Želite biti bolj uspešni? Obkrožite se s pravimi ljudmi!

Jim Rohn je dejal: »Predstavljate povprečje petih ljudi, s katerimi preživite največ časa.« Lahko se obkrožite s premožnimi in uspešnimi ljudmi, vendar vas to še ne bo pripeljalo do uspeha. Verjeti morate v svojo moč in sposobnosti, da boste uspešni. Zakaj je potem družba tako pomembna?
Želite biti bolj uspešni? Obkrožite se s pravimi ljudmi!

»Predstavljate povprečje petih ljudi, s katerimi preživite največ časa.« (vir: jimrohn.com)

Ljudje, ki vas obkrožajo, vas lahko navdihujejo, ne morejo pa vas motivirati. Razlika med motivacijo in navdihom je v tem, da je vsakdo lahko navdihnjen, a le malo ljudi bo zaradi tega storilo korak naprej. Zakaj je potem pomembno, kdo vas obkroža?

Podpora
Ko postavljamo podjetje ali se znajdemo pred velikimi odločitvami, potrebujemo veliko podpore. Ne samo finančne, pač pa podpore v smislu odprtosti in iskrenosti skozi preprost pogovor. Zagotovo si ob sebi želite nekoga, ki bo podpiral vaše odločitve, vas bodril, pomagal z nasveti in vas gnal dalje. Takšni ljudje bodo z vami v najhujšem, hkrati pa tudi v najboljšem – ko boste čutili zmagoslavje. In takrat vas bodo vprašali: »In, kaj je naslednji korak?«

Rast
Svoje razmišljanje morate naravnati na željo po rasti. Obrekovanje, kaj je kdo naredil na zabavi, vas ne bo pripeljalo daleč. Boste pa nekaj dosegli, če boste z informacijami, ki jih prejmete iz okolice, nekaj storili. Mogoče vam je nekdo predlagal zanimivo čtivo, ki bi vam koristilo pri implementaciji vaše ideje. Ste ga prebrali? Mogoče vam je nekdo omenil, da bo v bližnji prihodnosti zanimivo predavanje na temo trženja inovativnih produktov. Ste se že prijavili?

Feedback
Prijatelji so tudi zato, da vam povedo, če boste ali pa ste naredili nekaj, kar boste obžalovali. Feedback gre z roko v roki s podporo, ampak v drugačnem smislu. Podjetniki ponavadi s svojimi prijatelji delijo ideje o tem, kaj bo njihov naslednji korak – ker jih zanima feedback. Če imate okrog sebe ljudi, ki so kaj podobnega, kar doživljate sami, že izkusili, potem vam lahko dragocen in konstruktiven feedback zelo koristi pri nadaljnjem razvoju.

Mreženje
Mreženje je zelo pomembno, ampak bolj kot kvantiteta je pomembna kvaliteta. Naj ljudje vedo, kaj počnete. Nova znanstva lahko vzpostavite tudi prek skupnih prijateljev. Prijatelji namreč raje zaupajo prijateljem kot pa popolnim neznancem.

Dolgotrajni odnosi
Ker je življenje zanimivo potovanje, polno vzponov in padcev, se obkrožite z ljudmi, s katerimi bi radi pluli skozenj. Težko boste karkoli v življenju naredili sami. Obkrožite se z ljudmi, ki vas dvigujejo, navdihujejo in razumejo. To so ljudje, ki tudi sami vsak dan rastejo in se trudijo biti boljši – skupaj z vami.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje