Zmagovalni Krafty v naslednjih mesecih do spletne strani

Na tretjem Startup vikendu, ki spada pod vseslovensko Startup iniciativo, na Goriškem pa ga izvaja Primorski tehnološki park, je zmagal startup Krafty. Njegova ekipa se je prvič spoznala na startup vikendu Nova Gorica.
Zmagovalni Krafty v naslednjih mesecih do spletne strani

Ekipa Krafty: od leve proti desni Andraž Žnidarčič, Matej Zrimšek,Rok Kogoj, Marko Koštomaj (Vir slike: osebni arhiv).

Štiričlanska ekipa, ki jo sestavljata dva ekonomista in dva programerja, je svojo idejo, platformo, ki povezuje na eni strani rokodelce in na drugi kupce, poimenovala kar Amazon za rokodelce. S tem nazivom želijo poudariti, da gre za zaupanja vredno platformo, »podobno Amazonu, le da bi bila namenjena zgolj unikatnim izdelkom«.

Idejo preverili na trgu

Idejo je prvi dan predstavil Matej, nastala pa je iz želje, da bi širši javnosti predstavili talentirane ljudi in njihove izdelke, ki jih večkrat spregledamo. Preverili so jih tudi na trgu, v obliki intervjujev z obrtniki in rokodelci tako kot s kupci. »Prejeli smo pozitiven odziv iz obeh strani,« pravijo člani ekipe, ki jo sestavljajo Marko Koštomaj, Matej Zrimšek, Rok Kogoj in Andraž Žnidarčič.

V mislih tudi priprava na razpise

Idejo so razvijali v okviru tridnevnega startup vikenda, zdaj pa bo sledilo testiranje ideje na trgu, v naslednjih mesecih nameravajo lansirati tudi spletno stran in se pripraviti na razpise, prek katerih bi pridobili prva sredstva. Strinjajo se, da bo v njeno realizacijo potrebno vložiti še veliko truda.

»Na eni strani imamo rokodelce, ki imajo znanje in obvladajo svoj posel, ne znajo pa se tržiti, na drugi strani pa imamo kupce, ki želijo unikaten izdelek, vendar ne vedo, kje ga poiskati. Mi bi ta problem reševali z ustreznim poslovnim modelom,« pravijo člani ekipe Krafty.

Pred njimi so naporni meseci, želijo pa si udeležiti tudi kakšnega pospeševalnika, kjer bi dobili dodaten zagon in možnost pridobitve financiranja.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje