Zmagovalni Krafty v naslednjih mesecih do spletne strani

Na tretjem Startup vikendu, ki spada pod vseslovensko Startup iniciativo, na Goriškem pa ga izvaja Primorski tehnološki park, je zmagal startup Krafty. Njegova ekipa se je prvič spoznala na startup vikendu Nova Gorica.
Zmagovalni Krafty v naslednjih mesecih do spletne strani

Ekipa Krafty: od leve proti desni Andraž Žnidarčič, Matej Zrimšek,Rok Kogoj, Marko Koštomaj (Vir slike: osebni arhiv).

Štiričlanska ekipa, ki jo sestavljata dva ekonomista in dva programerja, je svojo idejo, platformo, ki povezuje na eni strani rokodelce in na drugi kupce, poimenovala kar Amazon za rokodelce. S tem nazivom želijo poudariti, da gre za zaupanja vredno platformo, »podobno Amazonu, le da bi bila namenjena zgolj unikatnim izdelkom«.

Idejo preverili na trgu

Idejo je prvi dan predstavil Matej, nastala pa je iz želje, da bi širši javnosti predstavili talentirane ljudi in njihove izdelke, ki jih večkrat spregledamo. Preverili so jih tudi na trgu, v obliki intervjujev z obrtniki in rokodelci tako kot s kupci. »Prejeli smo pozitiven odziv iz obeh strani,« pravijo člani ekipe, ki jo sestavljajo Marko Koštomaj, Matej Zrimšek, Rok Kogoj in Andraž Žnidarčič.

V mislih tudi priprava na razpise

Idejo so razvijali v okviru tridnevnega startup vikenda, zdaj pa bo sledilo testiranje ideje na trgu, v naslednjih mesecih nameravajo lansirati tudi spletno stran in se pripraviti na razpise, prek katerih bi pridobili prva sredstva. Strinjajo se, da bo v njeno realizacijo potrebno vložiti še veliko truda.

»Na eni strani imamo rokodelce, ki imajo znanje in obvladajo svoj posel, ne znajo pa se tržiti, na drugi strani pa imamo kupce, ki želijo unikaten izdelek, vendar ne vedo, kje ga poiskati. Mi bi ta problem reševali z ustreznim poslovnim modelom,« pravijo člani ekipe Krafty.

Pred njimi so naporni meseci, želijo pa si udeležiti tudi kakšnega pospeševalnika, kjer bi dobili dodaten zagon in možnost pridobitve financiranja.

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje