Zakaj Pandora izgublja svoje uporabnike?

Pandora je ne glede na to, kako obrnemo številke, vodilna storitev v pretakanju glasbe na svetu. Platforma je v zadnjih letih dobila kar nekaj hudih tekmecev, kot je Spotify, s tem pa začela izgubljati zanimanje svojih uporabnikov.
Zakaj Pandora izgublja svoje uporabnike?

Storitev Pandora zadnjih nekaj let na račun konkurence izgublja število uporabnikov (Vir slike: YouTube).

Pandori se ne obetajo dobri časi. Kot so razkrili v podjetju, je v prvih treh mesecih letošnjega leta storitev izgubila kar dva milijona uporabnikov. Danes jih šteje nekaj več kot 79 milijonov, ob koncu lanskega leta pa je to storitev uporabljalo 81,5 milijonov ljudi.

Število uporabnikov danes je sicer še vedno večje od števila uporabnikov, ki so jih našteli konec prvega četrtletja lani. V primerjavi z lanskim obdobjem, letos šteje štiri milijone uporabnikov več.

Pa vendar, Pandori se obetajo slabi časi. Podjetje je v prvem četrtletju 2015 ustvarilo nekaj več kot 230 milijonov dolarjev prihodkov, obenem pa kar za slabih 50 milijonov izgube. Omenjeno obdobje je najslabše v zgodovini tega podjetja – v lanskem prvem četrtletju so zabeležili 29 milijonov dolarjev izgube, v istem obdobju leta 2013 pa 38,7 milijonov. V omenjenih letih je bilo podjetje sposobno ustvariti dobiček le ob koncih leta.

Pandora je pred časom rahlo dvignila cene svoje storitve. Čeprav je letos iz naročnin prejela 52 milijonov dolarjev prihodkov, pa gre za primerljiv padec v primerjavi z lanskim enakim obdobjem, ko je iz naročnin ustvarila 53,7 milijonov dolarjev prihodkov. Po podatkih podjetja naj bi Pandora imela med tri in štiri milijoni naročnikov, kar predstavlja okoli 4,4 odstotkov celotne baze.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje