Top 10 iskanj letošnjega leta

Kdo in kaj je najbolj zanimalo množice ljudi, kaj so dnevno iskali prek spletnih iskalnikov? Yahoo, ki rezultate iskanj razkriva vse od leta 2001, je postregel s podatki letošnjega leta. Vabimo vas, da si ogledate, kdo je na seznamu desetih najbolj iskanih izrazov prek Yahoovega iskalnika.
Top 10 iskanj letošnjega leta

Na 10. mesto se je uvrstila Jennifer Aniston (Vir slike: YouTube).

10. mesto: Jennifer Aniston

Je noseča? Je še vedno noseča? Kako se spopada z uspešnostjo svojega nekdanjega partnerja? Kakšno pričesko je danes nosila? Jennifer Aniston, verjetno najbolj znana ločenka na svetu, je svoje oboževalce pritegnila predvsem z ugibanji o nosečnosti in poroki z njenim Justinom Therouxom.

9. mesto: iPhone 6

iPhone oziroma iPhone 5 ostaja med najbolj iskanimi izrazi. Na Yahoojev seznam se je v zadnjih petih letih uvrstil kar štirikrat. Letos se je na lestvico uvrstil iPhone 6, najnovejši model iPhona, poleg njega pa je med Applovimi napravicami izjemno zanimanje (v smislu iskanja po spletu) požela naprava, ki še sploh ni na voljo – Apple Watch.

8. mesto: Miley Cyrus

Pevka in igralka Miley Cyrus si bo letošnje leto verjetno zapomnila po turneji Banglerz, po številnih fotografijah, na katerih je bila pomanjkljivo oblečena, z njimi pa se je predstavljala na naslovnicah najbolj znanih revij na svetu.

7. mesto: Frozen (Ledeno kraljestvo)

Animiran film, ki se je premierno predvajal novembra 2013, je dosegel izjemen uspeh. Ledeno kraljestvo je navdihnila pravljica Hansa Christiana Andersena Snežna kraljica. Ustvarjalci animiranega filma so odpotovali na Norveško, da bi začutili tamkajšnje vzdušje ter raziskali lokalno mitologijo, zgodovino in kulturo.

Upodobljeni jelen Sven se v filmu z zadnjo taco popraska po ušesu, navdih za to pa so dobili kar prek pravega severnega jelena, ki so ga pripeljali v studio. Tam so namreč opazovali njegovo obnašanje, da bi le-to uporabili za animacijo Krištofovega jelena Svena. Praskanje po ušesu jih je povsem navdušilo.

6. mesto: Kim Kardashian

Kim se je na Yahoojevo lestvico top 10 iskanj prvič uvrstila leta 2009 kot osmo uvrščena. Leta 2012 je postala celo najbolj iskana osebnost, predvsem na račun ločitve od Krisa Humphriesa. Leta 2013 se je uvrstila na tretje mesto, letos pa jo je kljub materinstvu, poroki in znanemu partnerju na lestvici bolj obvarovala fotografija »Break the internet Kim Kardashian«, na kateri je slikana s šampanjcem in kozarcem na zadnji plati.

5. mesto: Kaley Cuoco

Televizijska veteranka bi jo lahko poimenovali. Igralka, ki je nastopila v serijah, kot so 8 Simple Rules, Charmed in The Big Bang Theory je letošnje leto začela s poroko. Cuocova ima skupaj s soigralci še vsaj tri sezone snemanj te priljubljene serije. Veliki pokovci so letos avgusta podpisali nove pogodbe, po katerih jim na epizodo pripada milijon dolarjev.

4. mesto: Jennifer Lawrence

Letošnje leto je bilo za igralko Jennifer Lawrence precej pestro. Morda se spomnite, iz njenega telefona so ji hekerji ukradli in nato objavili gole fotografije. Bila je ena od več kot stotih zvezdnic, ki so jim vdrli v Applove račune in ukradli gole fotografije. Afera jo je popeljala na četrto mesto Yahoojeve lestvice.

3. mesto: Ariana Grande

Za mlado pevko Ariano je popolno leto. Poleg hitov, ki gredo precej hitro v uho, jo je med zvezde letošnjega leta izstrelila tudi primerjava z Mariah Carey.

Vir: YouTube

2. mesto: Minecraft

Lani se je priljubljena igra Minecraft uvrstila na četrto mesto. Letos februarja je njen ustvarjalec na Twitterju sporočil, da so presegli 100 milijonov registriranih uporabnikov na originalnem Minecraftu. Številna ugibanja, ali bo Microsoft res kupil podjetje Mojang, ki ustvarja to kultno videoigro, so se potrdila. Microsoft je zanj odštel 2,5 milijarde dolarjev

1. mesto: ebola

Virus ebola je letošnje leto resnično zaznamoval celoten svet. Za seboj je pustil več kot 3 tisoč žrtev, razširil se je v mnoge države izven afriške celine. V ZDA, kjer je za seboj pustil le dve smrtni žrtvi, je sprožil pravo paniko, kljub številnim opozorilom in prikazom, kako se virus dejansko prenaša. Do novembra so Američani donirali 7,3 milijonov dolarjev Rdečemu križu in 21 milijonov Zdravnikom brez meja za izboljšanje stanja.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje