Zmagovalni Krafty v naslednjih mesecih do spletne strani

Na tretjem Startup vikendu, ki spada pod vseslovensko Startup iniciativo, na Goriškem pa ga izvaja Primorski tehnološki park, je zmagal startup Krafty. Njegova ekipa se je prvič spoznala na startup vikendu Nova Gorica.
Zmagovalni Krafty v naslednjih mesecih do spletne strani

Ekipa Krafty: od leve proti desni Andraž Žnidarčič, Matej Zrimšek,Rok Kogoj, Marko Koštomaj (Vir slike: osebni arhiv).

Štiričlanska ekipa, ki jo sestavljata dva ekonomista in dva programerja, je svojo idejo, platformo, ki povezuje na eni strani rokodelce in na drugi kupce, poimenovala kar Amazon za rokodelce. S tem nazivom želijo poudariti, da gre za zaupanja vredno platformo, »podobno Amazonu, le da bi bila namenjena zgolj unikatnim izdelkom«.

Idejo preverili na trgu

Idejo je prvi dan predstavil Matej, nastala pa je iz želje, da bi širši javnosti predstavili talentirane ljudi in njihove izdelke, ki jih večkrat spregledamo. Preverili so jih tudi na trgu, v obliki intervjujev z obrtniki in rokodelci tako kot s kupci. »Prejeli smo pozitiven odziv iz obeh strani,« pravijo člani ekipe, ki jo sestavljajo Marko Koštomaj, Matej Zrimšek, Rok Kogoj in Andraž Žnidarčič.

V mislih tudi priprava na razpise

Idejo so razvijali v okviru tridnevnega startup vikenda, zdaj pa bo sledilo testiranje ideje na trgu, v naslednjih mesecih nameravajo lansirati tudi spletno stran in se pripraviti na razpise, prek katerih bi pridobili prva sredstva. Strinjajo se, da bo v njeno realizacijo potrebno vložiti še veliko truda.

»Na eni strani imamo rokodelce, ki imajo znanje in obvladajo svoj posel, ne znajo pa se tržiti, na drugi strani pa imamo kupce, ki želijo unikaten izdelek, vendar ne vedo, kje ga poiskati. Mi bi ta problem reševali z ustreznim poslovnim modelom,« pravijo člani ekipe Krafty.

Pred njimi so naporni meseci, želijo pa si udeležiti tudi kakšnega pospeševalnika, kjer bi dobili dodaten zagon in možnost pridobitve financiranja.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje