Zakaj Pandora izgublja svoje uporabnike?

Pandora je ne glede na to, kako obrnemo številke, vodilna storitev v pretakanju glasbe na svetu. Platforma je v zadnjih letih dobila kar nekaj hudih tekmecev, kot je Spotify, s tem pa začela izgubljati zanimanje svojih uporabnikov.
Zakaj Pandora izgublja svoje uporabnike?

Storitev Pandora zadnjih nekaj let na račun konkurence izgublja število uporabnikov (Vir slike: YouTube).

Pandori se ne obetajo dobri časi. Kot so razkrili v podjetju, je v prvih treh mesecih letošnjega leta storitev izgubila kar dva milijona uporabnikov. Danes jih šteje nekaj več kot 79 milijonov, ob koncu lanskega leta pa je to storitev uporabljalo 81,5 milijonov ljudi.

Število uporabnikov danes je sicer še vedno večje od števila uporabnikov, ki so jih našteli konec prvega četrtletja lani. V primerjavi z lanskim obdobjem, letos šteje štiri milijone uporabnikov več.

Pa vendar, Pandori se obetajo slabi časi. Podjetje je v prvem četrtletju 2015 ustvarilo nekaj več kot 230 milijonov dolarjev prihodkov, obenem pa kar za slabih 50 milijonov izgube. Omenjeno obdobje je najslabše v zgodovini tega podjetja – v lanskem prvem četrtletju so zabeležili 29 milijonov dolarjev izgube, v istem obdobju leta 2013 pa 38,7 milijonov. V omenjenih letih je bilo podjetje sposobno ustvariti dobiček le ob koncih leta.

Pandora je pred časom rahlo dvignila cene svoje storitve. Čeprav je letos iz naročnin prejela 52 milijonov dolarjev prihodkov, pa gre za primerljiv padec v primerjavi z lanskim enakim obdobjem, ko je iz naročnin ustvarila 53,7 milijonov dolarjev prihodkov. Po podatkih podjetja naj bi Pandora imela med tri in štiri milijoni naročnikov, kar predstavlja okoli 4,4 odstotkov celotne baze.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje