdelek pristane na platnu ali TV sprejemniku.

V petek, 5. septembra, so se v organizaciji skupnosti designON predstavili oblikovalci različnih področij – mode, arhitekture, industrijskega in grafičnega oblikovanja – ki so obiskovalcem skozi svoje izkušnje odgovorili na vprašanje: Kako s produkti oz. storitvami v oblikovanju uspešno prodreti na trg? Mladi oblikovalci so namreč ob zaključku študija opolnomočeni za produkcijo zanimivih oblikovalskih idej, svet podjetništva pa jim je praviloma neznan.

V soboto, 6. septembra, pa so se v organizaciji StartUP Novo mesto predstavile uspešne podjetniške zgodbe, ki so se napisale okoli področji fizičnih produktov, interneta stvari in množičnega financiranja. Govorili so o tem kakšne so pasti in priložnosti na trgu ter kaj napovedujejo novi trendi.

Organizator StartUP Novo mesto pa je ob tej priložnosti razkril dva prihajajoča projekta: Maker Space – Izdelovalnico Novo mesto, prostor z osnovnimi orodji za izdelavo prototipov (3D printer, CNC rezkalnik ipd.), ter KickUP – 2. generacijo, odprtje prijav nove generacije pospeševalnega programa, ki se bo pričel izvajati oktobra 2014. 

Vir: Start-up.si

Oznake: , ,