Zakaj mladi direktorji prevzemajo velika podjetja?

Večina direktorjev, katerim je zaupano vodenje velikih podjetij, ima za seboj pestro podjetniško pot, v kateri so pridobili zahtevana znanja, toda v zadnjem času čedalje bolj pogosto beremo o prevzemih podjetij s strani mladih direktorjev, ki imajo precej manj izkušenj z vodenjem podjetja.
Zakaj mladi direktorji prevzemajo velika podjetja?

Zakaj mladi direktorji prevzemajo velika podjetja? (Vir slike: Freeimages.com)

Spomnimo se na primer prevzema podjetja Yahoo! s strani mlade Marisse Ann Mayer, ki je v podjetje vpeljala nove ideje in posodobljene delovne procese, podjetje pa je od tedaj vzcvetelo. Podobnih primerov je še veliko in, kot kaže, je zaposlitev mladega izvršnega direktorja lahko pravilna odločitev za večja, že uveljavljena podjetja. 

Uspeh se najverjetneje skriva v drugačnem načinu razmišljanja mlajših in starejših ljudi. Mladi so namreč na splošno bolj nagnjeni k sprejemanju tveganih odločitev, poleg tega pa na produkte in storitve, ki jih podjetje razvija, gledajo z drugačne perspektive. V stvareh vidijo potencial in pripravljeni so storiti vse, da bi ga kar najbolje izkoristili. Zaradi tega obstaja večja verjetnost, da bodo sprejemali radikalnejše korake, ti pa se dostikrat, čeprav ne vedno, obrestujejo in podjetju prinesejo dobiček. 

Ena izmed pomembnejših značilnosti mlajših direktorjev je tudi ta, da se za nasvete in namige ne bojijo povprašati starejših in bolj izkušenih podjetnikov. Tako pridobijo potrebno znanje, ki ga združijo s svojimi inovativnimi idejami, kar predstavlja zmagovalno kombinacijo za marsikatero podjetje.

Inovativnost in tveganje se torej lahko obrestujeta – a le v primeru zdravih podjetij s trdnimi temelji. Podjetja, ki se soočajo s težkimi časi, se ponavadi izogibajo inovativnosti, saj ta zanje prinaša nepotrebne stroške in tveganja. Gre za začaran krog, saj si s tem zmanjšujejo možnosti za uspeh, saj morajo poskusiti in uspeti na točno določen način, ki so si ga zamislili že na začetku. 

Pomislite: ste že slišali za uspešnega podjetnika, ki je svetovno slavo prejel zaradi svojega strahu pred sprejemanjem tveganih odločitev? Seveda ne. Vsi veliki podjetniki so postali veliki prav zaradi sprejemanja tveganj in posledično zaradi velikih sprememb, ki so jih uvedli v svoja podjetja, med katerimi so se nekatere izkazale za izredno uspešne.

Vir: Inc.com in Deimar.co

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje